Åh... Noe så irriterende!

Jeg har en gemal som jobber. Som så mange andre har. Hver dag står han opp i halv seks-sekstida, går på badet og steller seg og dusjer, før han lager seg frokost og setter seg foran TV og spiser til nyhetskanalen.

Fem på halv syv går han opp og vekker ungene, før han lager skolemat til Julie. Klokken syv kommer han inn på soverommet og vekker meg med et kyss og forteller meg at nå går han på jobb.

Han begynner ikke før klokken åtte, og det tar bare ti minutt å kjøre dit, men han orker ikke tanken på å komme i morgenrushet og stå i lange køer, og så liker han å ha tid til å ta seg en kopp kaffe og bla litt i nettavisene før han begynner å jobbe.

Han jobber med data, hele dagen. Da burde man vel tro at han fikk nok av data da, på jobben. Men nei da, ikke i det hele tatt!

Når han kommer hjem igjen, som regel i femtiden, fordi han fremdeles ikke orker tanken på å stå i lange køer i rushet, har han en fast rutine.

Han kommer inn, henger fra seg yttertøy, går på badet og vasker hendene, kysser meg og skrur på PC'en før han finner seg mat. Når han har spist setter han seg foran PC'en. Med ryggen til verden... Og hvis det ikke er noe som må gjøres, ja da blir han sittende sånn hele kvelden. Utenom når det er noe han vil se på tv. Da ligger han i sofaen i stedet. Og der sovner han som regel.

Den maskinen med alle post-it lappene er forresten min.. Men som regel må jeg bruke mobilen når han er hjemme, det er jo ikke plass til to der liksom..

Misforstå meg rett nå, han er snill og hjelpsom og oppmerksom, men bare hvis jeg ber om det... Hvis det ikke er noe som skal gjøres, så glemmer han liksom alt rundt seg og sitter der med "hobbyen" sin, et forum som tar opp hans interesser.

Og det er jo fint at han har en hobby, men må den være så altoppslukende??? Jeg vil ha hans oppmerksomhet uten å måtte si at jeg vil det.. Jeg er lei av å sitte og glane inn i ryggen hans! I dag f.eks satt han der da jeg sto opp i titiden.. Nå er klokka halv fire og han sitter der enda. Han har hatt en times pause der vi har surfet på maskinen hans etter overnatting til sommerferien i Lofoten... En helt vanlig søndag hos oss hvis jeg ikke maser meg til å gå på tur eller noe. Og der blir han sikkert sittende til Alt for Norge begynner, og åndenes makt. Deretter blir det enten pc eller horisontalen på sofaen til han skal legge seg og kysser meg godnatt..

Jeg har sagt det til han flere ganger og da blir det bedre en stund. Men så sklir det ut igjen...

Noe så irriterende!! Plages du av sånne inngrodde dumme hverdagsrutiner som du ikke får bukt med?

9 kommentarer

frasoloppgangtilsolnedgang

16.10.2011 kl.16:02

Hmmm... Så det blir ikke bedre med årene altså, så da vet jeg hva jeg har å se frem til ;)

Høres akkurat ut som min samboer, utenom at han ikke jobber med data da. Men tv og data får veldig mye oppmerksomhet. Jeg har ikke funnet noe løsning på det, jeg orker ikke kommentere det lenger og har slutta å irritere meg over det, så sant det ikke går utover noe viktige ting. Da får han et par ord.

RagnaRock

16.10.2011 kl.17:13

Mannen din er visst en 20 år eldre utgave av samboeren min. Føler virkelig med deg! Og er det ikke PC'en, så er det gitaren. Eller keyboardet. Hmpf.

muumimamma

16.10.2011 kl.17:24

RagnaRock: hehe, alltid er det noe tydeligvis. Nå er det ikke det at vi har noe dårlig forhold altså, vi har det veldig fint sammen, men jeg er muligens litt mere krevende enn han, legger kanskje mer i det å ha et forhold enn han gjør...

Vigdis

16.10.2011 kl.17:28

Han jeg er gift med er så imot alt som har med data å gjøre,selv er han nesten aldrig hjemme og da er dataen god å ha for å få kontakt med de andre der ute.

Jeg har ingen venner som jeg kan besøke og om jeg hadde hatt det så hadde jeg ikke fått gått ut av døra...jeg hører til hjemme jeg....

muumimamma

16.10.2011 kl.17:48

hustrua: hm... Høres nesten ut som du trenger å komme deg ut og oppdage at det fins en hel verden der ute å utforske, og at din mann kanskje burde jenke litt på kravene. Data kommer vi ikke utenom, i skolen er det et must, unger får lekser på data, og resten av verden blir digitalisert uansett hvor mye han stritter imot. :)

RagnaRock

16.10.2011 kl.17:53

Jepp, samme her. Vi har det bra ilag, men jeg liker hans oppmerksomhet. ;)

itteveitje

16.10.2011 kl.22:45

Skummel trend hos mange dette. Vi voksne er bevisste i forhold til datatid for ungene, men kanskje burde vi gå i oss sjøl også...

Kaptein Kaos

17.10.2011 kl.09:24

hehe, veldig glad i pc han typen din :) Kanskje må gjøre som med barna, å tilrettelegge andre aktiviteter slik at det kan bortlede noen øyeblikk. Han hørtes nå likevel gotraust og snill ut :)

Morline

18.10.2011 kl.02:28

Mange av oss kvinner er kanskje flink til og gjøre mot våre menn det vi ønsker de skal gjøre mot oss. Når vi gir mennene den oppmerksomheten vi ønsker at de skal gi oss, tar de ikke tegnene på at vi kanskje ønsker dette tilbake. De tar i mot og ferdig med det. De ser ikke ting på samme måte og tar det ikke som hint, men tar i mot og er fornøyd med det ;) Mange menn er ikke flink til og lese mellom linjene og ta hint, men må ha det inn med t-skje ;) Nå skal ikke jeg være den som skriker høyest etter en helg med massasje, kos og oppmerksomhet. Min mann er nesten ikke hjemme mellom arbeidsøktene sine og jobber bare kveld og natt og fri annenhver helg, så jeg står alene med det meste. Han er blitt mye flinkere etter at jeg har vert mye syk og etter å ha hørt på "gnålet" mitt i mange år, men jeg må stadig minne han på hva jeg liker. Han overrasker av og til, som denne helgen i blant og jeg nyyyyyter det ;)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits