Huff...

Jeg prøver å distansere meg litt fra alt som har skjedd denne helgen, og heller prøve å tenke på at vi skal ha en kjekk ferie, vi reiser grytidlig i morgen.

Men det er jammen ikke lett. Over alt hvor jeg snur meg, så er det der. Det er på TV, det er i aviser, det er på Internett, på Facebook, på bloggene, folk snakker nesten ikke om annet.

Jeg har jo full forståelse for at folk ønsker å snakke om det. Men må de snakke om BARE det? Hele tiden?

Jeg regner med at når vi kommer til UK, og folk finner ut at vi er nordmenn, da er de nok mer enn villige til å minne oss på det, for å vise medfølelse. Og som nordmann må man jo selvsagt sette pris på det.

Men, og misforstå meg rett nå, jeg kjenner absolutt ingen av de berørte. Det er klart jeg syns dette er helt forferdelig på vegne av alle de som på noe vis er berørt av dette. Jeg er da utstyrt med en viss porsjon empati, jeg som de fleste andre. Jeg føler med dem i sorgen, og kjenner klumpen i halsen når jeg ser alt dette på tv, og syns det er så urettferdig og grusomt at sånt skal skje her i mitt lille land.

Men er det likevel riktig at jeg skal la dette overskygge livet mitt og ikke kunne glede meg til å reise på ferie og ha det kjekt sammen med familien min? Bare for å ikke virke hjerterå og ufølsom? Jeg klarer liksom ikke helt å slippe løs gleden og forventningene over noe jeg har gledet meg til i et halvt år, for dette overskygger alt annet....

8 kommentarer

deveny

24.07.2011 kl.16:27

Vi er jo bare mennesker, og jeg tror at dette har rokket ved grunnvollene våre. Det er beundringsverdigt at du i det hele tatt greier å tenke på noe annet, så om du tar tiden til hjelp så vil nok livet stabilierer seg der vårt nye liv kommer til å bli.

Reis på ferie og forsøk så godt du kan og kos deg....klemz Dev :-)

muumimamma

24.07.2011 kl.16:56

deveny: takk for det :) Får liksom følelsen av å være egoistisk og ufølsom når jeg tenker sånn, og det vil jeg jo ikke, men samtidig ønsker jeg jo å kunne glede meg uten å ha dårlig samvittighet for det...

justinpain

24.07.2011 kl.17:12

Er til en viss grad enig med deg, selv har jeg vært som lammet siden tragediene sjedde på fredag, men føler vel at det er på tide at jeg kommer meg litt videre, få ting gjort... og jeg tror vel at det er viktig at man kommer seg videre og det betyr ikke at man ikke har medfølelse for de som er direkte rammet av dette ufattelige som har sjedd.

Jeg tenker at du og din familie skal reise på ferie med god samvittighet.

I gode og onde dager!

24.07.2011 kl.17:42

Reis på gerie med god samvittighet, klumpen i halsen blir med det vet jeg selv, men livet skal og må gå videre...

lykkeogkaos

24.07.2011 kl.18:53

Livet går brutalt videre, selv om man vil eller ikke....Jeg for min del er så sinna på den feige skiten, at jeg MÅ bruke mer tid både på å fordøye det som har skjedd og mine egne følelser. Jeg har selv mistet noen veldig nær i ulykker, og kan derfor lett identifisere meg med det sjokket og den sorgen som så mange opplever nå....

De som ikke har behov for det, bør imidletidig ikke dvele mer med det som har skjedd - det har jo ingen hensikt.

Så dra på ferie og kos deg masse med familien din uten dårlig samvittighet ! Håper dere får kose dere mest mulig i fred, men dere må nok regne med å bli konfrontert med tragedien i utlandet, ja...Dette har berørt verdenssamfunnet og ikke bare Norge.

muumimamma

24.07.2011 kl.19:22

justinpain:takk, det letter litt på samvittigheten å høre fra andre at det er greit, liksom :)

muumimamma

24.07.2011 kl.19:23

Siv`s blogg: ja,regner med at klumpen blir værende en stund, men det er jo greit å slippe å føle seg kvalt av den :)

muumimamma

24.07.2011 kl.19:26

lykkeogkaos: takk, satser på å kose oss, så får vi heller ta det som det kommer med medlidende briter. De mener jo bare godt om de tar det opp, vil jeg tro :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits