Årets tortur...

Hvert år ca 15, 16 juni utsettes vi for en merkelig form for terror/tortur...

FAU arrangerer grilldag på skolen, for alle elever og hele deres familier Ja, hva er det egentlig eom er så terroristisk med dette, spør dere sikkert. Alle liker jo å grille?? Joda, vi liker også å grille, det er ikke det som er problemet.

For det første: De starter alltid såpass tidlig at halve skolen blir hengende igjen i 30-60 minutter før de rekker fram. (Folk bør jo rekke å komme hjem fra jobb først da.) Fordelen er at det er lett å finne seg en god plass å sitte, så fram til DE kommer, er det også mulig å få grillet maten sin, men så blir det KAOS! De har TO griller, som skal være nok til ALLE sammen! At de ikke lærer?

(Her er grillene, før de fleste har rukket å komme seg hit. De burde MINST hatt to til sånne griller...)

Det som også er litt merksnodig, er at her er det utrolig mange som IKKE kjenner hverandre, som aldri snakkes til daglig, de treffes KUN på foreldremøter, og knappt det. Og plutselig skal alle gå rundt og smile og hilse hjertelig på hverandre og skravle som om man er barndomsvenner?? "Å hei! Der er du ja, det var lenge siden, hvordan er det med deg? Hva driver du på med for tiden? " Bla bla bla.... så er skravla igang, med folk du ALDRI snakker med, knapt nok hilser på når du ser de ellers. Hvorfor det?? Hva er vitsen? Du VET jo godt at disse folkene kommer du IKKE til å pleie omgang med likevel. Hvor er logikken i dette?

Og når da alle har fått grillet pølsene sine, og kjøpt is og brus og sånt,  er det tid for loddtrekning, (det er høydepunktet, og antagelig grunnen til at de fleste kommer). Nå har det allerede gått masse unger rundt og solgt lodder til folk som sitter med hendene og kjeften full av pølser og ketshup og allslags tilbehør, mens de fortvilt prøver å rote frem noen kroner fra lommeboka så de får kjøpt lodd. Og så må de jo selvfølgelig passe på å få slengt fra seg lommeboka igjen sånn at de har en hånd ledig til å ta imot loddene og buksere dem på plass nedi lommeboka så de ikke blåser vekk.

Når endelig loddtrekningen er igang, er man heldig hvis man hører hva de roper ut i høytaleren. De er nemlig ikke smarte nok til å plassere høyttaleren såpass høyt opp at lyden klarer å trenge gjennom muren av ivrige loddkjøpere som tror de vinner lettere hvis de står så nærme de som trekker vinnerloddene som mulig. Står du BAK denne muren hører du INGENTING. Bare en hul bøttelyd uten mål og mening...

I dag var jeg vel kanskje ganske heldig. Jeg gikk nemlig fram til han som sto og skreik inn i mikrofonen, og sa at det er kun de som står rett rundt han som hører noe, 5 meter lenger bak er det tyst som i graven., og like etter at jeg hadde sagt det, ropte han jammen opp et av mine loddnummer! Yeah! Jeg vant en fruktkurv, laget av en av klassene på skolen :)) Det blir jo et lite plaster på såret da, for å bli utsatt for denne årlige torturen. Det er nemlig forventet at ALLE møter. Og hvert eneste år er det litt solgløtt når vi kommer, så blåser det opp og blir kaldere og kaldere og mer og mer vind. Deretter begynner vi å kjenne en og annen regndråpe, som etterhvert kommer tettere og tettere, og innen vi rekker hjem, plasker det ned. HVERT ENESTE ÅR!! Og nå har vi vært på disse grillgreiene i sikkert 10 år!! (har faktisk vunnet fruktkurv 4 eller 5 ganger før også :) Men dette var altså årets fangst, kunstferdig pyntet av små barnehender :)  Aldri så galt at det ikke er godt for noe, hæ?

7 kommentarer

www.myGlam.blogg.no

16.06.2011 kl.19:47

hehe, nå måtte jeg le litt:) selv om det kanskje ikke er så kjekt for de voksne er jo det UTROLIG koslig for de små. Og vel å merke så er det vel de vi gjør det for :p hehe:)

Du er nå morsom er du.

Men må si selv om jeg synest det er koslig og kjenner heldigvis noen av foreldrene i klassen til Thea kan det bli litt tørrprat og pinlig:p

Men bra du vant da:D

muumimamma

16.06.2011 kl.20:20

www.myGlam.blogg.no: jeg gruer meg like mye hvert år. Syns det blir sånn ekkel kunstig setting..

fembarnsmamma

16.06.2011 kl.20:40

Jeg sjekker alltid med de foreldrene vi har mest omgang med om de skal. Hvis ikke de skal så blir vi hjemme. Hehe. Men du er heldig da som vinner gevinst, det gjør aldri vi;(

Vera Lynn

16.06.2011 kl.22:47

Gratulerer med flott fruktkurv... mye godt opp i den kan jeg se.

Jeg har ingen barn, og har derfor ikke måtte gå igjennom denne prøvelsen. Når jeg leser det du skriver så føler jeg med deg. Hadde det vært meg så hadde jeg følt det på samme måten. Men nå er det et år til neste gang :o)) Koz deg med fruktkurven!!

justinpain

16.06.2011 kl.23:00

Forstår deg veldig godt og det blir litt sånn frivillig tvang med hele greiene. Jeg skal på tirsdag neste uke og kjenner jeg begynner å "kvi" meg litt. Jeg slipper unna med 1 avslutning i år da det falt på samme dag for begge de minste mine, så da får eksen ta den ene... og godt er nå det.

muumimamma

16.06.2011 kl.23:10

Vera Lynn: Ja der var det mye godt :)) Nå er det bare 2 år igjen, så slipper vi flere sånne "påtvungne" grillfester... hehe

muumimamma

16.06.2011 kl.23:15

justinpain: Dette var ikke klasseavslutning da, det var hele skolen på en gang... ganske teit opplegg, spør du meg. Vi har vært på sånne klasseavslutninger også av og til, det er MYE koseligere

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits