Er rikdom det samme som lykke?

Hva er det som bestemmer som noen er rik eller ei? Penger? ER man rik hvis man har masse penger? Jada, da er man rik, økonomisk sett. Man kan gjøre mye med penger som man ikke kan gjøre om man har lite av den sorten.

Men det betyr ikke nødvendigvis at man er fattig eller ulykkelig om man ikke har mye penger. Det er det livet kaster etter deg som gjør deg til det du er. Jeg tror ikke at penger kan kjøpe lykke eller rikdom.

Vil  for eksempel en klem  gjøre deg lykkeligere hvis du har mye penger? Eller et smil? Det tror ikke jeg. En klem gjør deg lykkelig hvis du setter pris på å få den. Det samme gjelder et smil. Tenk så grusomt det ville vært hvis ingen ser deg, ingen smiler til deg, eller gir deg en klem når du trenger det? DET er ikke rikdom, uansett hvor mange penger du har.

Hvis du har en familie du er glad i, har du mye som gjør deg både rik og lykkelig, selv om du ikke har mye penger, eller bor i et stort flott hus med mange ting i.Eller omvendt. Hvem kan påstå at de er lykkelige og rike, bare fordi man har masse ting og masse penger, hvis man ikke har noen å være glad i?

Hvis jeg fikk velge, økonomisk rikdom, eller en familie og venner  som er like glad i meg som jeg er i dem, da er ikke valget vanskelig for min del. Jeg hadde valgt bort pengene med en gang.  Selvfølgelig hadde jeg ikke hatt noe imot å ha begge deler, men uansett hvordan det er eller blir, så er ikke penger det viktigste her i verden. JEG hadde i allefall ikke klart meg uten mine venner og min familie, uten noen å være glad i!

6 kommentarer

a4liv

05.04.2011 kl.14:15

Det sies jo at penger ikke er alt, men det er nøkkelen til resten...

Skjønner hva du mener og hvor du vil hen her, men samtidig så er jeg fristet til å snu det på hodet.

Hva hjelper det med en klem hvis du ikke har penger til mat frem til neste gang du får penger inn på konto'n? Hva hjelper et smil, hvis du knapt nok har penger til å kjøpe det barna dine trenger av klær og utstyr, hvis du ikke har råd til å la dem bli med på håndball eller lignende fordi det er for dyrt, hvis du ikke har penger til å lage en fin jule- eller bursdagsfeiring for dem? Hva hjelper det med en positiv innstilling, hvis du har kuttet der du kan, og likevel ikke har penger til de nødvendigste regninger?

Selvfølgelig hjelper smil, klemmer og positive tanker veldig i en håpløs situasjon, men hvis man ikke en gang har penger til det aller mest grunnleggende og nødvendige, da blir fort penger alt, fordi penger og mangelen på sådan er det som konstant opptar en. Det er ens største bekymring. Hvordan skal jeg og ungene greie oss frem til neste måned?

Voldsom rikdom trenger man ikke for å være lykkelig, men man trenger nok penger til å greie seg, ellers så vil bekymringene man har bli så store at de kveler lykken man kunne opplevd i alt det andre rundt seg.

muumimamma

05.04.2011 kl.14:31

a4liv: Utrolig bra sagt! Det er veldig fint å se alle sider av en sak. Nå var det ikke helt der jeg ville da. Men det gir jo en liten tankevekker.

Jeg kjenner flere som ikke klarer seg selv økonomisk, og må bruke sosialkontoret for å kunne brødfø seg, men likevel føler de seg rike, fordi de har det godt sammen.

Mitt poeng med dette innlegget var vel mer at penger ikke nødvendigvis er synonymt med lykke. Men klart man kommer lenger om man i tillegg har litt penger å rutte med :)

ENGLEHJERTET

05.04.2011 kl.15:11

Jeg tror ikke lykke kan kjøpes for penger, men penger er dessverre nødvendig for å ha det bra. Trenger ikke overflod av penger, men nok til å klare seg og slippe å bekymre seg ihjel.

Men, jeg trenger overflod av klemmer og kjærlighet ;)

Både å gi og få :))

I gode og onde dager!

05.04.2011 kl.18:55

Jeg er ikke så opptatt av materielle ting, men har kjent på å ha veldig dårlig råd. Men jeg er veldig enig med deg..størst av alt er kjærligheten.

waveyourflag

06.04.2011 kl.00:57

Et kjapt ordtak:

Money can't buy happiness, but i'd rather cry in a ferarri ;)

Hahaha :p

Hadde gjerne gitt bort alle verdens penger for familien, kjærsten og vennene mine!!

Vera Lynn

06.04.2011 kl.14:06

Penger er ikke alt her i verden, men å ha så lite at det ikke går rundt til neste lønning er heller ikke noe serlig... Der har jeg nemlig vært!!

Når det er sagt så var jeg i grunnen ganske fornøyd alikevel. Jeg hadde/har gode venner, kolleger og familie som var der :o) Har man lite penger kan man kanskje ikke være med på alt som er, men man finner andre og spennende ting å gjøre som ikke koster noe.... og som gleder deg like så mye.

Her i heimen er det ikke "alt nytt", men en blanding av nytt og gammelt. Kunne godt ha tenkt meg flatskerm i stua, men syntes ikke at jeg kan kaste ut den gamle 25' så lenge den er fult brukbar.

Å ha gode venner og familie som bryr seg og er glad i deg er mye mer verdifullt enn matrielle goder :o)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits