Snodig besøk

Klokka halv elleve ringte det på døra her. Utenfor sto en gammel dame i bukse trukket helt opp under puppene, t-skjorte og tøfler og ba om å få snakke med oss. Hun hadde fått beskjed om at vi ville snakke med henne angående fagforeningen. Hun kunne ikke svare på hvilken fagforrening eller hvem hun skulle snakke med. Hun presenterte seg med navn, men virket ellers noe merkelig. Damen var vel 70-80 år gammel. Da hun forsto at hun ikke hadde noe her å gjøre, gikk hun videre bortover gata. Min datter fulgte etter henne og jeg ringte politiet.
Har hun lilla t-skjorte? var det første de spurte meg om. Ja, sa jeg, og ga dem navnet hennes og fortalte at min datter fulgte etter henne. De fikk nummeret hennes og ringte henne og holdt kontakt med henne til damen ble hentet. Gjett om de var glad for å finne henne. Hun var dement og har vært savnet siden i morges. Heldigvis har det vært varmt i dag, men nå er det ikke mer enn 16 grader! Hun var jo ikke akkurat godt kledd.
Jeg syns det er ganske tragisk at sånt kan skje. Hun har altså rømt fra et sykehjem i morges, og politiet har lett etter henne i hele dag. Hva kunne skjedd om jeg ikke hadde ringt? Hun kunne frosset ihjel om hun hadde trasket ute hele dagen. Jeg syns det er rart at ingen har ringt før. Hun var jo veldig tydelig forvirret, og valset rundt i bare tøflene...
Men nå er hun i allefall i gode hender igjen. Så denne historien endte godt :)

4 kommentarer

Solblom

09.05.2011 kl.23:43

Godt du ringte politiet. Har selv erfaring med å være pårørende til noen som er forvirret og har rota seg bort.. Ingen god situasjon å være i hverken for pårørende eller for hovedpersonen selv..

muumimamma

10.05.2011 kl.00:18

Solblom: Ja jeg har en svigermor med alzheimer, så jeg kan levende forestille meg hvordan det var for de som savnet henne

a4liv

10.05.2011 kl.00:34

Så godt at det ordnet seg! Det skjer jo faktisk noen sånne tragedier med jevne mellomrom.

Det er søren meg ikke lett å være personale heller som skal prøve å passe godt på demente mennesker. Man har ikke lov til å låse noen dører hvis de utgangspunktet er på en åpen avdeling og det er jo de fleste. I tillegg så er bemanningen dessverre ofte slik at man ikke har muligheten til å ha øyne over alt. De er jo ofte i fysisk god form og blir utrolig fort borte, hvis de først har funnet veien ut. Det er forferdelig når mennesker man har ansvaret for blir borte og man ikke aner hvor man skal begynne å lete. Utrolig bra at dere tok ansvar, slik at denne historien fikk en god slutt :)

muumimamma

10.05.2011 kl.01:03

a4liv: Ja, jeg er glad det endte godt. Det som bekymrer meg er at ingen før oss har reagert på dette. Hun må jo ha vært i kontakt med flere i løpet av dagen. Etter at hun bare gikk igjen, tenkte jeg at jeg egentlig burde invitert henne inn og holdt henne her til politiet kom. Men heldigvis gikk min datter etter henne mens jeg ringte til politiet. Godt hu hadde mobilen med seg så politiet kunne ringe henne direkte og få greie på hvor de var henne :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits