Cruise-skip

Stavanger er en yndet by for cruise-skip å legge til kai. Det kommer massevis av sånne hele sommeren, fra mai til ca september. Det gir nok et kjærkomment tilskudd i kassa for handelsstanden, tenker jeg. De dagene det ligger skip til kai, myldrer det av utenlandsk-talende turister, med kamera. Over alt står det folk og poserer foran en eller annen statue eller en bygning, mens noen tar bilde av dem. Man kan ikke gå en meter uten å høre tysk, engelsk, fransk, spansk, italiensk, japansk eller hva det nå er de snakker alle sammen.

Men det er ganske koselig også. Jeg ser jo selv hvordan det er å gå rundt i en fremmed by med kamera og knipse alt mulig for å dokumentere at jeg har vært der. (Ja, det har kanskje noen av dere fått med seg av reiseskildringene mine) Det er utrolig spennende å oppleve nye byer, se ting man ikke har sett før. Og aller best er det jo hvis været i tillegg er bra :)

I dag lå skipet "Grand Princess of Hamilton i til kai, og mer eller mindre fyllte hele Vågen! Et meget stort skip, 13 år gammelt som i sin tid var det største og dyreste skip som noen sinne var bygget. Det er nesten 300 meter langt, og over 60 meter høyt, og har en kapasitet på 3100 passasjerer, i tillegg til 1100 ansatte!

5 kommentarer

Georgine

30.05.2011 kl.17:20

ja slike skip er ganske imponerende. tenker alltid på hvordan det er å være ombord når jeg ser slike skip.

muumimamma

30.05.2011 kl.17:22

Georgine: Og nå fikk jeg akkurat vite at det lå ENDA et skip der samtidig, like bortenfor, som var enda større! Og jeg klarte ikke å se det engang fra der jeg sto!

CJ

08.06.2011 kl.13:46

Hei. Jeg var også i Stavanger den dagen.
Men det var jo Grand Princess of Hamilton som var det største, det andre "hørte til" så det ut som. Azura var mindre om det var det du mente? Som lå på andre siden i Vågen,..?
Var det ENDA et? Det så ikke vi iallefall :D Men noen sa at det kom ca 7000 passasjerer...så da beg jeg å lure :)

muumimamma

08.06.2011 kl.14:33

CJ: Jeg sto på toppen av torget, og så bare denne ene båten, og fikk høre i ettertid at det lå enda et nesten like digert skip på andre siden av vågen, litt lenger borte. Men Grand Princess skygget helt for det der jeg sto. Trodde bare det var det ene skipet, jeg , da jeg var der nede :)

muumimamma

08.06.2011 kl.14:36

CJ: Men når jeg ser på bildet nå, så ser jeg jo faktisk bittelitt av det andre skipet som lå på den andre siden. Det la jeg ikke merke til da jeg skrev innlegget :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits