Hvordan holder du varmen når kulda kommer krypende?

Huset jeg bor i er gammelt, fra 1939. Og som med de fleste andre hus som er gamle, er varmetapet ganske stort når kulda kommer, eller når det blåser masse.

For en del år siden kvittet vi oss med vedovnen vår, et digert beist som vi likevel ikke kunne bruke, siden den varmet så mye at vi måtte opp med både vinduer og dører hvis vi fyrte opp i den.  Når jeg tenker etter, tror jeg kanskje vi burde ha skaffet oss en liten ovn å ha der i stedet, men sånn har det nå ikke blitt, så vi har ikke vedovn lenger.

Som regel holder det mer enn nok med vår lille elektriske ovn med innebygget vifte for ekstra hurtig oppvarming. Den trekker ikke mye strøm, og den holder godt på varmen. Men noen dager er det ekstra kaldt i huset, særlig hvis det har blåst masse på kalde dager. Og da går temperaturen i stua fort ned i 19-20 grader, uansett om ovnen står på eller ei.

Jeg trives best når temperaturen ligger på 24-25 grader, blir det kaldere så fryser jeg. Og da er gode råd dyre for å få temperaturen fort opp. Min løsning på dette er rett og slett stearinlys. Jeg tenner masse stearinlys rundt i stuen, og hiver meg under teppet til temperaturen er steget til mitt nivå :)  Og koselig er det jo også! Det er noe beroligende over levende lys syns jeg, så da er det i allefall en god løsning for meg :)

Hvordan gjør du når det blir for kaldt i stua?
11 kommentarer

I gode og onde dager!

21.10.2011 kl.15:31

Heldigvis er leiligheten her god og varm hele året.

justinpain

21.10.2011 kl.16:02

Litt vittig at du skulle skrive om dette nå som jeg akkurat har satt på oljeovnen for jeg kjente det ble så kaldt i stuen. Tenner også masse stearinlys og sitter alltid med teppe på jeg, sommer som vinter...hehe.... Håpet på at jeg kunne vente til vi skrev november med å sette ovnen på men jeg orker ikke fryse heller, så nå er det en god lunk her:-))

ildstaden

21.10.2011 kl.16:17

Det virker som de fleste i dag vil ha det så varmt at en kan sitte "sommerkledd" inne om vinteren. Jeg trives imidlertid ikke i for varme rom, føler at det blir tung luft. Trives med strikkejakke og "gammeldagse" innetemperaturer. Det er jo egentlig ikke så mange år siden at alle gikk med varme gensere/jakker om vinteren. Har vedfyring, og bruker omtrent bare strøm til oppvarming på badet. Men når det er sagt, så er det slik jeg ønsker å ha det hos meg. Når min pendlende bedre halvdel er hjemme, så fyrer han så mye at jeg føler meg som ett sterinlys i varmen....he-he. Jeg fyrer også ekstra når det er besøk her. Jeg har sjelden på el-ovn om natten, så det er rimelig kjølig når jeg står opp, men jeg synes det ikke tar så lang tid før varmen kommer når en fyrer. Men ved overnattinger her står alt på fullt. For selv om jeg liker å ha det maks 18 - 20 grader, så kjære vene, det er da bedre at går ut og lufter meg litt, enn at andre fryser. Min bedre halvdel virker til å være meget fornøyd med at jeg liker det slik....ihvertfall når han betaler strømregningen med ett smil he-he

posttraumatisk

21.10.2011 kl.16:27

Vi bor i iskaldt trekkfullt gårdshus, brrr...Jeg sverger til parafin for å holde "lunk", og vedovner for å få opp varmen skikkelig. Mye ekstraarbeid med "landlig idyll" på vinteren gitt. våkner til ca 14 grader inne hver morgen... romantisk.. not! ;)

Tove

21.10.2011 kl.16:31

Jeg også må ha det neste så varmt. Bor i en moderne leilighet. Og bruker elektrisitet, men heldigvis ikke så mye iogmed at bygget er så godt nytt er det veldig godt isolert.

Aina

21.10.2011 kl.16:50

Når det er kaldt i stua? Jeg jogger! Jeg løper rundt, helst ute også, spurter bortover glattisen, så fort at jeg ikke rekker å falle! NOT! ;D

Jeg fyrer opp oljeovnene mine, og blir det for ille så pakker jeg dyne godt rundt meg.

I fjor, bodde vi i et hus a la Posttraumatisk over her. Trekkfullt, og det var helt håpløst da nåla ute viste 34 stive i noen døgn... BRR! Vedovnen var utgått på dato, og varmet IKKE nok, det var nesten ikke elektriskte ovner i huset - så unga og jeg måtte sitte under dynene våre på det verste. Helt håpløst!

lilleskattekiste

21.10.2011 kl.17:03

Før jeg flyttet til min kjære til Drammen bodde jeg i en veldig kald kjellerleilighet. Det hjalp ikke å sette på varmekablene, varmen forsvant ut med en gang, det vil si jeg hadde ca 5 grader på soverommet med varmekablene på, litt varmere i stua ca. 18 grader og 12 på kjøkkenet og ikke mer enn 15 grader på badet. Det var kaldt. Jeg har bodd der i 3 år og jeg likte meg veldig godt der, bortsett fra kulda... brrr.... Jeg tente på mange stearinlys når jeg kom hjem fra jobb og det hjalp faktisk veldig. Til slutt la jeg tepper foran vinduene på soverommet slik at kulda ikke skulle komme rett inn og det hjalp også. Men når man har mulighet til det, så burde man passe på at man har ordentlige vinduer og dører som holder kulda ute og varmen inne, da sparer man masse energi. Ellers er det bare å bruke puter og pledd foran vinduene, ullgenser og ullsokker som jeg har mange av pga min tidligere leilighet. :-) Og en varm kopp med te...

Morline

21.10.2011 kl.19:25

Jeg liker det ikke for varmt, sliter da med pusten og føler det blir tungt og puste, astmaen blir også verre. Liker og tenne masse stearinlys og ha det varmt og behagelig, men har vindu oppe så jeg får inn litt frisk luft. Sitter heller under pleddet mitt enn å ha det for varmt ,) Merker jeg er litt mer frysepinn nå da vekten er så redusert ;)

Lavkarbotips

21.10.2011 kl.21:40

Vi har også bare en liten ovn. Den varmer godt, men vi har varmekabler også, men de tar så mye strøm synest jeg:-) Koselig med stearinlys, og jeg er som deg. Trenger 24-25 grader for å trives:-) Regner med at du ikke har slettet meg fra vennelisten, eller har tenkt å slette meg, og at du vet at jeg leser bloggen din. Selv om jeg ikke er den ivrigeste kommentereren:-))) Prøver da og være flink:-)

muumimamma

21.10.2011 kl.21:47

lavkarbotips: nei er du gal, du er jo min store inspirator, kjære deg! Det er disse anonyme som man aldri ser eller hører noe til jeg vil til livs, med mindre de har en veldig stor formening om at de hører til på lista mi

fembarnsmamma

21.10.2011 kl.22:23

Vi bor i et relativt nytt hus og det holder veldig godt på varmen. Kanskje litt for godt.... Jeg begynner å savne og ha fyr i ovnen. Det er litt guffent her på dagen, men da har det ikke blitt til at jeg har lagt i ovnen, men når kvelden kommer så er det godt og varmt her=/

Det er veldig koselig med stearinslys på kvelden:)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits