Om Photoshop og redigering av bilder

Jeg er som kanskje noen har fått med seg, utdannet grafiker. En stor del av dette går på å redigere og forbedre billedmateriell. Da jeg tok fagprøven, var det min beste deloppgave, og det jeg også likte best å jobbe med.

Jeg har blitt med i en fotoklubb, hvor vi skal møtes en gang i måneden og ta bilder sammen, kanskje etter tema. Og i den forbindelse ble det etterlyst noen før/etter-bilder i forhold til redigering.

Jeg la ut noe jeg har gjort tidligere, og fikk enorm respons på det :) Det er nesten så jeg vurderer å arrangere en slags kurskveld for interesserte, for mange har tydeligvis lyst å lære sånt :)

Dette bildet er i utgangspunktet ganske ordinært. Men med den skarpe forgrunnen og duse bakgrunnen har det et stort potensiale med rett verktøy og kunnskap. Personen i bakgrunnen må bort.

Etter en forholdsvis enkel og noe tidkrevende prosess med kloneverktøyet i Photoshop er det plutselig blitt et vinnerbilde! Så lite skal det altså til for å gå fra middelmådig til vinner :)))

Redigerer du bildene dine? Hva slags verktøy/program bruker du?

11 kommentarer

May-Teresa

18.02.2012 kl.16:48

bruker adobe photoshop cs5 :-)

Vera Lynn

18.02.2012 kl.16:53

Det er ikke alltid at jeg redigerer bildene mine, men det hender jeg gjør det hvis jeg syntes farge og lys har blitt helt feil. Jeg er dessverre ikke noe flink til dette, og syntes mange ganger resultatet ikke blir helt det jeg forventet meg. Jeg har PhotoShop som jeg bruker + PhotoScape.. Har vurdert å melde meg på et kurs for å lære mer!!

Solkro.blogg.no

18.02.2012 kl.18:22

Stilig, det må være så gøy å få til slike ting :)

muumimamma

18.02.2012 kl.18:31

Vera Lynn:Ja. Photoshop er et veldig viktig verktøy for min del :) Det er jo det jeg har lært å bruke da jeg utdannet meg, kan ikke tenke meg å bruke noe annet egentlig :)

muumimamma

18.02.2012 kl.18:32

Solkro.blogg.no: Kjempegøy :))

Kaptein Kaos

18.02.2012 kl.20:20

Stilig! Jeg husker dette bildet fra tidligere, kjempefint! Må du kjøpe photoshop eller er det nok å bruke den onlinesiden og verktøyene der?

Bestemors krok

18.02.2012 kl.20:31

Noen ganger redigerer jeg bildene mine... men jeg er langt i fra flink og bruker ikke noe spesielt program.

Har sagt at jeg vil lære mer en gang...tiden vil vise når

muumimamma

18.02.2012 kl.21:05

Kaptein Kaos: jeg kjenner ikke til noen onlineside, men jeg brukte kun kloneverktøy, så hvis den siden har det, er det nok for dette bildet i allefall :)

muumimamma

18.02.2012 kl.21:25

Kaptein Kaos:Men det er ikke alltid det er nødvendig å bruke redigeringsverktøy da :)

Morline

19.02.2012 kl.04:14

Photoshop er absolutt det beste og som deg er jeg også utdannet innenfor faget,som Grafisk designer - Kloneverktøyet kan også brukes for å få huden bedre - Bruker det mye når jeg redigerer bildene av tenåringene mine ;) men som du og få en finere bakgrunn. Kloning kan også gjøre et bilde veldig spennende når man bruker det var andre bilder . bare pass på at oppløsningen er det samme ;) Jeg har brukt Picasa en del for å samle bildene mine og der er det også noen få enkle justeringer du kan gjøre og helt grei for dette. PhotoScape er god til rammer, og mer har ikke jeg brukt det til ;), men det er GRATIS, samme som Picasa. Av og til er det bare det som trengs. Photoshop er veldig omfattende og ikke alle er som min nevø og lærer seg det utroligste på nett og ved og prøve seg fram. Dette er et program med utallige muligheter og kunne heller ikke klart meg uten...

Solblom

19.02.2012 kl.08:36

Jeg melder meg sporenstreks på kurs hos deg!

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits