I dag har jeg vært på jakt!

Siden Julie kom tidlig fra skolen i dag, bestemte vi oss for å gå på jakt :) Vi iførte oss gode sko til å traske i våt skog med, og kjørte avgårde. Inn i skogen bar det, og vi ble ikke skuffet over fangsten!

Her er det masse godt! Østerssopp, kantareller, gul trompetsopp, piggsopp (både blek og rødlodden) og furumatriske. Namnam, dette skal bli godt! 

Som dere sikkert ser, så har jeg ikke fått skåret roten av soppen der ute i skogen, det pleier jeg å gjøre, men i dag ble kniven liggende igjen på benken hjemme, så da får jeg heller ta den jobben det er å renske alt her hjemme. Men dette skal det bli masse god soppstuen og soppsuppe og annet godt av!

7 kommentarer

Frida Marianne

15.09.2011 kl.16:13

Det så godt ut!!! Men sånn kan ikke jeg gjøre. Er redd jeg kommer til å ta livet av hele gjengen her for jeg kan jo ikke noe om sopp... Ja utenom fluesopp og kantarell=)

muumimamma

15.09.2011 kl.16:50

mariabraaten: Så synd da, det er utrolig masse sopp i år :) Men du vet, det går an å jakte sopp i butikken også da, for de som ikke er så soppvante :) Jeg liker å hente den selv, det er jo ganske masse penger å spare på det :) men nå har jeg plukket sopp siden jeg var liten jente, og har ca 10 sorter som jeg er helt sikker på. Alt annet får stå, uansett hvor fine de er :)

Frida Marianne

15.09.2011 kl.17:09

Kan jo gå på kanrarell jakt!! Det er vanvittig godt!!! Mmmmmm

Tove

15.09.2011 kl.19:15

Så flink du er. Tør ikke plukke sopp jeg, men antar at du har gått noen kurs eller noe siden du er så sikker på hva som er hva. Kanskje mange års erfaring! Sopp er uansett veldig godt. Nam..nam...

mimmimor

15.09.2011 kl.19:32

Jeg kan bare kantarell, jeg :) Soppstuing er jo nydelig, da!

muumimamma

15.09.2011 kl.19:56

mimmimor: Kantareller er ganske sikre ja :)

muumimamma

15.09.2011 kl.19:58

Tove: Nei, kurs har jeg ikke gått akkurat, men jeg har plukket sopp i over 30 år, så da lærer man seg jo hva man kan og ikke kan ta. Det er nok mange sorter til jeg kunne lært meg, men jeg syns det holder med ca 10 sorter :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits