Pasientombudet

I dag har jeg vært i samtale med pasientombudet. Noe som i utgangspunktet hadde vært unødvendig for min del, hvis bare kirurgen som har operert meg kunne sett på meg som et menneske med tanker og følelser.

I utgangspunktet virker denne mannen å være en koselig og hensynsfull mann som bryr seg om folk. I allefall hvis man skal dømme etter tonefallet og mimikken han bruker når han  snakker. Men skinnet kan bedra har jeg funnet ut. Det jeg opplever er en arrogant og hovmodig mann som ikke bryr seg det minste om mine følelser og mine innvendinger når det gjelder meg og min kropp, og det han gjør med den.

I januar var jeg til vurdering hos en koselig dame som forklarte meg hvordan dette skulle skje. En muskel og litt av huden bak på ryggen skulle flyttes fram og lages til et nytt bryst. Under muskelen ville de legge en protese, og hvis det ble skjevt i forhold til det andre brystet, ville det også legges inn en liten protese der også for å få symetri, slik at jeg slipper å ha et bryst med svai og et uten.

Alt dette høres jo bra ut. Men da jeg kom til journalføring før innleggelsen, var hun sluttet, og jeg var blitt tildelt en ny kirurg. Han foretok en vurdering, og bestemte seg fort for at her var det mer enn nok å ta av på ryggen, ikke noe behov for protese her nei. Noe jeg fant litt snodig, for jeg er da ikke SÅ feit!

Og da jeg våknet etter operasjonen og kikket ned, så jeg med en gang at dette var helt feil. Jeg hadde en pupp i str B-C, og en liten flat en i mer eller mindre AA-A, som i tillegg henger mye høyere enn den andre.. Helt  feil! Jeg prøvde å si det til han da jeg møtte han i gangen dagen etterpå. Spurte først om han hadde et par minutter til overs for en prat, men det hadde han ikke, så jeg spurte bare der og da hvorfor det ene er så mye mindre. Da fikk jeg bare et overfladisk svar om at Det må få tid til å synke litt ned og masse sånt, og det vil jo se mye bedre ut når jeg får på meg en BH. Og så gikk han. Og jeg sto igjen der, MED BH på meg, uten at det så så mye bedre ut.

Helt greit at det må få tid til å synke litt ned, men det blir da søren ikke større for det! Heller tvert imot. Når hevelsene går ned, blir det MINDRE!

Dagen etter trodde jeg at jeg skulle få en samtale med legen, det var i allefall det han forespeilte meg da jeg spurte om størrelsen. Men fikk jeg det? Nei! Jeg møtte han i gangen etter frokosten, og han spurte om jeg var klar til å reise hjem, deretter ba han pleierne om å fjerne drenene og skifte på såret bak på ryggen, og så forsvant han.  Det var den samtalen....

Da jeg etter to uker kom til samtale med han igjen, ble jeg totalt overkjørt. Jeg prøvde å si at jeg ikke hadde valgt operasjon hvis det betydde at jeg fortsatt måtte gå med innlegg i BHen, og at jeg var skuffet over å bare få et halvt bryst. Da fikk jeg bare beskjed om at det er mange som lever helt fint med både halve bryst og uten bryst. Og hver gang jeg prøvde å protestere ble jeg bare avspist med hans meninger.

I kveld skal denne mannen holde et foredrag om "den sårbare brystkreftopererte, og rekonstruksjon".... Hvordan kan han det når det ikke virker som han bryr seg døyten om følelsene til disse sårbare opererte?? Jeg hadde planer om å være med på dette, men jeg tror jeg dropper det.

Hos pasientombudet fikk jeg masse medfølelse, og troen på at det går an å gjøre noe. Nå har riktignok kirurgen sagt at han kan rette på brystet, etter 3-6 mnd, men han vil ikke innrømme at han har vurdert feil i utgangspunktet. Derfor mener de nå at det kan være mulighet for å  søke pasientskadeerstatning, for tapt mulighet til å få en skikkelig betalt jobb, i stedet for å bare ha AAP, som jeg har nå. Og også forredusert livskvalitet og livsutfoldelse, og all fysisk og psykisk påkjennelse det påfører meg å måtte gå gjennom enda flere operasjoner, når det kunne holdt med EN operasjon. Så når jeg er ferdig behandlet, blir det sannsynligvis sak av det, men ikke før, siden han har sagt at han skal rette det opp. Vet jo ikke hvor nøye han vil være hvis han finner ut at det henger en sak over hodet på han....

Så sånn ligger det altså an nå...

8 kommentarer

fembarnsmamma

18.10.2011 kl.17:23

Uff, så kjedelig at han skal prøve å rette opp feilen=/ Det blir jo helt feil når han har den holdningen.

Du må bare stå på, så kanskje de blir litt oppmerksomme på han og de feilene han gjør. Det kan jo gjøre at andre blir spart for hans feil.

muumimamma

18.10.2011 kl.17:58

fembarnsmamma: dette er en anerkjent kirurg, og jeg aner jo ikke om andre har opplevd han slik jeg har. Og hadde han hatt en mer ydmyk holdning og innrømmet at han har vurdert feil hadde jeg aldri tenkt tanken om pasientombudet engang. Han lager ris for egen bak når det gjelder meg i allefall. Men jeg vet at han er en dyktig kirurg, så han skal få rette opp feilen sin, heller enn at jeg havner hos en middelmådig en som gjør dårlig arbeid.

Lavkarbotips

18.10.2011 kl.18:35

Jeg håper virkelig at dette ordner seg er deg. Desverre er det sånn at enkelte ikke kan innrømme feil!! Han er sikkert en sånn person. Håper han gjør det ordentlig neste gang, håper du får bedre behandling av han denne gangen. Dette der er ikke en bra måte og behandle pasienter på i etterkant . . Lykke til:-)

frasoloppgangtilsolnedgang

18.10.2011 kl.18:55

Uff, håper det blir rettet opp. Klem

Morline

18.10.2011 kl.21:13

Det er helt utrolig hvor arrogant en lege kan bli, eller kanskje det gjelder generelt enkelte mennesker, som sitter med mye kunnskap om enkelte ting og er spesialister. Enkelte bli rett og slett så faglig orientert, at de glemmer og se mennesket i deg. Jeg opplevde det med disse såkalte overlegene på Haukeland, der jeg følte jeg bare var et nummer i rekken og jeg ble snakket om som ett av disse "vanskelige" tilfellene, som skapte hodebry for de. Han ene var så frekk at han sa under en konsultasjon at "hvorfor skal jeg få alle disse problempasientene". Vel og merke tok han seg i det og unnskyldte seg med at det ikke var ondt ment osv... holder på med pasientombudet selv, så stå på snuppa, ta kampen, men er helt enig i at dette kunne vert unngått og er utrolig kjedelig. Akkurat som om du ikke har gått igjennom nok???

Solblom

19.10.2011 kl.07:47

Lykke til! Godt du vurderer pasientskade-erstatning, det er for få som gjør det. Dessverre. Fordi det kan bli en hard og sårbar kamp. Jeg ble anbefalt dette etter fødselen, men orket ikke kampen...

Mari Devik

20.10.2011 kl.20:29

Må si jeg ble skikkelig irritert da jeg leste innlegget! Når man betaler for dette, skal man jo såklart få en protese som er normal, det har jo ingenting med at folk kan leve helt fint uten bryst og med et halvt bryst! Dette vil jo være forskjellig fra person til person, og hver enkelt skal jo få behandling etter sine ønsker! Syns denne legen høres helt idiotisk ut! Veldig lite empatisk

Lykke til videre! Håper dette ordner seg for deg ! :)

muumimamma

20.10.2011 kl.21:07

Mari Devik: ja, nå er ikke akkurat dette noe jeg betaler for da, etter mastektomi får man sånt dekket av folketrygden. Ikke min feil at jeg fikk kreft, liksom. Men takk for støtten :)) En lege skal jo uansett ikke være så arrogant som det!

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits