Jeg gleder meg masse til ferien!!!

I begynnelsen av februar begynte jeg og min samboer å diskutere mulige feriemål for sommeren. Vi ble ganske fort enige om at Skottland ville være et flott sted å reise dette året :)

Nå er vi sånn at vi liker å planlegge, kjøpe billetter og ha alt klart god tid i forkant av ferien. Flybilletter er kjøpt og all ovrnatting er bestillt. I utgangspunktet skulle vi ha oss en tur Skottland rundt, og innom de største byene, med det de har å by på. Men etter mye fram og tilbake har vi kommet til dette:

Dag 1: Vi tar flyet til Manchester klokken 0600, via København. Framme i Manchester klokken halv ti. Mulig vi finner på noe her først før vi tar toget til Liverpool og sjekker inn på hotellet i Albert Dock. Her skal vi være i tre netter, og om dagene skal vi utforske byen, kanskje ta oss en tur med "yellow submarine", eller kanskje "ferry cross the Mercy". Her er mange spennende ting man kan gjøre, vi får se hva vi bestemmer oss for. Ungene må jo også få være med å avgjøre det. Men vi skal uansett ta oss en dagstur til Knowsley, og besøke Knowsley Park&Safari mens vi er der :)

Dag 4: Nå hiver vi oss på toget til Edinburgh, og installerer oss på hotellet når vi kommer fram. Det ligger like nedenfor Edinburgh Castle, så det må vi få besøkt i allefall. Vi skal bo her også i 3 netter, og her er det enda mer å finne på enn i Liverpool. Det vi i allefall skal gjøre her, er å ta oss en tur på Dynamic Earth Center, hvor vi kan få føle på jordskjelv, vulkanutbrudd, tsumanier osv. Det kan bli kjempespennende. Vi har også lurt på å ta toget eller leie bil og dra til Alnwick, rett utenfor Alnmouth mens vi er her. Alnwick Castle er slottet hvor de filmet Harry Potter filmene (De filmet også i Oxford university, men SÅ langt sør skal ikke vi) Kanskje vi får oss en tur gjennom Edinburgh Dungeons også hvis det blir tid til det.

Dag 7: Nå går turen med tog gjennom det skotske høylandet, til Inverness. Her bor vi 2 netter, og skal i allefall ta oss en båttur på Loch Ness mens vi er her. Om vi ikke får sett noe sjøuhyre, får vi i allefall tatt en kikk på ruinene av gamle Urquhart Castle som ligger ved innsjøens bredder.

Dag 9: Vi tar toget til Aberdeen, og hopper mer eller mindre rett på båten som går til Shetland (eller kanskje vi får litt tid i byen først før båten går). Den tar ca 12 timer, så vi skal nok sove litt på båtturen.

Dag 10: Vi ankommer Lerwick på Shetland klokken 07.30. Her kommer vi til å leie oss bil eller sykler, alt etter været.
Etter at vi har innstallert oss på gjestehuset hvor vi skal bo, har vi 3, nesten 4 dager på oss til å utforske dette lille øyriket.

Dag 13: Båten går tilbake til Aberdeen klokken 17.00 og bruker 14 timer. Den gåt innom Orknøyene på tilbaketuren.

Dag 14: Ankommer Aberdeen, og installerer oss så fort vi kan på hotellet her. Vi skal være her og bare sløve de siste to dagene

Dag 16: Bånn gass til flyplassen, flyet går klokken tolv, og når klokken er 14.30 tror jeg nok at "hjem, kjære hjem" er en riktig frase å bruke :))


Dette blir altså vår ferie i år, vi gleder oss alle fire! (Ja, det er bare de to minste jentene som skal være med) Nå gjenstår bare å få kjøpt billetter til tog og båt, så er alt i boks :)
Noen som har andre forslag til ting vi kan finne på de forskjellige stedene? Hva skal DU gjøre denne sommeren?

7 kommentarer

a4liv

06.04.2011 kl.20:25

Når det gjelder hva jeg skal gjøre denne sommeren... kan jeg ikke bare få bli med dere??? Det der hørtes så utroooolig fint ut. Som jeg har nevnt tidligere så er Skottland definitivt et av mitt drømmereisemål også. Takk for gode ideer til hva man kan gjøre der ;)

I gode og onde dager!

07.04.2011 kl.08:45

Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Skottland.

Mojita

07.04.2011 kl.11:45

Dette hørtes veldig OK ut da. Har vært i Edinburgh og den er helt fantastisk.

Har hatt lyst til å besøke Shetland og Færøyene lenge, og tror det går båt fra Bergen. Vi reiser til USA i påsken, bestilte alt for 4-5 måneder siden. Da betalte vi for 3 personer tur/retur Oslo/New York med SAS kr. 15000. Nå koster billettene kr. 42000 (hvis det er noe ledig igjen da). Så det lønner seg å være tidlig ute ja.

Til sommeren reiser vi til Venezia og avslutter med 10 dager på Costa del Sol i Spania. God tur og god fornøyelse til deg og dine. Håper du tar masse bilder og legger ut.

muumimamma

07.04.2011 kl.12:15

Mojita: Så spennende. Dere får nok litt av noen opplevelser ja :) Så heldige dere har vært med flybillettene!

Vi pleier som regel alltid å bestille og betale feriene god tid i forkant. Av erfaring er det det rimeligste alternativet, og ikke minst: Når ferien kommer er jo alt betalt, og da kan vi bare KOSE oss uten å tenke på hva alt koster :)) Jeg har vært i Edinburgh, Aberdeen og Inverness før, kjempefine byer. Men det blir sikkert ekstra spennede for resten av gjengen, som aldri har vært der før :) Og Shetland blir nok også litt av en opplevelse :))

muumimamma

07.04.2011 kl.12:18

a4liv: Haha, ja, du kunne nok vært med, tenker at det ville blitt morro :) Jeg har vært i Skottland før da, men resten av gjengen har ikke vært der før, så de gleder seg veldig til å oppleve det :)

Jeg har googlet masse og funnet ting å gjøre mens vi er der, bestillt masse brosjyrer osv. Så vi sitter gjerne om kveldene og blar i brosjyrer og prøver å finne ut spennende ting å gjøre :)

muumimamma

07.04.2011 kl.12:22

Mojita: Psst: Jeg kommer nok til å ta massevis av bilder. Jeg elsker å fotografere, og jeg legger nok ut noen bilder, men sannsynligvis bare av steder, ikke av familien. Vil holde dem litt anonyme her inne siden jeg ikke kjenner noen av dem som leser bloggen. Men for all del, det kan bli mye bra bilder selv om ikke vi er med på dem :)) Av samme grunn nevner jeg heller ikke familien min med navn her. Burde kanskje funnet på noen morsomme kallenavn på dem etterhvert? Det blir liksom litt mer personlig da.

Mojita

07.04.2011 kl.12:37

Ja her på blogg er det mange navn på våre kjære. Jeg kaller gubben for gubben ;) mens andre skriver Drømmemannen, gemalen, min kjære etc. etc. Og så kaller jeg datteren for 12-åringen, men nå snart blir det tenåringen!!! Helt i orden å være anonym her inne synes jeg for man vet aldri hva/hvem som er på blogg. Jeg legger også inn bilder da, men ber om tillatelse først hvis det er personer på de. Liker godt å ta bilder jeg også, så skal prøve å blogge litt i ferien også.

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits