lurer på noe...

Det er noe jeg har lurt litt på. Rundt om på bloggene jeg leser, og min egen, dukker det stadig opp sånne "fiskekommentarer":
Fin blogg! Digger bloggen din! Elsker designet! Skal bli fast leser! .. osv. Og så slutter de med: Kommenter gjerne tilbake!

Disse kommentarene gir meg inntrykk av at vedkommende ikke har lest noe i de bloggene de skriver på, de ønsker bare kommentarer på sin egen blogg. Hvorfor det? Hva er poenget med å gå inn på masse blogger de ikke leser, bare for å få kommentarer selv? Hvis jeg leser et innlegg hvor jeg føler at jeg har noe å si, eller bidra med, da legger jeg igjen en kommentar, men ikke fordi noen ber meg om det. Det blir bare dumt.

Og hva er det med alle fjortisene med sånne outfit blogger og sånt som ikke kommenterer noe, men bare er innom og legger igjen venneforespørsel? De aller fleste med bloggnavn som slutter på : kommenterer alltid tilbake... Jeg for min del gidder ikke å lese alle fjortisbloggene, hvor de står foran speilet og tar bilder av seg selv hver dag for å vise hva de har på seg. Jeg vil lese seriøse blogger. Med innhold som fenger min oppmerksomhet. Det trenger ikke være noe spesielt tema, men det må pirre min nysgjerrighet. Og jeg har funnet mange jeg liker :) Men tilbake til det jeg spurte om. Hva skal de med så mange venner på lista når de ikke engang gidder lese bloggene deres?

Jeg bare lurer altså...

8 kommentarer

Kaptein Kaos

02.06.2011 kl.02:27

Jeg har lurt på akkurat samme som deg! Men har skjønt at for mange handler blogging kun om å bli populær og lest av flest mulig :)

muumimamma

02.06.2011 kl.02:30

Kaptein Kaos: Akkurat, og da lurer jeg på hva som er poenget med det? Jeg ser at enkelte bruker hundrevis, og gjerne tusenvis av kroner på blogshout i uka. De må jo ruinere seg selv for å bli populære, og hva har de liksom igjen for det?

Siden jeg begynte å blogge har jeg hatt to blogshout, men jeg syns ikke det utgjorde noen stor forskjell akkurat....

Reach The Sky

02.06.2011 kl.02:57

Off, dere har ikke skjønt poenget med å blogge, jo! Hihi. Skal forklare det når jeg er våken.

mimmimor

02.06.2011 kl.08:38

Ved å kommentere hos andre OG oppnå at vi da klikker oss inn hos dem, øker de trafikken sin. Dermed kryper de oppover på listene til blogg.no. Drømmen er vel å komme så høyt at de topper lista og får utbetaling fra blogg.no. Ser at det eskalerer litt mot slutten av måneden, det er vel trafikken siste dag i måneden som gir grunnlag for utbetaling.

Tror vi voksne bloggere har et mer avslappa forhold til trafikk, vennelister, kommentarer osv. Håper det :) Hos oss er det innleggene som betyr noe. Men selvfølgelig - hvis ingen kommenterte ville det jo vært litt trist også for meg :)

justinpain

02.06.2011 kl.09:22

Det er nok sikkert slik som mimmimor sier her, men hva vitsen kan være med denne "berømmelsen" her inne på blogg.no er jeg ikke sikker på. Klart det er koselig for alle med kommentarer på innleggene sine men å betale 15 kr flere ganger om dagen eller uken hadde jeg ikke giddet.Har lyst å prøve det en gang bare for å se....men gidder ikke bruke mange penger på det.. En hos meg skrev: elsker det du skriver, stå på med bloggen...bla bla.......og så gikk jeg inn på en blogg og leste så har de jammen skrevet det samme der også...hehe....helt ordrett!! Kjempehyggelig med kommentarer men jeg har helt avslappet forhold til hvor mange..

02.06.2011 kl.10:17

Å, jeg er så enig. Jeg har faktisk fått flere "venner" enn lesere. Det vil jo si at folk legger meg til som venn uten å lese bloggen min. Må nok luke noen ut. Jeg har lurt på om jeg skal spørre i et innlegg om de som leser bloggen min kan legge igjen en kommentar slik at jeg vet hvem som leser. Så kan jeg slette de som ikke gjør det. Det blir jo litt uoversiktlig å ha så mange venner.

fembarnsmamma

02.06.2011 kl.10:30

Hmm, adressen min falt visst ut.... men det var meg på innlegget over.

a4liv

02.06.2011 kl.11:09

Heldigvis er man fri til å slette sånne kommentarer og ignorere sånne venneforespørsler. Folk er ikke nødt til å kommentere hos meg stadig vekk for å få være på vennelisten min, men hvis de ikke skriver om ting som interesserer meg så gidder jeg ikke å være "venn" med dem heller. Men nå er jo jeg (som deg) av dem som blogger mest for min egen del, og ikke for å få mest mulig trafikk da. For øvrig er dette også den eneste effekten jeg har merket av bloggshouts, tendensen til flere kommentarer av typen fin blogg, kommentere tilbake?

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits