Hvordan ser DU på kroppen din?

Fant en flott beskrivelse av dette med selvbilde, og hvordan det kan være, på Facebook :)

Hun står foran speilet og hva får hun se? Ei halvgammal kjerring hvor alt henger ned!

Hvor ble det av jenta som trodde på alt? Hun ble vel forderva av alt som gikk galt?

Hun rynker på nesa og geiper en geip, hun løfter opp brysta og ønsker mer teip.

Da ser hun i speilet en herlig kontur, som ler seg forderva av egen figur.

Der er jo jenta, noen kilo for tung, kroppen har eldes - men av sinn er hun UNG :))

Er du som meg, og kjenner deg igjen i dette?

19 kommentarer

Aina

05.11.2011 kl.22:41

Uff, ikke snakk'a... Mitt forhold til kroppen min er et emne jeg helst ikke vil snakke om ;)

lilleskattekiste

05.11.2011 kl.22:42

Problemet med oss kvinner er at vi alltid finner et eller annet med kroppen vår som vi ikke er fornøyde med. Det finner til og med de som er utrolig tynne. Vi er aldri fornøyde, hvis vi har gått ned litt, så tenker vi at vi kan gå ned litt til, vi klarte det jo før... Og hvis vi ikke klarer det så spiser vi enda mer sjokolade siden vi er frustrerte og irriterte over oss selv... Sjokoladeterapi!

Jeg er ærlig og sier at jeg ikke er helt fornøyd med meg selv, slikt er det. Det hadde vært flott hvis jeg hadde vært 10 cm høyere med samme vekten... :-)

Solkro

05.11.2011 kl.22:45

Kjenner meg igjen ja:)

muumimamma

05.11.2011 kl.22:51

Aina: ikke jeg heller, egentlig. Men nå er det nå sånn, at den er noen kilo for tung. Forhåpentligvis endrer det seg gradvis framover :))

RagnaRock

05.11.2011 kl.22:57

Jeg ville ha vært fornøyd med kroppen min, om hun kunne lystre meg!

muumimamma

05.11.2011 kl.22:58

lilleskattekiste: Ja, jeg driver jo og går ned i vekt, men i stedet for sjokoladeterapi bruker jeg sukkerert, tomat, blåbær eller bringebærterapi, hihi! Så forhåpentligvis fortsetter vekta å bli lavere! Men jeg har vært i motsatt ende også. Radmager uansett hva jeg spiste. Jeg var 10-15 kg for lite og hadde store komplekser for det. Det var pga struma, og etter operasjon for det gikk det motsatt vei og jeg ble overvektig. Nå har jeg funnet ut at lavkarbo ser ut til å fungere for meg. Jeg var ca 25-30 kg for mye. De siste to mnd har jeg mistet 8 kg, og flere skal av :))

muumimamma

05.11.2011 kl.23:00

RagnaRock: hadde vi ikke alle vært det? Hehe!

Aina

05.11.2011 kl.23:08

Jeg skal også ned noen kilo, og har begynt så smått å tenke på hvordan jeg skal gjøre det. Utfordringen er jo at når jeg går ned i vekt, så begynner jo alt å henge - og da blir DET et problem ;) For å si det slik - til daglig tenker jeg ikke så mye over kroppen min, bortsett fra at jeg skulle ønske flere av buksene min passet. Men når jeg tenker på at jeg skulle treffe en mann jeg kanskje skulle forelske meg.. da sliter jeg med kroppsbildet.

05.11.2011 kl.23:09

Ha ha, hørte på radio i går, en anmeldelse av en kinofil som ikke egnet seg for middelaldrende kvinner. Middelaldrende? Gikk inn på pc og søkte opp ordet. Gjett om jeg lo da det sto at andelen abortsøkende blant middelaldrende kvinner økes. Det var da jeg oppdaget at jeg ahr vært middelaldrende i 13 år! Det vil si kroppen, jeg er 31 søt og pen( liksom)

muumimamma

05.11.2011 kl.23:13

Aina: Vet du hva? Når man begynner å komme til midten av livet, da bryr ikke menn seg så mye om tyngdekraften gjør ting med kvinnekroppen. Så lenge jeg går ned i vekt, og ikke har så mange ekstra kilo å belaste mine vonde ledd med, og faktisk finner klær jeg er fornøyd med som jeg kan BRUKE (!), da bryr ikke jeg meg så mye om det henger litt her og der. Det får jeg bare leve med. Jeg har tross alt passert 40 med god margin, og vet godt at man ikke kan forvente at kroppen holder seg som en 20-åring lenger. Dessuten har jeg tross alt født 4 barn. Da har man LOV til å være litt påvirket av tyngdekraften :))

muumimamma

05.11.2011 kl.23:16

Anonym: og jeg er bare 29+moms. Kroppen gjør som den vil, uansett hvor unge vi er under topplokket :) Sånn er det bare :) Jo fortere man aksepterer det, desto bedre har man det med seg selv.... tror jeg :) Vi kan jo fortsatt være unge i toppen for det :)

Aina

05.11.2011 kl.23:22

Det er kjempefint at du tenker slik! :) Fornuften min vet at det du sier der er sant (om min egen kropp), men det er en annen del av meg som ikke klarer å slappe av på dette området. Det er noe jeg må fortsette å jobbe med. Jeg tenker at du er heldig som er i et forhold, og sannsynligis ikke skal treffe en ny. Et helt annet utgangspunkt, for han er glad i deg slik du er uansett hva. Heldig er du! :)

Hvor bra jeg forholder meg til kroppen min er avhengig av dagsformen - noen ganger er det bedre enn andre dager :)

muumimamma

05.11.2011 kl.23:41

Aina: jo, men at han er fornøyd betyr ikke nødvendigvis at jeg er det. For det første er det de helsemessige problemene, og så er det problemene med å få klær som ser bra ut på. Og sist men ikke minst har jeg aldri klart å venne meg til å være tjukk. Jeg har fram til for ca 12 år siden alltid vært tynn, og det å i løpet av et år å gå fra å være ca 5-10 kg undervektig, til 25-30 kg overvektig var et sjokk. Riktignok var jeg for tynn, og ble glad da jeg la på meg litt, men ikke SÅ glad da vekta økte nesten til 100 kg! 40 kg på et år er veldig mye!!

jegerfritilhva

06.11.2011 kl.00:20

Strever hele tida med vekta. Er ganske mye ute og går. Nå må jeg heller tenke på hvordan jeg hadde vært hvis jeg ikke var aktiv (forholdsvis aktiv da):-)

muumimamma

06.11.2011 kl.01:57

jegerfritilhva: ja det er bra å være aktiv :)

06.11.2011 kl.05:02

Vet ikke helt hva jeg skrive til dette på grunn av min situasjon. Jeg har vert igjennom et helvete med å være overvektig hele livet mitt. Slankeoperert 2 ganger og siste gangen gikk alt gale. For å være helt skammelig ærlig, så synes jeg kroppen min er helt ok. Vil ikke lengre forandre på noe, ikke fordi jeg er perfekt, men perfekt nok for meg. Er ikke blind, ser henge puppene, fett som dingler under armer og mellom bena og magen er ikke liten. Greit jeg har gått ned 40 kg og ned i str. medium fra 2 og 3 XL. Kanskje noen ville tenke at det er ikke rart jeg er fornøyd. Har aldri vert så tynn i voksen alder, men det smaker sukkersøtt og er mer glad for å være i live og på mange måter hadde jeg det bedre før. Aldri fornøyd nei... hehe nå har lagt inn årene og har bestemt meg med å leve med det som henger og slenger. Jeg bare snurper litt inn her og der, så vips - perfect ;) Dette kan jeg leve med, så ingen syting og klaging på meg. Sånn er jeg og jeg lever og nå skal jeg bli frisk og nyte de årene jeg får leve framover. Innlegges var ikke ment negativ til noen, bare meg selv som har fått en åpenbaring. Når jeg legger ut min historie en gang -vil de som leser det forstå litt mer. Det gjelder å godta kroppen der den er og jobb med de tingene du vil, men lik deg selv underveis, da blir alt så mye medre...

I gode og onde dager!

06.11.2011 kl.07:53

Jeg skulle ønske vi virkelig kunne slutte å være så kritiske til oss selv. Bare akseptere at alderen krever sitt. Vi er gode nok som vi er og bør slutte å tenke at man må være 18 år i størrelse 14 for å kunne være bra nok.

mimmimor

06.11.2011 kl.07:54

For min del er det kanskje som lilleskattekiste - kroppen min er fin, den, mangler bare noen centimeter så det blir mer harmoni mellom høyde og vekt :) Men både bilde og tekst peker på noe sentralt. Vi ser oss sjelden slik vi faktisk er. De fleste har nok et vrengebilde av seg selv som tykkere, mer lubne enn hva omgivelsene ser dem som. Speilbilder er sjelden troverdige - hjernen ser det den er programmert til å se.

posttraumatisk

06.11.2011 kl.11:54

Jeg har funnet ut at kroppen min er sånn jo-jo kropp ;) Alt ettersom hva jeg har av ork til å være flink til å trene og spise riktig ;)

Altfor glad i sjokolade, pasta, rødvin og hjemmelaget potetstappe! Og tror på det selv at jeg skal begynne på treningsplan hver Mandag!

Noen Mandager gjør jeg det og ;p

Jeg tenker sånn jeg at fine kropper kommer i absolutt alle fasonger og størrelser! ;) Gubben syns jeg er verdens nydeligste, men han må jo ha glemt hvordan ting skal se ut, hahaha!

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits