Dag 20 - Hvor viktig synes du at utdanning er?

Utdanning er viktig. Jeg sluttet to skoler, gymnaset etter 2. klasse, og jordbruksskolen 2 mnd før jeg var ferdig. Fordi jeg var lei av skole. Jeg kunne ikke få jobber jeg ville ha, fordi jeg ikke hadde utdanning. Så det ble med sånne jobber man kan få utenutdanning. Jeg tok riktignok noen kurs, men det hjalp ikke så mye. 

Jeg har derfor i voksen alder tatt to utdannelser, innen IT og grafisk. og har jobbet med begge deler  fram til jeg ble syk. Selvfølgelig er det mye tyngre å utdanne seg som voksen med familie og hus og heim. Mye som skal passes på, både med lekser og husarbeid og sånt. Jeg anbefaler derfor alle å ta utdannelse mens de er unge og uten forpliktelser. Sjansene for å få seg en god jobb er mye større hvis man er både ung, og har en god utdannelse :)

Én kommentar

Mojita

29.03.2011 kl.09:19

Dette stemmer veldig bra. Nå er jeg 13 år eldre enn deg, og da jeg gikk ut av ungdomsskole var det enten yrkesskole eller gymnas som ikke var obligatorisk.

Dette var på slutten av 60-tallet, og da skulle man helst ut i jobb og tjene penger selv. Min familie hadde ikke allverden med penger og kunne ikke fø på tre barn under utdannelse. Det ble ett år yrkesskole, og så ut og tjene penger selv. Jobber fantes det jo masser av. Jeg har også tatt utdannelse senere i livet, samtidig som jeg har vært i full jobb. Den utdannelsen blir ikke verdsatt på lik linje som dagstudier, selv om det burde stå mer respekt av å klare begge deler.

Nå har jeg 36 års yrkeserfaring, men erfarer at det er ferskinger med lang utdannelse og null erfaring som blir foretrukket.

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits