REGLER FOR LANGTIDSSYKE MED SYKDOMMER SOM IKKE VISES PÅ UTSIDEN.

1. Gjør du noe, forbered deg på kommentaren - "jasså, du greier det, du som er syk.." sagt i en mistenksom tone.

2. Gjør du ikke noe, forbered deg på kommentaren - " du må da orke litt, selv om du er syk.." sagt i en bebreidende tone. ... 3. Smiler du og er glad, blir du møtt med kommentaren - "jeg trodde du var syk".
... ...
4. Smiler du ikke, blir du møtt med kommentaren - "opp med hodet, ingenting blir bedre av at du depper. Vær positiv, så blir alt mye bedre!"

5. Deltar du i en sosial sammenheng, vær alltid forberedt på at noen bemerker det, ikke fordi de er glad for å se deg der, men fordi de "ikke skjønner at du orker, du er jo syk!"

6. Lar du være å delta i en sosial sammenheng er kommentaren: - "jamen tror du ikke du ville hatt godt av å komme deg litt ut blant folk?"

7. Ethvert svar på spørsmålet -"hvordan har du det?" - vil alltid være feil svar. Enten fordi du er for positiv eller for negativ.

8. Vær alltid forberedt på å forklare og forsvare hvorfor du gjør det du gjør i enhver situasjon, og vær klar over at svaret ditt alltid vil bli gjenstand for diskusjon.

9. "Friske" vil kappes om å fortelle deg løsningen på alle dine problemer - det er bare å gjøre som dem! De har jo holdt seg friske...

6 kommentarer

V - for Vendetta

22.03.2012 kl.06:56

Det var 9 sannheter jeg kjente igjen!! :/

bloggeridu

22.03.2012 kl.08:26

Sant det. På bakgrunn av dette har jeg blitt tydligere på mine personlige grenser, hva folk vil ha svar på og hva de får svar på er to forskjellige ting. Selv om jeg har det slik eller sånn så betyr ikke det at alle har en rett til å få ramle inn og mene noe om mitt privatliv.

Ei jeg kjenner har begynt å si at hun er hjemmeværende, altså at mannen forsørger henne, det synes jeg var smart:)

I gode og onde dager!

22.03.2012 kl.08:44

Jeg bryr meg ikke lengre. Men har heldigvis ikke hørt så mye av slikt...

Snirkeline

22.03.2012 kl.08:46

SÅ SANT!!! Jeg har mange ganger sagt at siden jeg sliter med angst/depresjon (og faktisk er uføretrygdet pga dette) burde gå med bandasje på hodet sånn at folk ser at jeg er syk........... Ingen reagerer hvis du har gipset bein f.eks.......

solkro

22.03.2012 kl.08:49

Kjenner meg også igjen selv om jeg ikke har vært syk men hjemmeværende tror folk virkelig at man bare sitter på ræva og gjør ingenting?så her er det nok ikke bare sykemeldte som blir uglesett.

Til tross for det vet jeg om flere som er "syke" (nå snakker jeg ikke om en kreft eller alvorlig syk) som orker mere enn meg. Så det er mange nyanser.

Det som gjør meg litt forbannet er de som bruker systemet og ikke de som reelt trenger det for det er jo derfor vi har slike ordninger.

Det kan ta mange år å komme seg igjen etter en alvorlig diagnose.

Ha en fin dag:)

Og Goe knib<3

22.03.2012 kl.21:58

Ja det skal ikke være lett..... :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits