Om å slutte å røyke

Jeg har sluttet å røyke. Da jeg var 16 tok jeg min første røyk. Det er nesten 30 år siden. Nå har jeg aldri vært en storrøyker, men røyken har alltid vært der. Jeg har alltid hatt et veldig avslappet forhold til sigaretter. Det har ikke vært sånn at jeg har fått panikk hvis jeg ikke har hatt mulighet til å ta meg en, liksom.

Så da jeg bestemte meg for å slutte, var det egentlig ganske enkelt. Jeg bare sluttet. Og det er en måned siden. Men jeg har gjort det på en måte jeg har forstått at de fleste ikke klarer. Jeg røyker som sagt ikke lenger, men jeg tillater meg å ta meg en røyk over en kopp kaffe i godt selskap på et utested eller noe. Så lenge det blir med det. Jeg kan telle på en hånd hvor mange sigaretter jeg har hatt siden 1. februar

Det virker kanskje teit å gjøre det sånn. Hvorfor ikke bare slutte helt liksom? Men det er nettopp det. Jeg vil gjøre det fordi JEG vil, ikke fordi andre maser på meg. Vil jeg ta en røyk en dag, er jeg fri til å gjøre det, uten at jeg ser på det som et nederlag. Det å ha friheten til å ta en røyk om jeg vil, gjør det sikkert mye lettere å la være til hverdags.  Så sånn er det blitt. Jeg har sluttet, men jeg tar meg en i ny og ne... Syns egentlig jeg er ganske flink jeg :))

10 kommentarer

julie flaamo

05.03.2011 kl.15:51

kjempe fin blogg , og elsker designet !

viss du vill være så snill og kommentere hva vi skal gjøre på må-gjøre videoen våres , så skal du få en kommentar tilbake , og viss du er så heldig en vurdering ! men bare viss du kommer med mange forslag

det rosa hjornet

05.03.2011 kl.15:59

Synes det høres ut som ett fornuftig valg jeg :)

Ha en fin dag :)

Egil

05.03.2011 kl.16:02

Slutta for 3 måneder siden. Litt vanskelig, men jeg "slurver" ikke, det tillater jeg meg ikke.

Røyke på utested? Er det tillatt da?

mammamina

05.03.2011 kl.16:10

Flink :-)

..

05.03.2011 kl.16:12

Høres smart ut :) Klart du gjør som du vil :)

muumimamma

05.03.2011 kl.16:20

Egil:jeg tenker hest på et sted der man kan sitte ute da. Fins mange sånne steder :)

www.myGlam.blogg.no

05.03.2011 kl.16:30

jeg sluttet for tre uker siden på mandag som kommer... :D og jeg sluttet på dagen etter å ha vært en stor røyker i 12 år...( off da hørtes jeg gammel ut:p)

tror det har alt med viljen å gjøre;) flink du er:)

muumimamma

05.03.2011 kl.16:39

www.myGlam.blogg.no og Egil: Så flinke dere er som sluttet å røyke :)

Jeg tror også det kommer mest an på viljen. Når det gjelder slurving, så ser jeg ikke på det som slurv. Jeg gjør akkurat som jeg planla, og holder meg til det :)

Ingvild

05.03.2011 kl.16:40

Flott att det er flere som tenker som meg!

fri til og ta egene valg? :)

Vera Lynn

05.03.2011 kl.18:10

Når jeg sluttet å røyke gjorde jeg akkurat som du gjør... til mange negative kommentarer fra venner og kolleger. Tok meg en røyk når jeg var på fest, men tilslutt ble det lenger og lenger mellom hver gang. Nå har jeg vært røykefri i over 10 år.

Helt riktig innstilling, slutt for at du vil det og ikke for at andre maser om det :o)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits