Helgekos

Det regner ute i dag. Hele helga har det vært deilig og varmt, med sol fra skyfri himmel. På lørdag tok jeg, gubbelille og Julie en tur til Rennesøy, på hytten til min søster. I den hytten tilbragte jeg mang en barndoms sommer. Det var min mormor og morfar sin hytte. Uten strøm, uten innlagt vann, og med bare en bøtte til do. Sånn er det enda, enn så lenge. De skal skifte tak i sommer, de skal fikse den opp innvendig, og de skal lage bad med dusj, og sette opp solcellepanel. Men enda er det mormor og morfar sin hytte, selv om de ikke er her lenger. Jeg blir satt 30-40 år tilbake i tid når vi går ut av bilen og trasker de 20 minuttene det tar å gå over jorder og utmark fullt av sauebæsj for å komme dit. Når jeg kommer inn i hytta kjenner jeg lukten av gamle minner. Det lukter mormor og morfar der :) Rart med det, enda så lenge det er siden de døde...

I går var det søndag, og jeg logget meg inn på NAV. Plutselig så jeg at jeg var innlogget med et annet etternavn! Jippi! Jeg leverte papirer til folkeregisteret for en ukes tid siden for å få tilbake pikenavnet mitt. Det er 13 år siden jeg ble skilt, og nå har jeg endelig fått kvittet meg med siste rest av ekteskapet :) Jeg beholdt navnet for at ungene skulle føle tilknytning til meg ikke bare som mamma, men også i navnet. Men nå er de så store at jeg syns det var på tide å bli MEG igjen :)) Jeg har ikke fått brev i posten om det enda, men jeg regner med at det kommer når som helst :)Mens Julie var i bursdag tok jeg og gubbelille en tur til byen på "Hansenhjørnet", en uterestaurant, og tok en kopp kaffe mens vi ventet på å hente henne. Det var gårdsbursdag på Soma Gård, et populært sted for småbarnsfamilier, og like populært til å feire bursdager! De grillet og koste seg i finværet, og red på hester og kjørte traktor og matet dyrene. Så gøy! Og det var jo litt deilig å kunne "feire" navnebyttet på Hansenhjørnet mens hun var der og koste seg :)

Kvelden brukte jeg på grafisk arbeid. Jeg lager et blad 4 ganger i året, og måtte ha ferdig korrektur på sommernummeret til i dag. Så da ble jeg sittende ut i de små timer.

Men i dag regner det... Jeg har vært og fått min månedlige sprøyte i magen, må visst det, sånn forebyggende, for å hindre at kreften kommer tilbake... Og snart skal jeg til fysioterapeuten. Bort sett fra det har jeg ikke andre planer for dagen enn å vaske klær.
11 kommentarer

justinpain

06.06.2011 kl.11:22

Høres ut som dere har hatt en fin helg og det er bra. Kjekt å få sitt eget pikenavn igjen når en blir skilt det fikk jeg også. Mine exsvigerforeldre bodde på en eldre gård på voss og når du kom inn dørene der virket det som tiden aldeles hadde stått stille i 40-50 år, skikkelig hjemmekoselig var det husker jeg.

mimmimor

06.06.2011 kl.12:17

Så det er du som er redaktør der :) Ser ut som du gjør en kjempejobb. Synes det er så flott at noen tar på seg slike oppgaver. Bra!

muumimamma

06.06.2011 kl.12:28

mimmimor: Nei, redaktør er jeg nok ikke. Jeg får bare stoffet tilsendt og setter det sammen sånn at det er klart til trykk. Jeg har ikke noe med Assistanse å gjøre ellers. (assistanse er de som har bladet, en medlemsforening for de med barn og unge med synshemninger)

mimmimor

06.06.2011 kl.12:37

Kjenner til assistanse gjennom jobben i Statped. La oss si det sånn - resultatet ser i alle fall bra ut, så derigjennom må det jo bety at du gjør en god jobb :)

muumimamma

06.06.2011 kl.13:07

mimmimor: Så bra å høre! Jeg har laget bladet i 5 år :) Det har jo forandret seg litt gjennom årene. Da jeg begynte å lage det var det svart/hvitt, og farge kun på omslaget og av og til i midten. Men etter hvert fikk jeg mer og mer frie tøyler til å lage det som jeg selv vil. Hadde det ikke vært for at det er en del dårlig billedmateriale, så ville det nok sett litt mer fancy ut tror jeg :) Nå bestemmer jeg selv hvordan bladet skal utformes. Litt enklere å få det til å passe sammen da :)

muumimamma

06.06.2011 kl.13:20

mimmimor: Hehe, du har jo faktisk fått en snik-kikk på forsiden av neste nummer også nå da :)

Jane Mysen

06.06.2011 kl.18:37

Det er fint med gode minner :) Det er fint med regn også! Jeg liker at det trommer på taket, og jeg kan ikke klippe gress eller luke i bed. Ikke det at jeg gjør det så mye ellers heller, det bare henger over meg liksom :)

I gode og onde dager!

06.06.2011 kl.20:24

Vi har tatt over mine foreldres hytte, den ser omtrent like dan ut som den gjorde for 20 år siden.

muumimamma

06.06.2011 kl.21:05

Jane Mysen: Ja, regn er ypperlig innevær :) Bare så kjedelig når man MÅ ut i regnet. Da er det plutselig ikke så ypperlig lenger. Men det er ganske deilig å våkne av regnet som trommer mot vinduet, og bare kunne krype ekstra godt inn under dyna og kjenne hvor godt man har det :)

Reach The Sky

06.06.2011 kl.23:04

Det er akkurat slik en hytte skal være (og slik min fremtidige skal bli): Uten innlagt noe som helst. Utedo, vann i bekken, og stearinlys...

muumimamma

07.06.2011 kl.07:32

Reach The Sky: Ja, det er noe eget ved sånne gamle hytter :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits