Burka?? "urka"

 

Hva er det med dette heldekkende plagget egentlig? Hva er poenget med det? Hvis det er så viktig at ingen ser deg, hva er da vitsen i å gå ut i det hele tatt? Jeg har lurt masse på dette teltet, eller hva man nå skal kalle det. Og hva er det i utgangspunktet som gjør at folk må ikle seg et sånt digert tøystykke? Hvordan ser man forskjell på alle burkaene? Hender det at menn kommer hjem med feil burka?

For å sitere Wikipedia om dette:  "Burkaburkha eller burqa er en ankellang, heldekkende kvinnedrakt med heklet gitter foran øynene, slik at det er mulig å se uten selv å bli sett. Burka forbindes ofte med islam og forveksles av mange med niqab og hodeskautet hijab. Både normen om bruk av niqab, burka og hijab har en sømmelighetsverdi. Om dette plagget har noen plass innenfor religionen eller ikke, er omdiskutert. Innenfor islam er det også en fatwa som sier at det er forbud for menn å se ansiktet og armene på kvinner, selv om kvinner får lov til la være å tildekke armer og ansikt. Det er også viktig at kvinner ikke skal lett gjenkjennes av andre folk når de er utenfor hjemmet. Et argumentet for burka blir da at den skal gjøre det umulig for menn å se kvinner i ansiktet og gjøre det mye vanskeligere å gjenkjenne kvinner. Kvinnene må derfor bære burka for å unngå å vekke begjær hos menn. ?

Hvor er Grete? Se på bildet under og se om du finner henne. Hint: Hun har grå burka!

k

Her er kanskje damene mer gjenkjennelige, men likevel....?

Joda, Dette blir man klok av. Man skal være usynlig og ikke vekke begjær. Og menn har forbud mot å se ansikt og armer og hendene til en kvinne. Det må jammen by på problemer! Hva gjør man f.eks i en passkontroll? Det er jo ikke lov å se ansiktet til kvinnen bak masken. Har hun bilde av en burka i passet sitt da??  Når de skal bade, har jeg forstått at det finnes egne badeburkaer. Herre min hatt! Hva er poenget med det da? En burka er vel en burka uansett om man bader eller ei!

Bademote:

Nei! Slipp kvinnene fri fra sine steinalderfengsel og vis dem nåtiden!.... stakkars damer! *urk*

 

 

3 kommentarer

Georgine

25.03.2011 kl.19:24

Hensikten er i henhold til den muslimske lære tror jeg er å dekke seg til slik at andre menn ikke skal la seg friste.

muumimamma

25.03.2011 kl.21:25

Georgine: Ja, jeg har jo forstått hva som skal være hensikten med det, men jeg syns det er litt drastisk da, det er vel mer de praktiske tingene jeg stusser over.. Jeg mener, se på badebildet? Er det ikke noe som skurrer der.... liksom?

13.06.2012 kl.12:02

vet dere hvorfor bruker kvinner burka? jo fordi de er redd for at menn skal voldtekte dem.

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits