En liten tur langs kaien i Stavanger kan være fin :)

Etter at frøken Julie bestemte seg for å overnatte hos en klassevenninne nå i kveld, fant jeg og gubben ut at vi skulle ta oss en tur til byen, bare for å spasere litt og nyte alt folkelivet en deilig solskinnskveld i pinsen gir :)

I og med at jeg akkurat har fått meg ny iPhone4 (!) fant jeg ut at jeg ville teste kameraet i den litt, og leke turist i egen by, og vise dere litt av byen min :)


Vi parkerte på Jorenholmen, og gikk langs kaien. Her er oljemuseet (og rett til høyre for bildet,er også Geoparken, en populær lekeplass for både barn og ungdom. Alt i Geoparken er laget utelukkende av ting som er hentet fra båter og oljerigger. Litt spennende og annerledes lekeplass :) (Her kommer et par gamle bilder derfra. Synd at jeg ikke har tatt flere bilder derfra, den er virkelig flott!)


Julie syns hoppeballene i parken er gøyale...


Og det er hun IKKE alene om!


Rett ut fra Oljemuseet ligger Natvigs Minde. Man må ro ut hit i båt. Det ligger nær land, men det finnes ingen bro, og vil sannsynligvis ikke lages en heller. Her er et gammelt båtverksted hvor de lar ungdom med adferdsvansker hjelpe til med å restaurere gamle trebåter (1-2 dager i uken i stedet for å være på skolen) Her er også populære selskapslokaler, og det settes opp årlige sommerforestillinger her. I år er det Pinocchio. Sikkert kjempefint :)


Den 27. juni begynner det trettende Grand Slam, en årlig sandvolleyballturnering her i byen. Dette sies å være høydepunktet i Sand Volleyball World Tour Series. Nå er de atter igang med å sette opp hovedtribunen. Senere kommer det også lektere som legges på utsiden, med flere tribuner og ekstra baner.


Kranbåten UGLEN var på besøk her i dag. Den ruver ganske høyt!


Svanene i Vågen er ikke så skvetne av seg. Man kan godt sette seg ned rett ved siden av dem uten at de bryr seg nevneverdig...


Må være kjipt å ha soverommet sitt så tett oppi byens uteliv.


Vågen, sett fra gjestebrygga


Uglen, igjen. Som sagt. Den ruver høyt :)


Er man i beit for speil, kan man bare ta seg en tur til byen. Her ligger det et gedigent et!


Det står masse rustne menn rundt om i Stavanger. Et skulpturprosjekt som heter Broken Column av Anthony Gormley. Her er en av dem. Denne er naken, men det er ikke uvanlig at noen forbarmer seg over dem og ikler dem både T-skjorter, luer/hatter og evt solbriller. Alle står vendt samme vei, og ingen er plassert i samme høyde. Hadde man samlet alle 23 i den høyden de står, ville de passet perfekt oppå hverandre (!) Hver enkelt skulptur er 1,95 meter høye, like lange som kunstneren selv, og noen måtte graves ned for å få "kjeden" perfekt. Hvis jeg skal sitere et skriv om disse mennene:
"Gormleys 23 skulpturer - støpte, sandblåste jernfigurer - er plassert på likeså mange forskjellige steder i sentrale deler av Stavanger. De er utplassert blant annet i en skolegård, på en bussholdeplass og ved en bensinstasjon. Noen få av skulpturene er plassert innendørs, blant annet i et klasserom, en svømmehall og en butikk. En av de rustne mennene har til og med funnet veien inn i et privat hus. Navnet på prosjektet - Broken Column - henspiller på at hver av skulpturene inngår som del av en tenkt søyle som utligner høydeforskjellen mellom Rogaland Kunstmuseum ved Mosvatnet og byens sjøfront."   


Sånn... da var vi på vei hjem igjen etter en fin spasertur i vår vakre by :)2 kommentarer

reachthesky

12.06.2011 kl.00:59

Flott! Og sånne hoppeballer vil vi ha! Vi får heller ta oss en tur til Stavanger, det er ikke så langt unna.

muumimamma

12.06.2011 kl.01:10

reachthesky: Det hadde ikke vært dumt nei :) (sjekk innboksen din, forresten, ligger en melding til deg der :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits