Dagens gode gjerning

I dag har jeg tuslet rundt i butikkene på kjøpesenterether borte. Egentlig skulle jeg bare kjøpe resten av kalendergavene til Julie, men så kom jeg til å tenke på disse gavene jeg skal lage og legge under treet til Frelsesarmeens julegaveinnsamling. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å finne klær etter ungene, pene og rene, og pakke inn sammen med noen dingser eller bøker.

MEN så ombestemte jeg meg. I stedet klarte jeg å sette sammen et helt nytt antrekk med tilbehør for 130 kroner på kjøpesenteret. Så må er det en 15-16 årig jente som får seg et skjørt, en liten kort innejakke og øredobber og armbånd som matcher klærne. I tillegg har Caroline funnet frem en typisk tenåringsbok: Herlig uærlig, og lagt i pakken sammen med klærne.

En 10-11 årig jente får en ny dongeri bukse og fem pennybøker.

Og en gutt på 6-7 år får seg en kjekk gutteleke: to batteridrevne laserpistoler og mageplater som blinker og lager lys når man "skyter" hverandre..

Så nå er det bare å vente på vær til å gå ned på torget og legge pakkene under treet. Da har i allefall vi delt litt av våre goder! Og det beste er at siden klærne er nye med merkelapp på, kan de jo byttes om de ikke passer :))

Jeg oppfordrer alle som har mulighet til det, å gjøre det samme. Det trenger ikke være nytt, bare det er rent og helt, og at f.eks leker virker som det skal, og bøker ikke er skrevet, revet eller rablet i.

12 kommentarer

solkro

29.11.2011 kl.19:01

Veldig bra :) husker at moren min alltid la pakke under frelsearmeen sitt tre,vi som bor på bygda får finne på noe annet:))

Vera Lynn

29.11.2011 kl.19:02

Godt tips, takk for det :o))

Jeg har stort sett gitt Frelsesarmeen penger før jul, og ikke tenkt at jeg kunne lage gaver å gi. Selv har jeg mye å takke Frelsesarmeen for, hadde det ikke vært for dem så hadde jeg aldrig fått de foreldrene jeg har hatt. De hadde barnehjem i gamle dager, og som baby havnet jeg der. Mamma og pappa kjente en Offiser i armeen, som viste om meg. På den måten kom jeg til verdens beste foreldre :o))

muumimamma

29.11.2011 kl.19:08

Vera Lynn: ja, jeg gir alltid litt i gryta jeg også. Men det er noe spesielt med det å glede unger liksom :))

muumimamma

29.11.2011 kl.19:11

solkro: ja man kan jo som Vera Lynn sier, bidra med pengegaver også til Frelsesarmeen. De gjør veldig mye bra!

jegerfritilhva

29.11.2011 kl.19:30

Har også gitt penger, men det høres trivelig ut å gjøre som deg. Skal høre om de tar imot gaver her i området.

Iceman

29.11.2011 kl.20:06

Hei, hei muumimamma!

Høres ut som en koselig og fin juletradisjon. :-)

Jeg skal følge ditt eksempel og gjøre det samme selv.

Pleier forresten å levere alle klær og leker etter barna pluss andre diverse ting når jeg har oppryddning til fretex.

muumimamma

29.11.2011 kl.20:48

Iceman: så bra å se at man kan inspirere andre :)) og flott å se at andre også ønsker å støtte en god sak :)

muumimamma

29.11.2011 kl.20:49

jegerfritilhva: så fint :))

struzzo

29.11.2011 kl.23:14

Jeg har bare hørt at de har innsamling/juletre i Bergen og Trondheim. Så bra, da, at det er i Stavanger, også. Skulle virkelig ønske jeg turte kjøre.... Og flott gjort av dere!

Kaptein Kaos

30.11.2011 kl.16:38

Utrolig snilt og godhjertet å gi noe helt nytt. Ikke bare noe man selv har gått lei av og uansett ville kastet.

muumimamma

30.11.2011 kl.17:59

Kaptein Kaos: ja, tenkte kanskje det er kjekkere for en tenåring å få noe nytt. Mange syns nok det er flaut å gå i brukte avlagte klær etter andre. Og det er jo tross alt jul :)

Kaptein Kaos

02.12.2011 kl.00:58

Helt enig med deg! Jeg tror faktisk det å få ting som tydelig er brukte, bare vil forsterke fattig-følelsen. -"Ikke godt nok for andre barn lengre, men bra nok for meg....."

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits