Jeg, en røyker...

Jada, jeg røyker. Når jeg føler for det.
Jeg er ingen storrøyker, men jeg røyker. Men jeg tror ikke jeg er til sjenanse for noen. Jeg kan f.eks sitte på røykebalkongen på en kafé og ta en røyk eller to, i selskap av andre røykere. Eller når været tilsier det kan jeg sitte ute på min egen balkong med en røyk.

Men jeg stiller meg ikke opp midt blandt folk ute og røyker. Jeg går heller ikke ut uansett vær bare for å røyke.

Jeg var glad da røykeloven kom, og det gikk an å gå på byen uten å komme hjem og lukte som et gammelt askebeger.

Jeg er en av de (kanskje få) som ikke lar røyken kontrollere livet mitt. Det gjør ikke meg noe å la røyken ligge hjemme hvis vi reiser på hyttetur en helg. Om det pøser ned ute, da foretrekker jeg å bli inne og se på tv fremfor å stå ute og røyke.

MEN: jeg kan ikke fordra at folk maser på meg om røykingen. At jeg må slutte, at jeg burde vite bedre som har hatt kreft osv. Jeg VET alt det der, og legger det på hylla når JEG føler for det. Når jeg er ferdig med alt den psykiske belastningen det er med alt som følger etter en sånn behandling og feilbehandling som jeg har vært gjennom, DA kutter jeg røyken. Frem til da er det jeg selv som bestemmer, og jeg har tenkt å kose meg med giftpinnene mine uten at noen skal få bestemme for meg. Så lenge jeg tar hensyn til andre, syns jeg de kan ta hensyn til meg også, og la meg få ha min ene last til jeg bestemmer meg for at nå er det nok.

Det er jo ikke akkurat som at jeg er sånn som dette da.. :

14 kommentarer

gykkeshobbyblogg

15.01.2012 kl.17:41

Så enig,så enig med deg:)) Jeg røyker ikke,men syns det er for gærli at folk skal bli dømt pga at de tar seg en røyk!!! Jeg blir faktisk provosert av alle de som har en mening om alt og ingenting!! Vi har da våre egne liv!!!Folk bestemmer sjøl hvordan de vil leve! Dette har gått altfor langt spør du meg!!

Ha en fin søndag:))

Bestemors krok

15.01.2012 kl.18:16

Godt skrevet, de som maser er gjerne de som har røykt.

Skal folk slutte å røyke er det deres egen bestemmelse mener jeg...de som blir mast på blir are så vrange når de blir provosert

Lavkarbotips

15.01.2012 kl.20:04

Jeg er en eks-røyker jeg, men jeg må alikevel si at jeg forstår akkurat hva du snakker om her! Det er ALDRI vits i å fortelle en røyker at nå må du slutte. La de som røyker får røyke om de vil. Det hjelper ikke å snakke nedlatende, eller prøve å presse. Jeg er også sikker på at da jeg røykte hadde jeg kjøpt den røyken enten den kostet 50 kroner pakken, eller 300 kr. Jeg opplever faktisk det presset som er mot røykere nå, som mobbing omtrent. Man prøver å presse ut en gruppe fra samfunnet, fordi de er så "syndige" å røyke..... Staten driver dobbeltmoral, de vil ha alle pengene de tjener på røykerne, men samtidig vil de skvise alle røykere ut av samfunnet. Er det riktig da? Jeg mener røykeloven er bra, i den måte at de som ikke røyker slipper å puste inn andres røyk på cafe, restauranter og andre offentlige steder. Det er helt fint, og røykere kan stå ute. Jeg tror ikke røykere selv er sure for dette, men det kommer så mange andre rare forslag til hva man skal gjøre med røykere... som om røykere er noen udyr... Kanskje jeg ble litt dramaqueen nå:-P Men jeg synest faktisk at røykere skal få litt fred, istedenfor det stadige presset. Jeg sluttet da jeg fant det ut selv:-) Jeg er glad jeg klarte det, men det var ikke pga press fra andre, skumle virkelmidler i media eller andre skremsels greier. Det visste jeg fra før, og det fikk meg ikke til å slutte.... Men vil du slutte en dag, når du selv ønsker det, anbefaler jeg deg røykeboken til Allen Carr "Endelig ikke røyker".... ingen skremsels propaganda, eller noen ting. Men jeg sluttet med den boka, ingen problem og vært røykfri siden:-))) Merkelige greier. Men jeg er så enig med deg, man slutter når man selv vil! Hjelper ingenting med mas og pressmidler.. Vi mennesker vil som regle bestemme selv, blir vi presset gjør vi det stikk motsatte som regel.. iallefall gjør jeg det:-)

Vera Lynn

15.01.2012 kl.21:28

Jeg er tidligere storrøyker, og jeg husker hvor irritert jeg ble når folk maste på meg at jeg røykte for mye og at jeg burde slutte. Da ble jeg trassig, og bare fortsatte... Innerst inne sa jo fornuften at jeg burde slutte, men det tok lang tid innen jeg selv tok valget... Nå er det vel 15 år eller mer siden jeg slutta...

Jeg er glad for at jeg har slutta nå, for det er jammen ikke lett å være røyker nå om dagen. Det mest irriterende er de som har slutta å røyke og som plutselig blir helt anti og gjør livet surt for de som fortsatt syntes det er godt med en røy...., for det er det :o))

Mens jeg fortsatt røykte hadde jeg en kollega som la bilder av ødelagte lunger på pulten min før jeg kom om morningen. Hun var en pest og en plage...., men heldigvis bytta jeg jobb så jeg slapp å ha noe mer med henne å gjøre. Hun trodde nok at hun kunne få meg, og de andre røykerne på avdelingen til å slutte... Ingen av oss gjorde det!!

Koz deg med røyken din du :o)) Ha en fortsatt fin søndagskveld :o))

muumimamma

15.01.2012 kl.21:50

lavkarbotips: så flink du er som klarte å slutte :) Når jeg skal slutte, da slutter jeg bare, enkelt og greit. Det er ikke noe problem. Men jeg vil ikke slutte enda, ikke før jeg er ferdig med all behandling og operasjoner. Da legger jeg fra meg den lasten, fordi jeg vil det selv. Og som du sier, mas bare provoserer.

muumimamma

15.01.2012 kl.21:56

Vera Lynn: Helt enig! Jeg slutter når jeg har lyst til det selv. Og skremselspropaganda har lite for seg syns jeg.

Jeg har ingen problemer med å la være, jeg har bare ikke lyst til det, enda. Jeg har en plan med det, og den følger jeg i mitt tempo, men jeg blir bare provosert når folk maser på meg. Enn så lenge koser jeg meg med røyk hvis jeg vil :)

synnovesyr

15.01.2012 kl.22:51

Jeg er så enig,jeg røykte tidligere og var drittlei av maset til folk,særlig tidligere røykerer maste fælt.Det og ta seg en røyk er en privatsak og slett ikke kriminelt som en skulle tro det var når fanatikere tar til ordet!! det og slutte og røyke er noe man bare kan bestemme selv og ingen andre.

muumimamma

15.01.2012 kl.23:19

synnovesyr: Så godt å se at jeg ikke er alene om å tenke sånn :)

16.01.2012 kl.15:40

TAKK! Jeg røyker, og er lei kommentarer som du nevner her. Jeg vet også "alt det der" (kan få kreft, kols, blablabla), men jeg bestemmer selv. Dessuten tror jeg at det vi tenker påvirker kroppen - f.eks at hvis vi tenker "Røyker får jeg kreft", og tror på det, og fokuserer på det... Vel, da sier vi vel egentlig til kroppen at den skal bli syk. Tankens makt er enorm, mye mer enn folk er klar over.

Jeg kommer til å slutte, men det blir når jeg selv vil ;))

Klem, Aina (you know who! Ang bildet på bloggen, som du spurte om - det har med nettet å gjøre. Når det er treigt, så blir det sånn.)

Jane Mysen

16.01.2012 kl.20:24

Jeg har aldri røkt, men respekterer at folk tar seg en røyk. Det er opp til hver enkelt om de vil røyke eller ikke. Vi har alle noen laster ...

muumimamma

16.01.2012 kl.20:55

Jane Mysen: aldri røykt, det står det respekt av :))

Biija

17.01.2012 kl.01:27

Jeg synes røykehysteriet har gått altfor langt. En ting er å ta hensyn til barn, allergikere og astmatikere spesielt og andre ikke-røykere generelt, men hvis røykerne ikke lenger skal få røyke utendørs og heller ikke hjemme (hvis de har barn), hvor i all verden skal de gjøre av seg da??? Selv er jeg en av få (kan det virke som) eks-røykere som ikke har konvertert til å bli ekstrem antirøyker :p

Lavkarbotips

17.01.2012 kl.14:27

Ja, slutt når DU føler for det. Press fører ingen vei, det blir bare for dumt:-)

18.01.2012 kl.10:13

Å ja du mener stress-pinna jeg suger også på'n det til tross for at jeg ei gang fikk hjertestans men da hadde jeg faen ikke røkt mye da hjerte smallt,jeg tar stress-pinna som faktisk roer ned tress-nivået.jeg fikk kollaps i 3 årer grunnet stressikke p.g.a av røken,har Post traumatisk stress så ser det positive i stress-pinna.Hilsen spira

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits