Pizza, øl og iskremdietten

Som vi alle vet, er 1 kalori målet på energien som må til for å varme ut 1 gram vann 1 grad Celcius. Oversatt til det virkelige liv betyr dette at hvis du spiser en veldig kald dessert (som stort sett består av bare vann), kommer den naturlige prosessen til å suge kaloriene ut av den eneste eksisterende kilden: Ditt eget kroppsfett!Et eksempel: En dessert servert og spist ved rundt 0 grader kommer etter en stund til å bli varmet opp til 37 grader, noe som er normal kroppstemperatur. Hvert gram av desserten har altså brukt ca 37 kalorier. Hvis desserten veier 170 gram, noe vi må betrakte som ganske normalt, kommer man - ifølge termodynamikken - til å forbruke 6290 kalorier /1 kalori/gram/grad x 37 grader x 170 gram) fra kroppsfettet for at desserten skal få samme temperatur som kroppen.Hvis desserten inneholder 1300 latente kalorier, blir altså det totale kaloritapet ca 5000 kalorier. Jo kaldere deserten du spiser er, desto raskere kommer du til å gå ned i vekt, hvis det er målet ditt. 

Denne prosessen fungerer også utmerket godt ved inntak av veldig kald øl i et dypfrosset glass. 1 cl øl inneholder ca 0,6 latente kalorier, men forbruker 27 kalorier under oppvarmingsprosessen (hvis serveringstemperaturen er 10 grader) Dette gir et kaloritap på ca 38,5 kalorier pr cl. Man trenger ikke være matematikkprofessor for å regne ut at hver 33 cl-flaske øl forbruker ca 12700 kalorier (330 cl x 38,5 kalorier pr cl).

Dypfryste desserter, f.eks iskrem, er enda mer effektive, siden de krever 83 kalorier pr gram for å smelte (med andre ord bli hevet til 0 grader) og ytterligere 37 kalorier pr gram for å nå kroppstemperatur. Her kan vi begynne å snakke om virkelig interessante resultater.

Dessverre, for dem som må spise pizza for å få en unnskyldning for å drikke øl, gir pizzaen (ladet med latente kalorier og dessuten servert varm) motsatt effekt.Men, takk og pris - som den oppmerksomme leseren allerede sikkert har forstått - kan man løse dette dilemmaet ved å drikke masse øl til pizzaen og deretter avslutte måltidet med store mengder iskrem.

Vi blir alle slanke hvis vi helhjertet går inn for en diett bestående av pizza, øl og iskrem! 
God appetitt!

6 kommentarer

Reachthesky

16.07.2011 kl.16:32

Dette høres for godt ut til å være sant!!! Da kan vi jo leve bare på iskrem, da, + vitaminpiller, til ønsket vekt er oppnådd. Hva tenker du om denne teorien?

muumimamma

16.07.2011 kl.16:53

Reachthesky: Hehe, når det høres for godt ut til å være sant, er det som regel det ;)

Solblom

16.07.2011 kl.18:08

Haha :) Kos deg med med både pizza, øl og is du. Jeg skal iallefall kverke ei flaske vin (tror kanskje jeg skal spise den som is, etter denne nye lærdommen her..) og god middag ..

muumimamma

16.07.2011 kl.18:14

Solblom: hehe, fantastisk lærdom, ikke sant :)

fembarnsmamma

16.07.2011 kl.22:07

Hjelp, jeg liker ikke øl.... Hva gjør man da...??

muumimamma

16.07.2011 kl.22:25

fembarnsmamma: Tja... Frys ned litt vin kanskje? Lage slush av det? Mulighetene er sikkert mange, hehe

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits