Gladmat!

Da var vi der igjen, et av de største årlige eventene i Stavanger: Gladmat-festivalen! Da myldrer byen av liv!

Til å begynne med var det ganske grått i dag... og det kom noen skikkelige regnskyll.Julie ble med ei venninne og familien hennes til en foaje-konsert "Beatles for barn" i konserthuset, og så skulle de på gladmaten etterpå.  Caroline hadde ei venninne som overnattet her, og de var nok VELDIG seine før de sovnet, for de orket ikke å stå opp for å være med da jeg og gubben tok turen til byen.


På vei fra parkeringsplassen MÅTTE jeg bare knipse disse vannliljene...


Og alle disse endene som  tar livet SÅ med ro når det er så sinnsykt med folk i byen.


Slik som dette så det ut overalt... det krydde med folk, og her må man stå i kø, gå i kø, sipse i kø.... you name it..

Jeg prøvde meg på et grillspyd på en sånn jalla-sjappe. De luktet godt, og det smakte godt også.... men fytti for en pris! 50 kroner for 4 bittesmå biter grillet kylling?? 

Vel... vi ruslet videre, og jeg fant indisk, tyrkisk, fransk, brasiliansk, thai, osv.... her var det MYE som fristet! Men så er det det da: Jeg har en gubbe som er blitt veldig kresen med årene! Han fant en unnskyldning for omtrent alt jeg foreslo, tør jo ikke smake på noenting lenger! Og alt jeg ville var å være en DEL av festivalen, gå rundt og smake, ikke bare en tilskuer som raser forbi i full fart: FERDIG! Nå kan vi gå hjem! 


Tilogmed munker var her for å fristes av masse mat!

Vel, jeg kan jo ikke akkurat tvinge gubben heller, og han så at jeg var skuffet fordi han ikke ville ha NOE av det samme som jeg ville. Så han tok meg med på den restauranten vi alltid ender opp på: Sjøhuset Skagen, hvor han spiste ørret, og jeg spiste fiskesuppe. De har den beste fiskesuppen jeg har smakt! Jeg glemte å ta bilde av den før jeg spiste, men sånn så den altså ut da jeg var nesten ferdig! Den ble servert med et syrlig brød til, et brød jeg antagelig aldri ville ha valgt til brødskiver med pålegg på. Men til denne suppa var det faktisk kjempegodt!Men jeg kom ikke tomhendt hjem da... Vi var innom diverse salgsboder, og jeg fikk plukket med meg noe digg :)
3 kurver jordbær, 2 kurver bringebær, browniecoockies, plommesaft og hylleblomstsaft :)) Nammenamm, de coockiene var gode! Og gjett om jeg gleder meg til å smake på saften!! 

Da vi var på vei til bilen for å kjøre hjem, ringte Caroline. De var i byen, og lurte på hvor vi var. (endelig meget seg ut av senga med andre ord) Siden vi var på hjemtur, ba jeg henne bare komme ditt vi var, og få noen kroner å handle seg noe for, så kan hun heller bruke den tiden hun vil der, i stedet for å ha stressa foreldre der som bare venter på å komme seg hjem  :) Så nå er altså hun der med sin venninne, Julie er der med sin venninne, og vi sitter her hjemme og slapper av, og har egentlig mest lyst å sette oss i sola på terrassen med en pils og bare nyte stillheten og tilværelsen til ungene kommer hjem igjen. Da blir det jordbær og is!
3 kommentarer

deveny

20.07.2011 kl.18:14

Nydelige bilder....klemz She :-)))

Vigdis

20.07.2011 kl.21:22

så gøy at det var noe spennende å finne i byen da...fine bær må jeg si...var de dyre?

Hyllebærsaft har jeg ikke smakt før,er det sundt og godt?

Kanskje jeg skulle ha tatt meg en bytur til Oslo for her ute på Nesodden skjer det ingenting,ikke noe for oss ihvertfall.

Deilig med fisk da:) gubben vil ikke ha fisk,men det vil jeg ;)

muumimamma

20.07.2011 kl.21:39

hustrua: Jordbær selger de 3 for 100. Bringebærene er litt dyre da. 39 kroner kurven....

Det var ikke hyllebær, men hylleblomstsaft jeg kjøpte :) Den er ganske søt og god. Jeg liker den godt :) Sunn er den nok også, men det er jo litt sukker i den da. Og fisk, nyyydelig! Jeg er et fiskemenneske, og velger som regel heller det enn kjøtt :) Men er litt svak for kylling også da :))

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits