Kvinnedagen! (Og hvor er herredagen?)

Jaja, så er den her igjen, kvinnedagen. Bare såvidt jeg fikk med meg hva slags dag det er i dag. Hadde det ikke vært for at alle dreiv og gratulerte damene på Facebook, hadde jeg ikke kommet på det i det hele tatt. Dette er en hverdag på lik linje med alle andre hverdager syns jeg..

Så kommer det store spørsmålet: Hva i all verden er poenget med en sånn kvinnedag? Det har jeg lurt på lenge. Her har vi ropt og skreket og demonstrert i årevis for likestilling, men likevel skal vi ha en egen dag?? Hvor er logikken i det liksom? Og når kommer herredagen da? For hvis vi skal ha likestilling, er det jo ikke mer enn rett og rimelig at de også får sin egen dag. Noen sier at hallo?? Mandag?? De har jo en dag i uka.... Men jeg ser ikke akkurat at noen feirer det. Hipp hurra! Det er mandag!! Gratulerer alle menn! Neineinei...

Nei, ærlig talt, hva er vitsen, spør nå jeg....

3 kommentarer

Vera Lynn

08.03.2011 kl.13:22

All roping og demonstrasjon har vel gitt likestilling på enkelte områder, men det er fortsatt mye rusk igjen.... Tror egentlig man aldrig helt kommer i mål der gitt. Jeg husket ikke at det var kvinnedagen heller, før jeg slo på PC'n.

a4liv

08.03.2011 kl.15:35

Tjah, nå er definitivt ikke jeg noen rødstrømpe som går i tog og jaller om full likestilling (det blir det jo uansett aldri), men jeg setter egentlig pris på kvinnedagen. Jeg synes på en måte den er historisk jeg da, en påminnelse om alt som kvinner leeeenge før meg har måttet kjempe for at jeg i dag nyter godt av, stemmerett for eksempel. Men sånn total likestilling og kvotering av kvinner i styrer og sånn må jeg innrømme jeg synes er tull.

Georgine

08.03.2011 kl.18:53

Har vel ikke den helt store følelsen for kvinnedagen jeg heller. Vet egentlig ikke hva slags hensikt den skal ha. Men den er nå der.Hadde glemt hele greia til jeg kom på jobb i dag.

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits