Forsikringskrav fra en murer

Kjære herr Nilsen

Jeg skriver til dere fordi dere ville ha utfyllende opplysninger til punkt 3 i skademeldingen min. Jeg oppga "dårlig planlegging" som ulykkesårsak. Dere har bedt om en grundigere redegjørelse, og jeg håper følgende beskrivelse oppfyller det dere ønsker.

Jeg er murer av yrke. Da ulykken inntraff, jobbet jeg alene på taket på et nytt hus med seks leiligheter. Etter å ha fullført dagens jobb oppdaget jeg at jeg hadde en del murstein igjen. De veide 120 kilo, og selv veier jeg 70 kilo. Framfor å bære all mursteinen ned til bakkenivå, bestemte jeg meg for å heise dem ned i en stor tretønne, med blokk og talje.

Jeg festet tauet nede ved bakken, og kom meg op på taket, plasserte tønnen riktig og begynte å legge i mursteinene. Så gikk jeg ned i første og knyttet opp tauet mens jeg holdt hardt i det. Gjett om jeg ble overrasket da jeg plutselig ble rykket opp fra bakken. Jeg hang på ren refleks fortsatt i tauet og føyk oppover langs husveggen i stor fart. Ved tredje etasje traff jeg tønnen på vei ned i samme imponerende fart som jeg selv var på vei opp. Dette møtet er forklaringen på kraniebruddet, en del mindre blåmerker og det brukne kragebenet, skader jeg nevner i punkt 3 i min skademelding.

Med noe redusert fart fortsatte jeg oppover, men ferden stanset ikke før samtlige fingrer på høyre hånd kjørte seg dypt inn i blokken. Heldigvis klarte jeg fortsatt å klynge meg til tauet, trass i de ulidelige smertene jeg nå begynte å merke. I samme øyeblikk som fingrene traff blokken, traff også tønnen med mursteinene bakken der tønnen gikk i småbiter og alle mursteinene falt ut.

Nå uten sitt gamle innhold, veide den ødelagte tønnen ikke mer enn 25 kilo. Jeg henviser igjen til kroppsvekten min. Som dere sikkert kan tenke dere, begynte jeg ferden nedover langs husveggen. Omtrent ved tredje etasje traff jeg tønnen på vei opp, og det er forklaringen på to knuste tåledd, en utslått tann og en rekke kraftige trefliser i de nedre regioner av kroppen. Nå begynte imidlertid hellet å snu. Møtet med tønnen så ut til å ha hatt en bremsende effekt på ferden min måt bakken, slik at da jeg først landet på haugen med murstein, brakk jeg bare tre ribbein.

Jeg beklager imidlertid å måtte meddele at mens jeg lå der på mursteinshaugen og vred meg i smerte, uten muligheter til å bevege meg til hverken den ene eller andrre siden og stirret opp på den tomme tønnen seks etasjer over meg, slappet jeg et øyeblikk av, og da slapp jeg taket i tauet....

3 kommentarer

deveny

19.07.2011 kl.12:53

:-)))

Mojita

19.07.2011 kl.13:02

herlig :)

roffens

19.07.2011 kl.14:21

:D

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits