Smørkrise?

Jeg er ikke spesielt opptatt av å ha mest mulig smør i hus, sånn som mange er, nå før jul.  Men enkelte ting smaker best når man bruker smør syns jeg. Og jeg har ikke hamstret noen ting. Jeg tror det er en måned siden sist jeg kjøpte en pakke smør, og enda har jeg halvparten igjen av den pakken. Men så kom jeg til å tenke på noe, som sikkert mange har tenkt på før meg. Hvorfor ikke bare prøve å lage mitt eget smør? Det er da ikke fløtemangel der ute... i allefall ikke enda.

Som sagt, så gjort! Det tok meg 10 minutter å lage nydelig smør av en halvliter fløte. Så enkelt da! Det gikk fortere enn det ville gjort å gå i butikken for å kjøpe det!

Jeg pisket fløten til den skilte seg, helte av mysen og knadde det til det ikke kom mer myse, deretter hadde jeg det i kaldt vann og knadde litt til,  og skiftet vann et par ganger helt til det bare var blankt vann igjen, uten melkefarge.

Til slutt hadde jeg en god teskje salt oppi som jeg knadde inn. Enkelt og greit. Jeg hadde en bordpakning med smør som jeg akkurat hadde brukt opp, så jeg fyllte det oppi den. Og den passet akkurat.

Jeg har ikke smørkrise i allefall :) Vil du se i bilder hvordan man gjør det, kan du gå inn her :)
4 kommentarer

Vera Lynn

19.12.2011 kl.13:39

Jeg har heller ikke merket noe serlig til smørmangelen... Bruker aldrig meierismør heller ikke nå til jul, så det er ingen krise her i huset. Jeg laget smør sammen med moren min når jeg var lita, og kunne godt ha tenkt meg å prøve det igjen... bare for morroskyld :o))

Aina

19.12.2011 kl.14:41

Tror det smøret smaker MYE bedre, og at det egentlig er sunnere også :) Fort gjort 'a, gitt!

muumimamma

19.12.2011 kl.15:01

Aina: Ja det var jo ganske enkelt. Fløten i kjøkkenmaskinen og 1-2-3 så var det nesten ferdig, bare å kna det, bade det og ha i salt :)

Solkro

19.12.2011 kl.17:42

Jeg har et kilo smør i kjøleskapet lurer på om jeg skal auksjonere det ut på finn, Neida jeg bare tøyser men det hadde vært artig å prøve å lage sitt eget da:)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits