I allefall ikke nervøs!

Da jeg ble operert på tirsdag klokken halv ti, ble jeg litt gjenstand for diskusjon blant operasjonspersonalet.
"Er du nervøs?" ble jeg spurt...
Nei, måtte jeg svare, det er jeg ikke.
Å joda, litt nervøs er alle, ble jeg da fortalt. Det kan vi vise deg på skjermen når vi kobler deg til, kroppen lyver ikke vet du, men det er helt normalt, alle er såklart nervøse når de skal gjennom noe så stort!
Vel, jeg følte meg ikke nervøs, og det viste seg sannelig på skjermen!
Puls: 62
Blodtrykk: 120/64
oksygenmetning: 100%

Kroppen lyver ikke, vet dere, jeg SA jo at jeg ikke var redd for å opereres.

Det at jeg spratt ut av senga da kateteret ble fjernet ble heller ikke godt mottatt. Jeg skulle være syk og ligge i sengen... Og da jeg etter visitten sånn i sekstida ville gå ned i kiosken og kjøpe meg et sudoku og fordrive tiden med skulle de absolutt gjøre det for meg for jeg var tross alt nyoperert. Men jeg vil velge selv, det er ikke alle sudokuhefter som passer meg, og ikke tale om jeg gir fra meg bankkort og kode til en villt fremmed. Det endte med at en av dem kjørte meg i rullestol. Lite flaut når jeg egentlig var frisk nok til å springe rundt i gangene.

Jeg kjedet meg veldig med den begrensede bevegelsesfriheten, så da legen spurte meg torsdag morgen om jeg var klar til å dra hjem ble jeg så glad at jeg sto og hoppet omtrent :)

Klokken halv ti var de ferdige å plukke ut slanger og ledninger fra meg og rense sår og plastre meg igjen. Så da tok jeg trillekofferten min og gikk hjem. Vanligvis går jeg den biten på 10-15 minutter, men nå brukte jeg 20 minutter. Det var en deilig tur, men jeg ble jo litt sliten da. Så skjønt å komme hjem, hvor ingen maser om å hvile, om å passe ditt og datt...

Joda, jeg passer på det jeg skal og hviler masse, men jeg trenger ikke en haug med sykepleiere til å minne meg på det hele tiden..

Egentlig skulle jeg kommet hjem i kveld eller i morgen, men fyttigrisen som jeg hadde kjedet meg da! Jeg får den hjelpen jeg trenger hjemme, og har det bra med det :)))

10 kommentarer

Kaptein Kaos

02.10.2011 kl.03:38

Fyyy, gå å legg deg og hvil! Du er nyoperert og syk enda... ;-) hihi, bare litt sykepleierformaning, selv om du har unnsluppet sykehuset :)

muumimamma

02.10.2011 kl.03:43

Kaptein Kaos: Åjada, jeg hviler hver gang jeg føler for det, og beveger meg også når jeg føler for det... det minsker jo faren for blodpropp vet du :) (Hilsen en etterhvert ganske rutinert pasient)

I gode og onde dager!

02.10.2011 kl.09:26

Du er sannelig en tøffing. Gå hjem fra sykehuset nyoperert.

Lavkarbotips

02.10.2011 kl.09:43

Du er jammen meg en sprek dame altså:-) At du føler deg så frisk og fin, er jo veldig bra da. Bare en ikke overdriver, kjenner en jo best på sin egen kropp hva en tåler:-) jeg har vært enormt sta selv en gang.... Jeg skulle operere bort en tvilling(kul) som satt heeeelt nederst på ryggen. der ryggen slutter og rumpen begynner, den var vondt, ble aldri kvitt den og var mye plaget. Operasjone ble bestemt, og dagen kom... Min mor stilte opp, selv om jeg da bodde borte. Men min bror bodde på Voss, og hun skulle være der i leiligheten hans mens jeg var på sykehuset på Voss og ble operert. Min mor var jo der såklart for støtte, men også fordi dette var en dagsprosedyre. Jeg skulle hjem samme dag. Kom jo til og bli sykemeldt, og da skulle jeg hjem til mine foreldre og være der den perioden... Dumme meg trodde jeg skulle være sykemeldt en ukes tid eller noe..... jeg fikk sjokk da de sa tre uker..... ??? Jeg var lærling som kokk, og tre uker synest jeg var mye. Men men. Jeg våknet opp etter operasjonen, hvor de hadde skrapt borte, og strekt huden over og sydd igjen. Jeg var ikke forbredt på smerten som kom... det var såååå vondt! Og sykepleierene tvang meg til å ligge på ryggen, på såret for det skulle være best. Jeg skrek et eller annet om de var dum i hodet.... og vridde meg over på siden:-P Min mor kom til slutt, og var der. Jeg skulle egentlig hjem den dagen i utgangspunktet, men jeg var i så dårlig fatning, bare etter det lille inngrepet, at alle sykepleierene var tenkt til å holde meg der over natten til neste dag... Joda, jeg kjente selv at jeg langt fra var i form! Følte meg helt j..... men jeg ville da ikke være der!!!! Ikke talom, jeg sa til min mor: "Jeg SKAL hjem til dere idag". Min mor tvilte litt med all smerten jeg hadde, men jeg insisterte! Kjøreturen hjem tok nemlig en time..... og å sitte var et h... Men jeg skulle, jeg orket ikke være der. Kjedelig, og ingen frihet. Så da jeg hadde fått skrevet meg ut, bar det hjemover. Vi måtte ta pauser flere ganger, slik at jeg kunne gå ut av bilen og få litt "pause", men kom oss hjem til slutt. Det var absolutt verdt det for meg:-D Jeg haaaater sykehus, og vil helst ikke være der lenger enn nødvendig:-P Da skal jeg heller tåle litt smerte:-) Var inne på sykehus en annen gang også, i hui og hast... hadde fått sterkt etsendes vaskemiddel på øyet..... var full fart med ambulanse i 3 timer, til spesialistene på øyeavd på Haukeland i Bergen...Gikk heldigvis bra, men kjenner igjen det der med masete sykesøstre.... Klokken var fem før jeg fikk lov og sove(på morgenen), da hadde de styrt med meg hele natten... så kommer en syykt irriterende sykesøster og maser om mat??? Nei, jeg vil ikke ha noe sa jeg... Og hun fortsatte og mase, og gav seg nesten ikke. Snakket til meg med en stemme som man snakker til barn med... og jeg var passert 20 for å si det sånn:-P Da kokte det inni meg... ville bare hvile jeg:-P

Frida Marianne

02.10.2011 kl.10:14

Kjenner meg igjen der altså. Jeg kan ikke fordra å være på sykehuset å bli passet på, på den måten. men er det noe alvorlig, så er det jo trygt å vite de er der. Du er sprek atså, som gikk hjem !!! Fantastisk=) Masse god bedring! Klem

fembarnsmamma

02.10.2011 kl.21:59

Jeg trodde at man ble sparket ut av sykehuset nesten før man våknet opp fra narkosen jeg.... Liggetiden blir jo bare kortere og kortere =/

muumimamma

02.10.2011 kl.22:09

fembarnsmamma:Ja, men jeg VILLE hjem selv, bare derfor jeg fikk dra så tidlig. Jeg skulle egentlig ligget 4-5 dager...

muumimamma

03.10.2011 kl.00:00

lavkarbotips: huff, før jeg hadde satt meg en time i bilen, tror jeg at jeg hadde foretrukket sykehuset. Det er ganske vondt å kjøre bil!

muumimamma

03.10.2011 kl.00:01

Siv`s blogg: ikke så langt da, og mye mindre vondt enn å sitte i bil :))

muumimamma

03.10.2011 kl.00:04

Marianne B.: godt å komme hjem ja, og skulle noe skje er de jo ikke langt unna :))

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits