Må passe på hele tiden.

Hei alle sammen. Nå er jeg vel hjemme og gjør stort sett ingenting. Jeg er jo operert, og får ikke lov til å gjøre noe som helst med venstrearmen. Det er jammen ikke lett å få til det, skal jeg si dere, selv om jeg ikke er venstrehendt.

Og så må jeg passe på å ta tempen hele tiden, og følge med fargen på det nye brystet. det må være varmt og godt, og det må ikke mørkne... Jeg er livredd for at det skal bli mørkere, for da vil det si at det ikke får den blodtilførselen det skal ... og da kan jeg risikere at det går koldbrann i det. DET vil jeg ikke. Derfor gjør jeg som de sier, og holder venstrearmen helt i ro, samtidig som jeg går turer og får beveget meg litt. 

Da jeg skulle hjem fra sykehuset vurderte jeg å ringen gubben, og få han til å kjøre meg hjem... evt ta en taxi, men siden det kjennes ganske godt både foran og på ryggen, valgte jeg å gå hjem heller... Det tar ikke mer enn 15-20 minutter når man tar det med ro. Og jeg hadde jo likevel trillekoffert med meg, så jeg trengte ikke bære noe heller.

I dag har jeg vært på SparKjøp og kjøpt meg BH'er med frontlukking og uten bøyler. Perfekt for et nytt bryst, og perfekt pris også! 69 kr pr stykk! Jeg er enda veldig skeptisk til det nye brystet, for jeg er sikker på at det er mye mindre enn det jeg har fra før. Og hvis det ikke stemmer som kirurgen sier, at det blir bedre når bandasjene kommer av, da må jeg gå  i borti et halvt år med 1 1/2 bryst. Veldig gøy! Heldigvis har jeg ikke kastet den bomullsprotesen jeg fikk da brystet ble fjernet. Der kan jeg ta ut og inn fyll etter behov, så jeg får bruke den i mellomtiden. Gjør det i allefall nå, så da syns det ikke, bortsett fra bandasjene da, de viser ganske godt, men de forsvinner jo om et par uker når stingene skal tas regner jeg med.

Det som egentlig er mest plagsomt er at jeg ikke kan dusje... og ikke vaske håret selv. Så fram til bandasjene forsvinner, må jeg ha hjelp til sånt... æsj..  Godt jeg kan begynne å dusje snart da... og forhåpentligvis får jeg vaske håret selv også etterhvert. Jeg liker ikke å la andre styre med det på meg ..

18 kommentarer

Solblom

30.09.2011 kl.16:11

Ikke kjekt å ikke være selvhjulpen til slikt, nei. Men du får nyte en vask eller to hos frisøren - det er jo i tillegg utrolig deilig :)

justinpain

30.09.2011 kl.16:23

Uffnei, det er ikke noe kjekt å være avhenig av andre til sånne ting og jeg håper at dette skal bli bra til slutt, forøvrig er jeg enig med hun over meg, unne deg en vaske eller to hos frisøren:)))

Lavkarbotips

30.09.2011 kl.17:05

Velkommen hjem!!! Glad for og høre at du har det bra, tatt i betraktning hva du har vært igjennom. Og må si at du er jammen meg sprek som gikk hjem:-D ikke mange som hadde gjort det tror jeg, selv med kort vei;-) bra du følger rådene, og skjønner bekymringene dine!! Men jeg tror du klarer deg bra:-) håper iallefall det. Kjedelig om det ikke blir like stort. Men alt ordne seg for snille piker:-D

mimmimor

30.09.2011 kl.17:08

Du har mye å tenke på, ser jeg. Håper alt går bare godt med deg og det nye brystet. Ser ut som du har et helt sett med alternative løsninger. Du skulle egentlig fått frisørbesøk på blå resept, du :)

Aina

30.09.2011 kl.17:08

Vet du hva? Jeg slenger meg på hva de to over her sier ang følelsen av å være avhengig av andre, men vil legge til at du ser ut til å takle det bra etter forholdene. Det beundrer jeg.

Du ser frem til det går bedre, og forbereder deg på å leve uten brystet ditt ved å kjøpe ny BH til 69 kroner ;) Klem til deg

muumimamma

30.09.2011 kl.17:21

Aina:Jeg har jo ikke så mye valg når det gjelder hva jeg kan og ikke kan gjøre, men å forberede meg på å leve uten? Nei takk! Det har jeg allerede gjort i 21 mnd nå, Så jeg har ingen planer om å leve uten når de først lager et nytt til meg :) Det med BH til 69 kroner er rett og slett fordi det var de eneste jeg fant med frontlukking, siden jeg ikke klarer å lukke bak selv for tiden, da er det jo bare en bonus at de var så billige :)

muumimamma

30.09.2011 kl.17:22

mimmimor:Frisør på blå resept ja, det hadde vært noe :))

muumimamma

30.09.2011 kl.17:25

lavkarbotips:Takk for det :) Joda, det går jo bra med meg, er sikkert mange som har det mye verre. Men å gå hjem etter operasjon er ikke nytt for meg, Jeg tar det med ro, og nyter været... og samtidig utsetter jeg det å mætte sette seg inn i og reise seg opp fra et bilsete. DET er ganske vondt, hehe. Og joda, det ordner seg nok til slutt, legen sier han har tenkt å sette inn en ekstra protese, men det må vente til ting har grodd og sånt... dessverre 3-6 mnd. Og samtidig fikser han på det andre brystet også, sånn at jeg slipper å gå med en fast pupp og en hengepupp :)

muumimamma

30.09.2011 kl.17:27

Solblom: Tror jeg holder meg til mine egne private "frisører" til jeg kan gjøre det selv jeg :) Jeg tok meg en gang en tur til frisøren på kjøpesenteret her, bare for å vaske håret og bli degget med... Det kom på nesten 600 kroner!! For EN gang! Så det var første og siste gang jeg gikk til frisøren for sånt..

muumimamma

30.09.2011 kl.17:28

justinpain: Ikke kjekt i det hele tatt, men heldigvis regner jeg ikke med at det varer så lenge da ;)

30.09.2011 kl.17:29

Det er sant at du ikke har noe valg, men jeg tror andre kanskje hadde taklet det litt annerledes. Nå vet jeg ikke hva du føler innerst inne, men jeg synes det virker som du takler det greit. Har vel noe med at du har hatt nesten 2 år å forberede deg på.. At du har fått nytt bryst er fint, selv om det tar tid å venne seg til det... Jeg blir noen ganger helt satt ut av hva de klarer jeg - legestanden. Kirurger er fantastiske kunstnere noen ganger.

Billige? Ja, og jeg liker et godt kjøp ;)

Aina

30.09.2011 kl.17:30

Oi, jeg glemte å skrive inn bloggen min - var meg som svarte rett over her :)

muumimamma

30.09.2011 kl.17:38

Aina: Ja, jeg forsto det, på en måte :) Siden du svarte på det jeg sa, og sånt :))

Men det er sant at de er flinke, jeg ble bare litt sur for at min kirurg ikke var "flink" nok med en gang, og deler det opp i to ganger i stedet. Jeg kunne jo godt tenkt meg å slippe enda en operasjon da... det tar på kroppen med alle disse operasjonene..

Aina

30.09.2011 kl.17:58

Den frustrasjonen forstår jeg ja..! Hvorfor delte han det opp?

Det hadde vel vært bedre for deg (og økonomien til helsevesenet!) å gjøre alt med en gang..?? Skulle tro det..

Tove

30.09.2011 kl.18:09

Sparkjøp har mye bra og billig heldigvis. Slitsomt å måtte ha hjelp til slikt ja. Skjønner så absolutt din frustrasjon.

muumimamma

30.09.2011 kl.18:26

Aina: i utgangspunktet mente han at jeg ikke trengteprotese, for han syns det var nok å ta av. Da burdehan kanskje ta nok også da, syns jeg

Aina

30.09.2011 kl.18:41

Aha.. vel, du får ikke gjort noe med det nå, bare gjøre det beste ut av slik det ble..

Klem

synnovesyr

30.09.2011 kl.23:00

Godt og høre at det går fremover med deg,syntes det er imponerende at du orket og gå hjem:)ønsker deg all mulig lykke fremover med det nye brystet ditt.

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits