Bloggvenner, hva bør man gjøre?

Hvordan skal man forholde seg til negative bloggvenner?

Når man har godtatt venneforespørsler fra folk man i utgangspunktet oppfatter som greie kjekke folk, og etterhvert oppdager at de er så negative i innleggene sine at man nesten blir negativt ladet selv?

Man har jo ikke lyst å såre noen, men jeg for min del orker ikke så mye negative innlegg. Det er akkurat som det tapper meg for energi, og sånn vil jeg ikke ha det.

Bør man da si det til de det gjelder? Eller skal man rett og slett bare slette dem uten å si noe?

Hva syns du?

25 kommentarer

justinpain

31.10.2011 kl.18:09

Ett interessant tema du tok opp her, har sittet i samme båt som deg for en stund tilbake og jeg bare slettet uten å si noe, kanskje ikke snilt gjort av meg, men det ble nå sånn....

deveny

31.10.2011 kl.18:09

Tenker bare at du kan slette uten å tenke så mye mere over det. Om vedkommende er ofte inne hos deg og kommenterer og er aktiv, vel da er det vel litt annerledes, men jeg synes fortsatt du kan slette.....klemz Dev :-)))

lilleskattekiste

31.10.2011 kl.18:12

Ja det er bra at du tar det opp. Fram til nå har jeg ikke fått negative meldinger, er veldig glad for det, men bloggen min er jo fortsatt ganske ny, det kan skje mye... Men for å unngå det må jeg godkjenne kommentarene først, det synes jeg er greit. Da har en god oversikt over kommentarene som jeg får inn og kan velge å ikke puplisere de... hadde ikke gjort det heller, kommer litt ann på hvordan det er skrevet da...

muumimamma

31.10.2011 kl.18:15

lilleskattekiste: Ja, nå var det ikke negative kommentarer jeg tenkte på, Det var mer at de selv publiserer innlegg etter innlegg med negative undertoner, rett og slett syteinnlegg. Og jeg blir så lei av å lese masse sånt negativt. Ikke får jeg lyst til å kommentere på det heller..

Aina

31.10.2011 kl.18:16

Bra tema! Jeg har den samme utfordringen... Noen er utrolig negative i innleggene sine, og noen andre skriver om temaer som.. vel, jeg skal ikke skrive det her. Jeg slettet en slik fra bloggvennlisten min i går kveld, for innleggene fra vedkommende var litt vel i overkant perverse..!

Det føles ikke bra å slette bloggvenner fra lista, de er jo mennesker de også, men jeg har tenkt litt sånn "Det er MIN blogg, og jeg bestemmer selv hvem jeg vil ha på lista/få oppdateringer fra", og det mener jeg. Jeg kommer garantert til å slette flere, har noen i bakhodet altså, for innleggene er så negative at jeg mister litt piffen. Både negative og aggressive.

Jeg bestemmer selv over livet mitt, og det inkl bloggvennene mine ;)

Så DET synes jeg :))

muumimamma

31.10.2011 kl.18:16

deveny: Joda, jeg får noen kommentarer og derfor gjør det det vanskelig å bare slette dem fra vennelista, samtidig er det vanskelig å si til dem direkte hvordan jeg føler det om sånt..

RagnaRock

31.10.2011 kl.18:17

Slett.... (eller er det jeg som har vært krass i tonen i det siste..?:P)

Aina

31.10.2011 kl.18:17

Hvem jeg ønsker å ha som bloggvenner mente jeg ;D

muumimamma

31.10.2011 kl.18:18

Aina: Takk! Det er godt å vite at det ikke bare er meg som tenker sånn! Dette svaret hjelper veldig, Aina :)

muumimamma

31.10.2011 kl.18:19

RagnaRock: Nei, du har ikke noe å være redd for :)

deveny

31.10.2011 kl.18:20

Du må jo begrense det du selv tar inn, så slett de som ikke kler deg å være venn med, det er jo slik irl også, man er jo ikke sammen med de man ikke liker av en eller annen grunn....klemz Dev :-)))

Solkro

31.10.2011 kl.18:21

Bestem selv og ikke kommenter på inlegg eller kommentarer:)

Tove

31.10.2011 kl.18:22

Jeg lar være å lese slike innlegg.

Aina

31.10.2011 kl.18:27

Så bra det ga deg rett perspektiv ;))

muumimamma

31.10.2011 kl.18:45

Tove: ikke lett å se hva slags innlegg det er før man åpner dem, er vel det som er litt av problemet

posttraumatisk

31.10.2011 kl.18:51

Uff .. jeg kan nok være litt "snert" når jeg skriver innlegg! - litt krasst blikk på nyheter og sånn :-o - og litt galgenhumoristisk :s Men jeg er helt enig med over her jeg. Man er fri til å slette, og beholde de man ønsker å lese innleggene til.. :))

muumimamma

31.10.2011 kl.18:56

posttraumatisk: men det er ikke den type snert jeg mener. Innleggene dine er bra de :)

fembarnsmamma

31.10.2011 kl.19:02

Send en lukket mld og hint litt. Kan jo godt hende at h*n er inne i en dårlig periode av livet sitt. Jeg ville satt pris på å få et hint så jeg kanskje kunne prøvd å snu litt om på innleggene mine:)

posttraumatisk

31.10.2011 kl.19:15

Phu, takk ;)

Da forstår jeg nok hva du mener, og er enig.. Har begynt å la venneforespørsler "ligge litt" jeg, og lese bloggen noen dager før jeg evt godkjenner ;)

Husker jeg hadde en Facebook-venn (som jeg kjente kun via via, ikke IRL..) som brukte statusen sin til å fortelle at han ønsket å ta livet sitt, og hvordan.. i dagesvis - ukesvis - månedsvis. Jeg er fryktelig dårlig på å håntere sånt, så jeg slettet til slutt :-o

muumimamma

31.10.2011 kl.19:15

fembarnsmamma: men det er ikke lett å vite hva man skal si da...

mimmimor

31.10.2011 kl.20:58

Den der er ikke enkel. Selv valgte jeg å slette en slik "bloggvenn". Men det hadde litt sammenheng med at damen postet 2-4 negative innlegg pr dag og samme innlegg med en uke eller to i mellom. Damen var aldri synlig på min blogg, så jeg ga henne på et vis opp.

Siden jeg ser på bloggtiden min som min kosestund, så velger jeg bloggvennene med omhu. Er det noen som psyker meg ned, tror jeg at jeg bare ville slettet. Men er det et menneske som er aktiv hos deg, så kan det kanskje være redelig å begrunne hvorfor du sletter.

ENGLEHJERTET

01.11.2011 kl.08:00

Jeg syns for min del at jeg velger bloggvenner selv og jeg syns det ikke er noen vits i å ha bloggvenner som jeg ikke er interessert i å lese bloggene til. Jeg skal kvitte meg med en del nå for jeg vil heller bruke mer tid på de jeg virkelig vil lese enn de som bare "er" på lista mi.

Kjenn etter om denne bloggvennen gir deg noe..Kjenn etter om du kommer til å savne denne vennen. Hvis den bare gir deg tunge stunder, så syns jeg du skal slette den :)

Jeg kan ikke forandre på det andre skriver i sine blogger, men jeg kan velge hvem jeg vil lese og ha på min venneliste :))

muumimamma

01.11.2011 kl.11:48

Vibekes blogg: Ja, jeg er enig i det :) Det føles godt å se at det ikke bare er meg som tenker sånn. Har hjulpet veldig på mine avgjørelser :)

vigdis

10.11.2011 kl.20:16

det er jo leit at mann finner ut at man har valgt feil,for jeg tror neppe at jeg har valgt ut så mange bloggvenner selv.

Jeg har valgt noen kjendiser og resten har valgt meg .

Man bør jo kunne tåle at det finnes noe negativt for det er også noe posetivt innimellom også.

muumimamma

10.11.2011 kl.21:05

vigdis: vel, noemalt ville jeg ikke reagert noe særlig, men det gar vært så mye negativt i livet mitt de siste to årene, og forsåvidt enda. Bloggen min er et fristed der jeg selv kan velge hva jeg vil lese og skrive om. Og pga alt det negative i livet mitt, velger jeg bort negativ input fra bloggen, nettopp fordi her har jeg mulighet til å velge selv, i motsetning til det som skjer i livet mitt. Der MÅ jeg ta det som kommer enten jeg vil eller ei

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits