Jeg vil, jeg vil! Men huff... Jeg gidder ikke...

Noen som kjenner igjen den tanken? Det er sånne tanker som kommer når man har vært ute av arbeidslivet en stund, enten man nå er arbeidsledig, eller pga sykdom... Eller rett og slett bare fordi man er hjemmeværende.

Jeg har vært hjemmeværende i to år nå, grunnet en kombinasjon av de to første alternativene. Finanskrisen gjorde meg først arbeidsledig, og så ble jeg syk. Noe som gjorde det vanskelig å søke jobb...

Men nok om det, det var ikke det jeg skulle snakke om. Det var dette med å bli helt tiltaksløs, å gå rundt med en likegyldig giddalaushet i kroppen.

Jo lenger man er utenfor arbeidslivet, desto større blir denne følelsen. Det er så mye man gjerne skulle gjort, men så ser man seg rundt, deiser ned i en stol og tenker: huff nei, jeg orker ikke akkurat nå. Skulle ha ryddet, skulle ha vasket klær, skulle ha laget middag, skulle ditt, skulle datt....

Hvorfor er det sånn? Når man går hjemme hele dagen har man jo allverdens tid til alt det der og mere til, men likevel fikk man gjort mye mer, og følte seg mer opplagt og hadde mer tiltakslyst da man var i full jobb!

Antakelig er det følelsen av å ikke strekke til som slår en... De aller fleste liker jo å ha en jobb å gå til, å bidra til familiens underhold. Når man mister dette, da synker man fort ned i en passiv tilværelse der alt blir et ork.

Jeg er der.... Jeg prøver å holde hodet over vannet og fungere så godt som mulig i hverdagen. Men det er jammen ikke lett når man bare går og trør innenfor de samme veggene hele dagen, og dagens høydepunkt er en tur på kjøpesenteret og drikke kaffe...

5 kommentarer

deveny

10.11.2011 kl.16:23

Jeg kan godt skjønne hvordan du føler deg....jeg har også slike tanker for tiden.....så snart må jeg gjøre noe med dette.....:-)))....klemz dev :-)))

jegerfritilhva

10.11.2011 kl.16:47

Huffda for dere :-( Er ikke kommet dit hen enda, men det kommer vel. Jeg koser meg altfor mye alene. prøver å være sosial på dagene, men har nesten ikke tid. Ikke spør hva jeg har det så travelt med (vet ikke selv)............

Aina

10.11.2011 kl.16:49

Jeg kjenner meg igjen i deler av dette her ja. Den tiltaksløse følelsen har jeg kjent på mange ganger.

Tusen takk for at du er så ærlig, og speiler den delen ut til verden. Ofte blir mennesker som "går hjemme" av mange sett på som udugelige mennesker, nesten "laverestående". En tung ting å kjenne på, når man, som du nevner, egentlig vil så mye. Det er ikke noe enkelt når man blir overmannet av den følelsen å ikke bidra, når man egentlig vil noe mer.

Takk igjen for åpenheten din rundt dettte :) Klem

Solkro

10.11.2011 kl.16:56

Ja den følelsen kjenner jeg godt på nå når barna er blitt store, av andre grunner så " jobber" ikke jeg heller. Men jeg prøver å være sosial på dagtid . Man kan jo ikke springe rundt å vaske hele dagen heller. Jeg leser endel, er på nett ,går litt turer men når minstejenta flytter hva skal jeg gjøre? Skulle ønske jeg var mer kreativ innen håndarbeid men det er ikke min greie.så kanskje vi skulle finne ut hva vi kan gjøre. Noen som har ideer?

a4liv

10.11.2011 kl.17:29

Så sant, så sant.

Min gamle gymlærer sa det en gang at det ikke er noe man blir så sliten av som ikke å gjøre noenting. Jammen mye sant i det, selv om det på en måte er litt rart og bakvendt å forstå.

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits