"Vis meg din, så får du se min"

Jada, sånn er det blitt i den voksne bloggverden. Rosabloggerne ber oss kommentere tilbake eller legge oss til som venn for å få flest mulig innom bloggen sin, mens de voksne legger ut linker til bloggere, og forventer at de som blir lenket tilbake. Det foregår mye av det nå for tiden, og jeg for min del begynner å føle dette som et press. 

Skal det ikke være frivillig hva man gjør på sin egen blogg? Det blir jo nesten det samme som rosabloggerne gjør, og som vi voksne klager sånn på? Jeg linker til blogger jeg liker fordi jeg har lyst å gjøre det, ikke bare fordi noen ber om det. Hva er liksom vitsen da? Det er MIN blogg, og jeg burde få lov til å  gjøre som jeg vil med den, uten at noen skulle bli fornærmet av den grunn. For dette er en farsott som sprer seg raskt i det voksne bloggmiljøet, og jeg syns det er en uting. "Vis meg din, så får du se min" sa vi da vi var små... og dette er nesten på samme måte syns jeg... Nå er ikke dette ment som kritikk mot noen spesielle, for dette er det mange som gjør for tiden. Men en liten påminnelse kanskje? Bare for å vise at selv om vi klager på rosabloggere, så er vi kanskje ikke så mye bedre selv?

Jeg for min del legger ikke ut linker bare fordi jeg blir bedt om det. Hvis bloggen ikke er så interessant for meg, hvorfor i allverden skal jeg da legge ut en anbefaling om den? Og PS, hvis jeg har linket din blogg, så er det fordi jeg liker den, og syns det kan være noe for andre å ta en titt på :)
13 kommentarer

frasoloppgangtilsolnedgang

19.11.2011 kl.10:59

Hahaha, det bildet er så bra :) Du har et godt poeng her. Jeg har ikke opplevd selv å føle press på å linke noen blogg. Om jeg skal gjøre det så gjør jeg det av egen fri vilje og forventer absolutt ikke at vedkommende skal gjøre det tilbake.

deveny

19.11.2011 kl.11:14

Jeg tenker det er greit å spørre, men presse det blir jo helt feil......klemz Deveny

posttraumatisk

19.11.2011 kl.11:22

Jeg har ikke fått spørsmål om å linke til blogger.. men jeg tror nok jeg ville svart rett ut at jeg linker til de bloggene jeg ønsker å linke til - ikke fordi jeg blir bedt om det :D

muumimamma

19.11.2011 kl.11:28

frasoloppgangtilsolnedgang: nei det er vel kanskje ikke sånn at folk maser om det, men det at man i det heletatt ber andre linke mener jeg kan skape et press, særlig når det er mange som gjør det. Jeg mener: hvis folk vil linke, så gjør de det, uten forventninger eller små hint om at de har gjort det. Det blir litt sånn flokkmentalitet av det.

jegerfritilhva

19.11.2011 kl.11:29

Beklager, jeg nevnte en gang at jeg likte å bli linket til. Føler meg truffet! Tenkte ikke at det kunne føles slik :-( Har også sendt oppfordring til linking i en melding. jeg oppfordrer nå andre til å stikke innom blogger jeg har linket til...................det vil jeg fortsette å gjøre.... Ha ei fin helg!

muumimamma

19.11.2011 kl.11:40

jegerfritilhva: som jeg sa, dette er ikke ment som personlig angrep på noen, jeg har opplevd at mange gjør det.

Solkro

19.11.2011 kl.12:20

Hei

Husker du en liten tid tilbake ble jeg beskyldt for å "stjele" bloggvenner og diverse, det er frivillig å lese blogger,linke blogger og kommentere blogger og synes ikke det noe press. Og man kan aldri få verre svar enn " nei "

Og det er lov å ytre sine meninger og om noen uenige så er det også lov.Klem:)

muumimamma

19.11.2011 kl.13:28

Solkro: helt enig. Det er frivillig, derfor syns jeg det er dumt når det blir en følelse av press. Nå syns jeg ikke helt at press for å linke kan sammenlignes med det å bli beskyldt for å "stjele" venner da. Folk må vel ha lov til å velge sine venner uten at andre legger seg opp i det. Hovedpoenget mitt her er vel heller at vi voksne ikke er så mye bedre enn de unge som vi til stadighet klager på. Vi gjør det bare ikke så åpenlyst som dem..

Aina

19.11.2011 kl.13:35

Jeg tenker at folk får gjøre som de selv vil på sin blogg. Vil man linke til noen, så gjør det. Vil man ikke, så la være. For min del ville jeg aldri bedt noen om å linke til min blogg, men det har med min måte å tenke på å gjøre. Det er valgfritt om noen ønsker å gjøre det.

Ha en fin lørdag :)

morline

20.11.2011 kl.16:21

Litt treg med å kommentere her, men leste innlegget da det kom ut og har selvsagt en egen mening om dette du tar opp. Jeg er enig med deg i at man selvsagt linker selv til de bloggene man ønsker. Om noen vil lenke til din blogg, så skal ikke det styre om du skal lenke eller ikke. Jeg føler meg beæret når andre lenker til min blogg, men om man da føler at man MÅ eller BØR gjøre det tilbake kan det føles litt feil og da føler man presset. Linker du til min så linker jeg til din. Jeg ønsker å lenke til de jeg der og da føler at de kanskje kan gi mine bloggvenner noe, og ønsker på den måten å anbefale. DE jeg ikke lenker til håper jeg ikke tror at bloggen deres er uinteressant for meg, tvert i mot. For mange er det å blogge og dele livet, tankene, meninger og følelser og føle at man ikke står alene, eller man bare deler felles interesser. Vist noen føler presset og gir uttrykk for det, så er det fordi det er slik man føler det. Så jeg ser den tanken din og overskriften sier vel hele essensen i det du skriver. Presset er der, selv om hensikten til de som gjør det ikke var ment slik, men at de ønsket flere lesere og fant en måte å gjøre det på. Fint du er en av de som TØRR si meningen din og kanskje setter ord på noe som flere føler. Uansett - gjør det DU føler er rett, vær gjerne kritisk og stil spørsmål - Vi har alle våre måte å gjøre ting på, for å oppnå det man ønsker - Jeg har til nå ikke lagt inn lenker til noen, men ettervert så vil jeg gjøre det i mitt tempo og på min måte, med mine hensikter ;) Godt jobba snuppa! klem

muumimamma

20.11.2011 kl.16:31

morline: tusen takk, linemor! Nå forklarte du det enda bedre enn meg :)))

Ane

01.12.2011 kl.13:30

Men er du så sikker på at de forventer at du linker til dem, selv om de forteller deg at de har linket til deg? Kan det ikke hende at de bare ønsker å fortelle deg at de har linket til deg og at du kan ta det som et kompliment?

Når det kommer til oppfordringer til å se på innlegg, eller blogger så synes jeg det bare er markedsføring av egne eller andres blogger og det må jo være lov. Vi skriver vel for at noen skal lese det vi skriver??

Jeg har aldri vært en blogg.no blogger, så jeg vet ikke hvordan ting fungerer her inne, men for oss med andre bloggplattformer som ikke får lesere "gratis" via blogg.no er det veldig hyggelig når noen nevner ett innlegg vi har skrevet eller setter pris på bloggen ved å legge ut en link til bloggen på sin blogg. Men jeg synes de fleste virkelig legger ut linker til blogger de liker og ikke for å "sanke stemmer" :)

muumimamma

01.12.2011 kl.16:47

Ane: Nei sikker kan man vel aldri være og jeg er også for å linke til innlegg eller blogger man liker i et innlegg, men jeg mener at man skal velge selv hvem man vil linke til på permanent basis i høyremargen, uten å føle press fra andre om å gjøre det, bare fordi de har lagt inn link til din blogg, liksom..

Hvis jeg liker en blogg og syns den er verd å anbefale til andre, så legger jeg inn en link til den fordi jeg vil det selv, ikke fordi jeg blir bedt om det.

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits