Skremmende!

Jeg leste akkurat i bloggen til en 17 år gammel jente. Slank og pen med formene på rette plassene.

Hun har en egen kategori på bloggen sin som heter kosthold, med masse innlegg som sjokkerte meg! Her legger hun ut innlegg etter innlegg med sine såkalte dietter som skal få henne tynn! Og da snakker jeg om "dietter" som inneholder fra 6-7 opp til 200 kalorier pr dag. Brusdietten på 6-7 kalorier er vel den mest drastiske... 3 flasker lettbrus pr dag, og ingenting annet. Eller geledietten, med gele av fun light, 40 kalorier pr dag. Barnematdietten med ca 200 kalorier daglig...

Stakkar vesen... En mer eller mindre voksen kropp trenger bortimot 2000 kalorier daglig!! Hun kan umulig vare lenge før hun kollapser! Og dette skryter hun altså av på bloggen sin, alle de fantastiske diettene hun har funnet på, og kaller det kosthold???

Det er virkelig skremmende hvilke ytterpunkter unge jenter kan gå til for å bli tynne! Jenter som allerede ser ut som modeller!!

12 kommentarer

Oliwia Marcela

17.10.2011 kl.03:22

jeg er 13 år gammel og spiser bare2-3 ganger dagelig, jeg må slanke meg, så jjeg spiser mindre og trener mer,,,... er ikke så skremmende vettu.....

Tove

17.10.2011 kl.07:21

Uff, jeg styrer som de fleste av oss unna slanketips fra tenåringsjenter.

muumimamma

17.10.2011 kl.08:16

Oliwia Marcela: spiser mindre, ja... Skremmende kommer jo Helt an på hvor mye du spiste før du begynte å spiste mindre, og om det i det hele tatt er nødvendig. Hvis du virkelig trenger å slanke deg er det mye mer fornuftig å spise små sunne måltid oftere, gjerne 5 ganger daglig, for å holde forbrenningen oppe. Særlig hvis du trener mer. Og viktigst av alt er å spise frokost. Du bør faktisk spise hver tredje time.

Kaptein Kaos

17.10.2011 kl.09:17

Ja dette var et godt eksempel på kostholdsgalskap! Ekstremslanking uten å tenke på at vekten spretter opp igjen når kroppen er innstilt på sparebluss. Synd at tenåringene ikke skjønner bedre.

Lavkarbotips

17.10.2011 kl.10:05

Jeg er tom for ord! Og tror ikke helt at OLIWIA helt skjønte alvoret her, men sånn er det jo i den alderen der. Jeg var der selv i mine yngre dager. Stoppet og spise, og trodde at det var sundt... ja ja, er bra man lærer så lenge man lever:-) Sånt som du beskriver her muumimamma, er jo ikke dietter en gang omtrent... er jo ikke mat engang. Helt forferdelig er det, så du har helt rett. Det er direkte skkremmende.. håper ¨på en måte at denne bloggeren du var inne hos ikke har noe særlig lesere... For unge mennesker i den alderen lar seg så lett smitte. Ære være sundt kosthold, nok mat og trening:-) Ingen vits i å sulte seg når man får et bedre resultat med å fakstisk spise mat. Får ikke noe pen hud, eller kropp av å sulte seg:-) Man ender jo bare opp med å se død ut...

muumimamma

17.10.2011 kl.12:58

lavkarbotips: Jo, dessverre, det er synd å si det, men hun ligger på topplista på blogg.no, og har over 6000 lesere i mnd! Jeg blir skremt når jeg tenker på hvor mange hun har muligheten til å påvirke, med sin meget arrogante holdning... Men samtidig ser jeg at utrolig mange lesere prøver å få henne til fornuft, også flere tenåringslesere :) Så det er ikke alle som lar seg lure :))

mimmimor

17.10.2011 kl.17:04

Det er jo en ny variant av spiseforstyrrelse, dette, og da kan det ikke forventes at hun skal tenke vanlig om mat, kosthold og slanking. Det speilbildet hun ser er neppe det vi andre ser når vi ser henne. Hennes er sannsynligvis et vrengebilde av en stor, uformelig kropp. Dessverre har bloggere som henne stor påvirkningskraft ut i bloggverdenen. Mange vil helt sikkert lese innleggene og prøve det samme. De har ikke den kunnskapen som er nødvendig for å avsløre at det ikke er et sunt, fornuftig kosthold.

muumimamma

17.10.2011 kl.17:13

mimmimor: Ja, det kan jeg være enig i, og hun velger tydeligvis å se bort fra alle kommentarer om ødelagte tenner, stygg hud og stygt hår og potensiell kollaps som følge av sine såkalte "kosthold". Faltisk så ser det ut til at de aller fleste fraråder henne å fortsette på denne måten. Og det er jo litt betryggende da. Å se at det finner mange fornuftige ungdommer der ute :)

Vigdis

17.10.2011 kl.19:02

kanskje ikke rart at unge jenter får noe sånt over seg når så mange butikker lager ekstra små størrelser.

jeg holdt på å få sjokk da jeg så hvor små bukser de hadde på cubus og dette skulle være til voksne,de kunne likegodt ha vært lagt feil,men det var de altså ikke.

Alt skal være så smått og kort.

morline

18.10.2011 kl.01:12

Man trenger flere "normale" mennesker inn i motebildet. Vet ikke om de egentlig får så mye opplysninger om kosthold og kroppen på skolen lengre. i "gamle" dager var jo dette nesten et eget fag. Mange forstår ikke hvor viktig det er og holde et sunt normalt kosthold og at det er lov til og kose seg i bland. Alt med måte. Det er like viktig og ta vare på indre skjønnhet så vel som ytre skjønnhet. Det er utrolig viktig og ta vare på helsen sin og man bør ikke ta den for gitt - En bil kjører ikke uten olje og bensin....

Mariam

18.10.2011 kl.01:34

hahhaha, jeg håper at du forstår at det hun skriver på bloggen er ren LØGN. Heidi lyver noe helt sinnsykt og det har blitt bevist en titalls ganger. litt artig at folk tror på henne, og selvsagt gjør hun det for oppmerksomheten. hahaahh

muumimamma

18.10.2011 kl.01:47

Mariam:Mulig det, men tenk på alle dem som leser og lar seg lure til å prøve alle disse "diettene"? Finnes sikkert mange sårbare tenåringer der ute som prøver hva som helst og sikkert syns det er helt fantastisk å få servert sånne "dietter" rett opp i fanget...

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits