Lavkarbo og Kinamat?

I dag har jeg og Caroline vært på Kinarestaurant. Det er nok ikke alltid så lett å få tak i riktig mat når man er på lavkarbo, men i dag syns jeg at jeg var ganske så flink :)

Jeg bestilte en tallerk med bare middagsretten, noe à la chop suey, uten ris, og den inneholdt altså masse forskjellig kjøtt: Okse, svin og kylling, samt kongereker. Jeg forvisset meg om at det ikke var innbakt i tempura deig. Resten var masse kinesiske grønnsaker, og det var bare 2-3 små biter av gulrot, resten var ok greier i forhold til kostholdet :) Dette var i en soyasaus, uten sukker (men jeg tror nok det var bittelitt mel i det, men det får bare være, jeg har nesten ikke rørt karbohydrater tidligere i dag, så da får det veie opp for det :) Ved siden av dette lå det en liten haug med oppkuttet kinakål, med en sinnsykt syrlig dressing på. Men det var veldig godt!
Noe sånt gjorde jeg da jeg var i Sverige også. Kinamat er ganske greit å spise så lenge man holder seg unna nudler og ris :)

Er det andre som har erfaring med Kinamat når man er på lavkarbo? Er det greit å spise sånt? eller er det ting man ikke bør spise i det hele tatt der?

Til å drikke hadde jeg 2 glass med isvann, og en kaffe med kaffefløte etterpå. Var jeg flink nå?

12 kommentarer

deveny

02.09.2011 kl.20:33

Nå var du flink.....klemz Dev :-)))

Lavkarbotips

02.09.2011 kl.20:42

Synest faktisk at det hørtes bra ut jeg, i forhold til at det er kinamat det er snakk om:-) Lett for at det blir fritert opplegg når man går dit, innbakt ett eller annet:-P Det er nok litt potetmel i sausen antagelig, men herregud, hva gjør det:-) Det var et bra valg for å spise ute, så synest du var flink ja:-)

Tove

02.09.2011 kl.20:43

Høres ut som om du var veldig flink ja. Kina mat er nydelig.

muumimamma

02.09.2011 kl.20:52

lavkarbotips: Godt å høre fra noen som er så erfaren med dette som deg :) Jeg har jo bare holdt på med dette i halvannen uke, og jeg teller ikke karbohydrater, men ut fra det jeg spiser, så holder jeg meg nok sannsynligvis under 20 pr dag tror jeg :) Om jeg er i ketose vet jeg ikke, men det spiller egentlig ikke så stor rolle, bare jeg går ned i vekt er jeg fornøyd... det er tross alt 20 kg som skal bort :)

muumimamma

02.09.2011 kl.20:53

deveny: Takk takk, Deveny :))

muumimamma

02.09.2011 kl.20:54

Tove: Ja, jeg er kjempeglad i kinamat, så det var ikke akkurat noe vanskelig valg får man si :)

Jane Mysen

04.09.2011 kl.15:48

Jeg er glad i kinamat, og tro det eller ei, men det er TO kinarestauranter her i Lunner! Jeg har forsøkt å leve på lavkarbo, men blir fullstendig tom for energi og blir deprimert. Nå lever jeg med et moderat tilskudd av karbohydrater - utrolig hvor mye bedre man føler seg.
Kjempeflink :) jeg ELSKER kinamat. Og på lavkarbo er det jo igrunn helt ypperlig. Pleier å droppe risen selv. Er jo det andre som er best ;) Noe stivelse er det som regel i sausen, men det er så små mengder. Selv lager jeg ofte chop suey lavkarbo her hjemme. Da bruker jeg jbk mel i sausen. Og blir supergodt :)

muumimamma

11.09.2011 kl.10:56

¢¾Charlotte: Det var en god ide! Har du en oppskrift på sånn chop suey? Det er definitivt min favoritt blandt kinamat!

kommersolen

12.09.2011 kl.21:17

Det hørtes jo veldig bra ut. Men de forskjellige sausene de bruker i asiatisk mat har veldig ofte mye sukker i seg.

Solblom

19.09.2011 kl.09:58

Det hørtes godt ut ja. Sa du at du var på lavkarbo eller bare valgte du ut hva du skulle ga selv? Kinamat har jo stort sett store porsjoner, så man trenger kanskje ikke erstatning for risen?

muumimamma

19.09.2011 kl.10:04

Solblom: Nei, jeg sa ikke at jeg var på lavkarbo, jeg ba bare om å ikke få ris. og spurte om det var sukker i sausen. Det lønner seg sikkert å spørre om kjøttet er rent eller innbakt i tempura, noen kinarestauranter baker inn alt av kjøtt, skampi osv. Men Mikado i byen er veldig bra sånn, og de har kjempegod mat :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits