Mobbing... og sånt

For en tid tilbake kom jeg over en blogg.. Og jeg ble sjokkert over hvor åpnelyst folk mobbet denne bloggeren. Og det verste var at hun som blogget så ut til å ta alle disse helt tydelig ironiske kommentarene til seg som skryt. Dette var en veldig stor dame, som åpent fortalte at hun hadde psykiske problemer. Hun la ut allslags, med videoer  av seg selv som danset og mye annet rart. Og det kom sinnsykt masse kommentarer, folk spurte henne som de frekkeste og mest intime ting, og hun svarte åpent og ærlig på det meste. Folk ringte tilogmed til henne, og sendte sms, og plaget henne hjemme..

Når jeg så denne bloggen fikk jeg helt vondt på hennes vegne. Hun ble kjempe"populær" og havnet på toppen av blogglista, bare fordi folk mobbet henne, og hun lå en god stund i toppen! En dag skrev hun et innlegg hvor hun tok opp dette, og sa at hun hadde forstått at folk ikke mente det hun sa. Hun fortalte at hun sleit fordi hun var så svær, og ikke hadde behov for kommentarer der folk spurte og grov om de mest private og intime ting. På dette innlegget fikk hun masse kommentarer, og mange gikk på at hun var en av de beste bloggene de hadde lest og mangfold er bra, og friskt pust i hverdagen og sånt.  Det høres jo bra ut, men essensen i disse kommentarene var veldig tydelig å lese mellom linjene. Folk ville ha noe å le av. Og det syns jeg er så stygt gjort!! Denne bloggeren har nå slettet bloggen sin.

Videoer av denne damen verserte rundt på Facebook også, hvor det lå masse stygge og krenkende kommentarer. Hun er nok en smule naiv denne damen, men jeg syns ærlig talt at normale oppegående folk burde ha mer under topplokket enn dette. Blogging skal kunne være et slags "frihetens" vindu til omverdenen, og hva er det da som får folk til å mobbe enkeltpersoner sånn at de må stenge bloggen sin for å få fred??

Her kan du se enda et eksempel på mobbing av denne stakkaren.... Noen har laget en egen blogg som parodi på henne... Fy skamme seg!

Jeg bare lurer... hva er poenget? Er det ikke plass til alle....liksom??

15 kommentarer

justinpain

25.06.2011 kl.13:51

Uff, dette er fælt. Det kan i verste fall få katastrofale konsekvenser, det hører man om, om ikke akkurat til stadighet. Det er jo fælt at hun så seg nødt til å måtte slette bloggen fordi andre verken har oppdragelse eller vett i skallen. Selv har jeg ikke sett denne bloggen og det høres ut som hun har gjort ting få kanskje gjør, men som du sier,det skal være plass til alle! Der ser man om noen går ut av boksen og gjør ting som kanskje er uvanlig så er andre der med mobbingen sin og det skal ikke alltid så mye som skal til heller. Men det er jo faktisk lov å tenke selv også, hadde jeg syntes dette var kjekt om dette ble gjort mot meg? Ikke alle tenker sånn dessverre..

Katarina

25.06.2011 kl.13:51

Bra skrivd, og synes det er utrolig dumt og teit at folk gjør sånn. Selvom jeg er enig i deg at damen virket en liten smule naiv da :/
I min verden er det ihvertfall plass til alle! Naiv eller ikke, det er uansett ikke greit å holde på slik folk har gjort, og det finnes ingen god unnskyldning. Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg aldri har skrevet en nedlatende kommentar på en blogg, verken anonym eller med fullt navn, og det er jeg stolt over! :)

muumimamma

25.06.2011 kl.14:16

natalie heggvoll: Godt å høre at det finnes folk som deg :) Jeg mener at hvis folk ikke har noe fint å si, da trenger de ikke si noe i det hele tatt

muumimamma

25.06.2011 kl.14:17

Katarina: ja, en smule naiv, men like fullt et menneske med tanker og følelser

muumimamma

25.06.2011 kl.14:20

justinpain: det er fryktelig trist at det må gå så langt syns jeg. Derfor jeg laget dette innlegget. Kanskje folk kan få seg en liten vekker?

justinpain

25.06.2011 kl.14:37

Det var kjempefint gjort av deg, sikkert mange som trenger en liten vekker. Jeg tenker også som dere at om man ikke har en fin kommentar å gi så er det bedre å la være å kommentere eller si noe i det hele tatt.

fembarnsmamma

25.06.2011 kl.14:39

Noen mennesker må tro veldig godt om seg selv.....

muumimamma

25.06.2011 kl.14:51

fembarnsmamma: Ja, tydeligvis

I have dreams

25.06.2011 kl.15:31

jeg synes slik mobbing som det er snakk om her er hårreisende, og jeg kjenner jeg får vondt inni meg. de siste dagene har jeg fundert mye på akkurat dette, om hva som får folk til å velge en slik negativ sti, for jeg tenker det kan ikke komme noe glede utav dette, for dem som mobber. det skaper vel heller et enda større tomrom enn det som var der i utgangspunktet.

jeg tror nok jeg vet hvilken kvinne du refererer til som havnet på toppbloggerlisten en stund, jeg tok turen innom henne et par ganger og leste, men det var som å møte en vegg av negativitet der inne, alle de vonde kommentarene hun fikk og de ironiske, i tillegg kunne jeg ikke unngå å legge merke til at hun svarte på dem slik at hun selv hjalp til å fore negativiteten ytterlige, istedetfor å ignorere dem.

så til syvende sist ble det til at jeg sluttet å lese bloggen hennes fordi jeg fikk for vondt av henne rett og slett. samtidig så jeg hvor grusomme mennesker kan være mot hverandre, og hvor lite rom det i det hele tatt er i dette samfunnet for å skille seg ut.

selv har jeg aldri lagt igjen en negativ kommentar hos noen, og jeg står alltid for det jeg skriver, jeg vil mye heller spre glede, for det er dette som i det hele tatt gir glede tilbake.

jeg håper denne kvinnen kan komme seg videre etter dette, at hun kan innse en dag at denne mobbingen handlet ikke om henne, den handlet om disse menneskene som mobbet, det er deres egne persepsjoner og deres måte å se livet på som kommer i fokus her, ikke henne.

den dagen vi innser at denne negativiteten vi møter fra andre ikke handler om oss selv, men dem, vil vi kunne leve som frie mennesker :)

Hermetikk fra Svenskhuset

25.06.2011 kl.16:34

Synes dette høres veldig trist ut. Jeg kjenner ikke til dette, men har selv sett at det foregår endel mobbing og ufine kommentarer på enkeltblogger. Blogging har en slik form at det er lett å hive seg inn i debatten raskt og da kan man gjøre ubetenksomme ting. Det jeg har opplevd er i forhold til unge mennesker, og jeg tenker av og til at det kanskje er godt med noen eldre bloggere som kan gå inn og moderere debatten litt. Ikke det at alder alltid hjelper, men vi kan forsøke.

a4liv

25.06.2011 kl.18:34

Huff... hele denne situasjonen er egentlig veldig vond og vanskelig.

Selvfølgelig skal er det en uting å komme med negative kommentarer til folk, men det som jeg opplevde som mobbing der var jo alt dette ironiske, og tingene som hun selv tok seriøst og takket for komplimenter og svarte på alle mulige spørsmål. Det var jo "positive ord", og når man leser det i steden for å høre det, så kan det jo være vanskeligere å oppdage ironien i det. Hun plukket i hvert fall ikke opp ironien selv, selv om hun hevdet det.

Det som var vondt for henne, slik jeg oppfattet henne ved flere anledninger, var de som oppfordret henne til å slutte å blogge av hensyn til seg selv. Hun ville være den hun var og gjøre det hun gjorde, mens folk som leste bloggen hennes nok ofte syntes det var vondt å se på i hvor stor grad hun utleverte seg selv og ble ledd av og gjort narr av bak sin egen rygg. Det var jo derfor de ba henne tenke litt over hva hun gjorde mot seg selv. Noe hun ikke likte å få høre i det hele tatt.

Hun var sint fordi noen kalte henne tilbakestående i en debatt. Hvor går grensen for hva som er tilbakestående og hva som bare er en svært enkel person? Jeg mener ikke noe vondt om henne i det hele tatt, hun er en positiv og livsbejaende dame som kjempet for å få være akkurat den hun er. Samtidig, så innrømmer jeg gjerne at jeg opplevde henne som relativt lett møblert i øvre etasje. Når man da i tillegg tar i betraktning hennes psykiske problemer, så synes jeg nesten hun burde vært beskyttet mot seg selv på et vis, i forhold til måten hun blogget på og alt hun utleverte. Hun har på ingen måte noe å skamme seg over eller noe mer å skjule enn andre folk, men de fleste holder litt tilbake når det gjelder hva man utleverer av privatliv.

Jeg synes det er bra at hun slettet bloggen sin. Bra for hennes del. For alle de ekle kommentarene hun fikk, ville man uansett ikke fått bukt med. Dersom man hadde fjernet all denne falske rosen som var ment å lokke henne til å gjøre enda mer "underholdende" ting på bloggen sin, så tror jeg ikke hun hadde blitt sittende igjen med så mange kommentarer... Kanskje var det også all denne falske rosen og populariteten som var utbyttet for henne også, siden hun ikke skjønte baktankene.

Hele denne saken tror jeg man kunne diskutert i det vide og breie som et stort moralsk og etisk dilemma. Gjør det noe om folk blir gjort indirekte narr av og blir driti ut, hvis de ikke skjønner det selv? Smerten kommer jo faktisk ikke før noen gjør dem oppmerksom på hva det er som skjer. Og vil man da noen gang virkelig godta at det er vondt ment, eller vil man uansett ha sin egen oppfatning av at det bare var godt ment?

muumimamma

25.06.2011 kl.20:40

I have dreams: Jeg er helt enig. Det er hårreisende. Jeg legger heller aldri igjen negative eller ondsinnede kommetarer. Det holder jeg meg for god til.

muumimamma

25.06.2011 kl.20:42

Hermetikk fra Svenskhuset: Ja, vi som oppegående voksne burde oftere slå ned på sånn oppførsel. Evt rapportere sånt videre til de som driver disse nettstedene

muumimamma

25.06.2011 kl.20:49

a4liv: Wow! Dette må være den lengste kommentaren jeg har fått, lenger enn innlegget jo :) Du har tydeligvis fått med deg mye av det som skjedde på bloggen hennes, mer enn meg, og det er fint at du kan utbrodere det jeg har skrevet. Da kan folk virkelig få med seg hvor ondsinnet det egentlig var. Det er egentlig litt rart hvor lett det er for enkelte å være sånn når de ikke trenger å vise hvem de er. Jeg tror at fåtallet av de som kommenterte bloggen hennes hadde turt å sagt det samme til henne face to face.

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits