Hm... unger, altså...

Min eldste datter er snart 23 år gammel og bor på hybel. Jeg har tidligere sponset henne med mobil, Netcom Young Talk, til 200 kroner pr mnd. 200 kr i måneden er jo ikke akkurat så mye.

Hun ville øke til Young talk pluss, hvor hun har 400 kr i måneden å ringe for, og det sa jeg ja til, hvis hun betaler selv det som kommer ut over de 200 kr jeg betaler for henne. I og med at hun er med i vår trådløse familie, kommer hennes abonnement automatisk på min regning. Greit nok egentlig, så lenge hun holder seg til avtalen..

Min datter er i full turnus på sykehuset, og tjener en del mer enn meg som bare har arbeidsavklaringspenger fra NAV.

Da jeg sjekket telefonregningen som har blitt mistenkelig dyr de siste månedene, fant jeg ut at hun uten å spørre meg, har fyllt på ekstra ringetid, hun har bestillt netcom venner og sms mania. Og hennes del av regningen de siste månedene er på 8-900 kroner. som jeg har betalt, men egentlig skulle bare betale 200 kroner av. Det syns jeg er rimelig frekt av henne. og konfronterte henne med at hun ikke har betalt telefonen siden desember, og at hun har brukt MYE mer enn det som var avtalen.

"Det får vente til juni, for da kommer feriepengene. Jeg har ikke råd nå" var svaret jeg fikk. Men å fly annenhver helg til oslo for å besøke kjæresten, DET har hun råd til....

Og siden hun har så dårlig råd, må hun jo hele tiden låne mopeden min, for det er så dyrt å kjøpe busskort.... Og det nytter IKKE å si nei når hun spør heller, for da blir hun så dritt sur, og skjeller og smeller og hyler og skriker at jeg får helt bakoversveis. Jeg orker rett og slett ikke de konfrontasjonene. Men når juni kommer, gjett om regningen hennes blir dyr da. bare de fire første regningene hennes i år er på over 3000 kroner.. som hun takk skal få betale. Og nå skriver jeg abonnementet over på henne så hun kan få betale sine egne regninger. Så kan hun se selv hvor dyrt det er å ha telefon. Så får hun heller velge selv å opprette sitt eget trådløs familie og knytte det opp mot våres..

Åååh! Jeg blir så irritert!! Er det andre som sliter med ungdom som bevisst snylter på foreldrene?

9 kommentarer

fembarnsmamma

20.04.2011 kl.14:43

De har bare godt av å lære at ting faktisk koster penger. Vi gir de bare en bjørnetjeneste ved å la de slippe unne. De får bare noen dumme uvaner!!!! Stå på kravet ditt:)

justinpain

20.04.2011 kl.16:18

Er helt enig med deg, hun må betale for regningen og jeg ville også tatt henne vekk fra deres abonnement. Hun er tross alt 23 år og trenger å få vite hva ting faktisk koster. Har en sønn som er 18 år og han betaler telefonen sin selv av stipend og barnebidrag han får fra faren fordi han er under utdanning, han kjøper også klærne sine selv og resten dekker jeg. De har godt av å se at ting koster!! Stå på krava!!

Reach The Sky

20.04.2011 kl.20:44

Jepp, ta rev i seila, her må det håndteres med myndig hånd. Ellers gjør vi dem bare en stooor bjørnetjeneste. Jeg hadde IKKE akseptert dette, -faktisk blitt litt skuffa over mangel på ansvarsfølelse...

Vera Lynn

20.04.2011 kl.23:12

Jeg kan godt forstå at det er vanskelig å argumentere med en viljesterk 23 åring, men tror at hun bør stilles til ansvar for sine handlinger. Jeg var som henne, og da jeg måtte klare meg selv fikk jeg store problemer... Heldigvis tok jeg raskt til fornuften, og forsto at jeg måtte forandre meg... Så jeg syntes nok at du må stå på krava, selv om det er vanskelig... Hun har ikke vondt av å ta ansvar for egen økonomi :o)

Henriette - Mamma til Liam <3

24.04.2011 kl.07:58

hehe, høres vel ut som du ikke sier godt nok i fra til denne bortskjemte jenta ;)

muumimamma

24.04.2011 kl.12:06

Henriette: bortskjemt og bortskjemt. Jeg har aldri skjemt henne bort faktisk. Heller tvert imot. Det er først nå når hun er voksen at hun har blitt sånn... skikkelig ufordragelig og egoistisk... Hun ble sånn etter at hun traff han som var den første "voksne" kjæresten hennes. Akkurat som hun ble en helt annen person, hun ble han.... mer eller mindre. Jeg er ikke vant til sånn oppførsel, og jeg orker ikke alle konfrontasjonene. Ikke når det er sånn at alt skal være kilde til høylytt krangling og skriking.

Henriette - Mamma til Liam <3

24.04.2011 kl.15:02

skjønner.. kanskje hun tar til fornuft når hun leser innlegget ditt ;)

ellers får du bare ha lykke til, får bare la hanne ta alt selv, å gi henne eget abbonoment som du skrev :)

muumimamma

24.04.2011 kl.20:00

Henriette: Hun leser nok ikke bloggen, det gjør ingen av barna mine. Da hadde jeg nok ikke skrevet så fritt som jeg gjør nå ;)

Henriette - Mamma til Liam <3

24.04.2011 kl.20:04

ok, da skjønner jeg vet du :):) men man skal aldri være for sikker ;)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits