Livets realiteter..

Jeg fant noen fine og veldig sanne ord på Facebook:

Tenk at du tar et fat og slipper det i gulvet, slik at det knuses. Ser du hvor fort en ting kan gå i stykker..?

Så tar du alle bitene og prøver å lime dem sammen igjen. Det tar lang tid og er mye arbeid. Når du er ferdig, kan du fremdeles se sporene etter der hvor fatet var knust.

Slik er det med menneskene også, det er fort gjort å ødelegge for andre, og det tar en lang tid å reparere. Du vil alltid sitte igjen med spor eller sår, som viser hva du har vært gjennom.

Og husk at et smil betyr ikke alltid at du er glad, men at du er sterk nok til å smile når det gjør vondt...

11 kommentarer

Lavkarbotips

18.11.2011 kl.21:23

Ja, det var både vakre og sanne ord! Tror mange ikke tenker riktig over, hvordan de kan såre andre. JHeg vet om mange eksempler på mennesker, som kanskje ikke mener direkte å såre noen. Men de gjør det alikevel, uten å tenke over det i det hele tatt. Da tenker jeg med meg selv, det er lov å bruke noen sekunder på å tenke, FØR man snakker! Mange mobber nok også, uten at de vet det. Man får behandle hverandre med respekt. Det er noe som heter at man skal være mot andre, slik man vil at andre skal være mot en selv! Ha en fantastisk kveld:-)

Alternativsnakk

18.11.2011 kl.21:25

Ja. Dette er så sant. Jeg har en annen versjon av denne, som er kjempefin å bruke spesielt for å lære barn om mobbing.

Man tegner et hjerte på et ark, og ber barna om å si noe stygt om seg selv, eller en fiktiv karakter. For hver stygge ting barna sier, krøller man sammen arket. Til slutt kaster man det på bakken og tråkker på det.

Deretter skal barna si noe fint om deg/den fiktive karakteren. Og for hver pene ting de sier, retter du ut arket sakte men sikkert.

Og da ser barna at uansett hvor mange fine ting de sier, og uansett hvor mye man prøver, så vil aldri hjertet bli ordentlig rett igjen. Dette markerer at alt det vonde man sier/gjør setter sine spor, uansett om man prøver å rette på det igjen etterpå. Det blir aldri ordentlig 100% bra igjen.

Aina

18.11.2011 kl.21:26

Dette var en veldig fin tankevekker. noe å reflektere over.. Minner om en annen, som jeg tenker over noen ganger. Du har et blankt ark når du blir født, og under veis i livet blir det brettet sammen av andre mennesker, og livets prøvelser. Mellom hver ny "krølling" kan du brette det ut, kanskje også stryke over det men strykejern - men linjene (sporene) vil alltid være der, aldri bli helt borte..

Vi opplever dette alle sammen..

Ha en god kveld :)

muumimamma

18.11.2011 kl.21:32

lavkarbotips: så sant så sant :) alle bør tenke seg litt om før de snakker :)

Ha en fantastisk helg :)

muumimamma

18.11.2011 kl.21:33

Alternativsnakk: ja den er fin! Jeg har lest den også før :)

muumimamma

18.11.2011 kl.21:34

Aina: ja det er visst mange forskjellige versjoner av denne ser jeg :) ha en god helg :)

solkro

18.11.2011 kl.21:50

En god måte å beskrive følelser på.Alt setter sine spor!

Ha en god kveld

muumimamma

18.11.2011 kl.22:23

solkro: ja, den sier mye syns jeg :)

jegerfritilhva

18.11.2011 kl.23:32

Det var kloke ord!

morline

19.11.2011 kl.02:14

Da jeg leste innlegg ditt, tenkte jeg å svare noe ligne som Alternativsnakk. Min sønns beste venn hadde såret ham dypt, da han skulle kjøpe bursdagspresang til henne. Hun hadde hovert om hun ikke var verdt mer enn 100 lappen han hadde tenkt å gi. Dette ovenfor venner i et handlesenter. Mange hoverende kommentarer hadde kommet på løpende rams. Får å gjøre historien kort, så kom han hjem uten å ha kjøpt noe. (100 lappen hadde han tjent ved å vaske en buss i tre timer) Jeg kjenner denne jenten og moren godt. Hun har gått ut og inn i hjemmet vårt i 10 år og verken jeg eller min sønn kjente henne igjen. Det som var så utrolig bra oppi dette var at moren hennes kom umiddelbart opp til oss, sammen med datteren. Tårer i øynene av skuffelse ga hun begge et ark og ba de krølle det hardt og sint sammen. Etterpå ba hun de stryke arket ut. Under denne prosessen forsto de hva hun var ute etter...Dette er bare noen uker siden og heldigvis har vennskapet bestått prøven. Tenkte på det nå...kunne jo skrevet et innlegg om historien, men nå svarer jeg heller her i stedet - Utrolig bra illustrasjon, som jeg VET har en effekt...

Tove

19.11.2011 kl.08:46

Å så flotte ord. Helt sant, bare så synd at det skal være slik.

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits