Ja, nå tenker jeg dere venter i spenning!

 

 

Dere som har spurt meg om ting, er sikkert kjempenysgjerrige nå... hehe. Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan på spørsmålene deres, selv som det nok er et par som er en smule intrikate. Noe her trenger sikkert egne innlegg, men jeg skal gjøre så godt jeg kan for å få med essensen her i allefall :)

ReachTheSky spør:

 • Hvorfor skriver du bloggnavnet ditt som Muumimamma, og ikke Mummimamma?
 • Hva er det som gjør meg og deg like? Hehe, du kjenner meg såpass godt nå!
 • Hva er hensikten med å blogge? Ja, sånn oss gamle damer imellom.
 • Hva er din inspirasjon når du maler et bilde?
 • Hva tror du skjer med oss etter vi dør?
 • Og hvorfor?

Muumimamma er finsk. Jeg brukte Mummimamma lenge, helt til en finsk venninne gjorde meg oppmerksom på at det betyr bestemor. Da jeg forklarte at der var den der mummitroll-mammaen, sa hun at den korrekte måten å skrive det på er muumimamma, hvis jeg ikke skal bli misforstått (det er jo en finsk figur, så jeg bøyer meg i støvet). For jeg er altså IKKE en bestemor! Og har ikke noen planer om å bli det på lenge enda :)

Hva som gjør oss like? Ja, du kan spørre du! men jeg tror faktisk det er mange ting som gjør oss like på et vis. Vi er omtrent like gamle og har opplevd endel ting som har vært med på å forme oss til dem vi er i dag. Jeg tror at vi har en ganske lik måte å tenke og ressonnere på. Vi er begge litt kontroversielle, tror jeg. Setter spørsmålstegn ved mye, og tror ikke automatisk at bare fordi det ser ut som en fisk, og lukter som en fisk, og svømmer som en fisk, at det nødvendigvis trenger å være en fisk for det! Og så er vi begge mammaer!

Min hensikt med å blogge? Joda, til å begynne med var det mest på gøy, og litt på trass. En venninne sa at hun skulle begynne å blogge. Og da kunne jo ikke jeg være dårligere. Jeg hadde egentlig trodd at jeg kanskje skulle skrive et innlegg i uka eller noe. Men jeg fant jo fort ut at dette er gøy! Og jeg har faktisk fått mange fine bloggvenner her! (blant annet deg :) Det er så mange fasinerende mennesker å følge med på, og jeg får så mange ideer i hodet til hva jeg kan putte i bloggen! Ikke alltid at jeg husker alt da, med min gullfiskhukommelse, men det gjør ikke noe. Og så er det ganske terapeutisk! Man har muligheten til å dele både sorger og gleder, uten at noen ser ned på en for det. Jeg digger blogging!

Inspirasjon? Jeg vet ikke egentlig. Jeg maler når jeg har lyst å male. Og da blir det som regel til underveis. Bare to ganger har jeg PLANLAGT et bilde i forkant, og tegnet skisser og sånt. Ellers er det bare sånn: Åh! Nå fikk jeg lyst å male noe! Og så maler jeg....

Så kommer det vanskelige... Hva skjer med oss når vi dør... og hvorfor?? Det var et utrolig vanskelig spørsmål!! Dette spørsmålet kunne jeg skrevet side opp og side ned om, men jeg skal prøve å gjøre det kort. Du har vel forsåvidt fått mitt syn på dette før.

Jeg er av den oppfatning at når vi dør, er det  bare vårt fysiske jeg som takker for seg. Og vi graver ned restene og setter en sten på toppen. Jeg personlig er ikke noe kirkegårdsmenneske. Jeg går ikke  graven til noen for å minnes dem. Hvorfor skal jeg det? Sitte der og snakke til en stein som ikke snakker tilbake? Neitakk, det gidder jeg ikke. Jeg har ikke hatt noe forhold til den steinen før, og har ingen intensjoner om å få det heller. 

Når vi dør, tror jeg at bevisstheten bare flytter over på et annet plan, som vi "dødelige" ikke har tilgang til enda. Hva de gjør der, har jeg ingen formening om. Men av og til kommer de og besøker oss. Noen oftere enn andre.

Mange har sikkert følt at de har en skytsengel, eller en hjelper, eller hva de vil kalle det. Det tror jeg også. Ikke en engel med vinger eller noe, men en bevissthet, som kan koble seg til oss og gi oss små hint om ting som kan skje. De advarer oss ved fare, eller kanskje de gir oss et forvarsel på ting som kan skje?

Hvem vet? Jeg vet ikke, men jeg gleder meg til å finne det ut når den tid kommer! 

Hvorfor, vet jeg ikke. Jeg ser bare for meg døden som om man har vært en larve, og forvandles til en sommerfugl. Og sommerfugler slipper man jo fri, gjør man ikke?Mimmimor spør:

 • Jeg er litt nysgjerrig på denne forkjærligheten for vesker - hvordan slår det ut i hverdagen?
 • Antall?
 • Form?
 • Bruk?
 • Oppbevaring?
 • Klarer du å gå forbi en lekker veske, eller er det bare "må ha" :)

Mojita spør:

 • Skulle spørre deg om vesker jeg også, men ser Mimmimor har gjort det så da får vi vel svar på det. Du kunne jo ta bilde og legge inn et innlegg for hver veske og dens historie kanskje?
   Her er bilde av min siste anskaffelse, en Eternel skulderveske i lyst skinn, kjøpt på restesalg til 49 kroner :) Det får holde :) Når de er så billige får jeg ikke så dårlig samvittighet :)

Og mine svar kommer her:

Ja, altså... Det slår ikke ut på så mange måter egentlig, bort sett fra at jeg har alltid en veske lett tilgjengelig, men det blir jo fort rot av det da, de havner OVERALT!

Antall? Det aner jeg rett og slett ikke, men at jeg er et sted mellom 50 og 100 er jeg ganske sikker på. Jeg har aldri hatt alle veskene samlet på en gang. De ligger i skap og skuffer og hyller og boder og gudene vet hvor ellers....

Form? Jeg har alt fra digre skuldervesker til de som er så små at jeg ikke kan putte hele hånda inn i dem. Min minste veske er nesten som en gammel hestehandlerpung med håndtak. Litt finere da, men omtrent samme størrelse :)

Oppbevaringen svarte jeg vel forsåvidt på litt lenger oppe :) Veskene mine er omtrent det mest kaotiske som finnes her i huset...

Jeg har store problemer med å gå forbi en veske! Jeg er veskoman, og når jeg er i byen og går forbi bord og kasser fulle av lekre vesker som bare ligger og roper på meg, da holder det hardt å bare gå forbi!!

...og til slutt, Mojita: Nei, jeg tror nok ikke det. For det første, jeg aner ikke hvor jeg har alle veskene mine engang, og noen historie har de i hvertfall ikke :) Kan du tenke deg et innlegg med hundre bilder av vesker, og i tillegg tekst til hvert enkelt bilde? Det kan i allefall ikke jeg!

Da må jeg bare få takke ReachTheSky, Mimmimor og Mojita for spørsmålene :) Håper jeg har svart på en noenlunde tilfredsstillende måte, og at dere fikk svar på det dere lurte på :) I tillegg beklager jeg hvis det er for mange skrivefeil. Jeg gidder bare ikke lese korrektur på det jeg har skrevet. Får ta det etterhvert som jeg blir oppmerksom på feilene...

7 kommentarer

Reach The Sky

04.06.2011 kl.22:25

Takk! Gode svar, og godt komprimert. Du trenger ikke korrekturlese, det har jeg gjort, og funnet ut at du ikke er belastet med nugatti og is mellom tastene.

Ang. likheten mellom oss: Jeg tror vi er noenlunde på samme plan mht. humor. Det er nok den første testen mine venner må gjennom. Takler de ikke humoren min, er det lite sannsynlig at de vil være venner med meg, hehe. Jeg tror du "ser" humoren min, og "leser" meg veldig godt. Da har vennskapet også en sjanse for å overleve. Tihi. Ellers takk for svarene!

MEN, nå lurer jeg på: Alt det som skal være inni en veske...hvordan finner du det igjen, når du skifter veske (jeg regner med at en del av dem blir brukt)? Det må vel gå litt i surr med lommebok, nøkler, etc.?

muumimamma

04.06.2011 kl.22:33

Reach The Sky: Jeg gjør det enkelt: Drar alt ut av veska, legger det på bordet, og putter det jeg trenger over i den jeg skal bruke. Resten enten kaster jeg, eller rydder bort. Men det har hendt ofte at jeg finner vesker med ting oppi som jeg har glemt at jeg hadde... hehe :)

Og jada, Jeg ser humoren din. Der er vi ganske like, ja :) Tenker det hadde vært gøy å treffe deg en eller annen gang. Vi hadde nok hatt masse å snakke om, tror jeg :) Hvem vet? Kanskje det tilogmed kan skje en gang? Man skal aldri si aldri i allefall :)

Godt at du ikke fant nugatti i tastaturet! Jeg er ikke så glad i sjokolade og sånt søtt kliss. Jeg tror jeg ville blitt litt bekymret hvis så hadde skjedd, hehe!

www.myGlam.blogg.no

04.06.2011 kl.22:51

så gøy å lese da:D

muumimamma

04.06.2011 kl.22:52

www.myGlam.blogg.no: Takk for det, Jeanett :)

Elin Hansen

05.06.2011 kl.00:37

Så bra dette var:-) Flott med hytte turer....

a4liv

05.06.2011 kl.22:38

Ehh... du har mange vesker du... :)

Tenkte jeg skulle legge igjen noen spørsmål til deg, når jeg fikk tenkt ut noen, men jeg glemte visst helt av det. Interessant å lese svarene på de spørsmålene du har fått i hvert fall :)

muumimamma

05.06.2011 kl.22:44

a4liv: Hehe, ja det har blitt noen. Og jeg sliter med å kaste eller kvitte meg med de jeg ikke bruker lenger. Må nok snart ta meg en grundig opprenskning i veskelageret mitt ja.... da kan jeg jo kanskje kjøpe meg noen nye, tilogmed!

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits