Hvor tidlig da?

Jeg har noe jeg lurer på:
Når man har ferie, eller det er helg, hvor tidlig på morgenen er det da akseptabelt å la ungene sine få lov til å ringe andre for å spørre om de kan være sammen og leke?

Vi har en nabojente på 10 år. Julie er 12 og pleier vanligvis ikke være sammen med denne jenta. Hun er utrolig negativ og sur og egen, og vil stort sett aldri noe av det Julie foreslår. Hun vil ikke sykle, for det blir hun så sliten av, det samme gjelder stort sett alt av uteaktiviteter. Det eneste hun vil er å sitte inne og se film eller leke med Bratz-dukkene til Julie. Får hun ikke viljen sin blir hun kjempesur.

I og med at Julie liker å være ute og finne på kjekke ting, leker hun kun med henne når de andre vennene hennes er bortreist. Det kan jeg godt forstå. Og helt ærlig, akkurat denne jenta går meg på nervene med den sure kranglete fremtoningen sin, mulig det er derfor jeg er litt på hugget når det gjelder henne.

På sånne dager da folk har ferie, eller bare fri, og har mulighet til å sove lenge, ringer hun nemlig tidlig om morgenen før vi har stått opp. Hver dag! Hun begynner i ti-tiden, og ringer tidligere for hver dag som går. I dag ringte hun før klokka ni og spurte etter Julie. Så jeg sa til henne at hun må slutte å ringe så tidlig og vekke meg. Ingen i huset har stått opp og vi vil sove til vi våkner selv når det er ferie!

Dette gjentar seg hver gang det er skolefri. Er det greit av foreldre til barn som står tidlig opp å la dem ringe til andre på den tiden om morgenen? Jeg har en regel for Julie, at før klokken halv elleve om formiddagen og etter klokken ti om kvelden får hun ikke lov å bruke telefonen med mindre det er viktig eller avtalt. Er det for strengt?

9 kommentarer

Bestemors krok

04.04.2012 kl.10:08

Jeg har en regel her i huset...før kl.1200 er det ingen som får lov å ringe til oss...dette aksepterer vennene deres for jeg har sagt det til foreldrene deres også.

Og er de ikke sammen ellers...hvorfor skal hun da ringe dere ned når det er fri...

liveterno

04.04.2012 kl.10:51

Synes det er en helt grei regel!! Det som er det vanskelige er vel å få naboen til å synes det samme! Ta det opp med dem. Håper dere får sove lengre i morgen! ;o)

fembarnsmamma

04.04.2012 kl.15:46

Jeg synes at det hørtes fornuftig ut jeg:) Vi synes det er greit fra 10-1030 tiden. Det spørs hvem de skal ringe. Og ikke etter 22 på kvelden for de største ungene. Men det er som regel ikke noe mas om å ringe på kvelden her. Jeg ringer ingen etter 22, men kan hende at jeg sender mld. Men etter 23 er det slutt på det også. Men da er jeg heller på chatten på fb hvis det er noe:)

muumimamma

04.04.2012 kl.16:37

Bestemors krok: hun ringer fordi hun ikke har noen andre å være med. Og jeg forstår ikke hvorfor, for når de er sammen er hun uenig i absolutt alt som Julie har lyst til.

muumimamma

04.04.2012 kl.16:39

fembarnsmamma: så godt å se at andre har samme regler som meg. Jeg vokste opp med de reglene selv når det gjaldt tider, og syns det er fornuftige tidspunkt.

muumimamma

04.04.2012 kl.16:43

liveterno: ja det er ikke alltid lett å få andre til å godta at vi har andre regler enn dem. Det jeg også ser hos de samme, er at når Julie er hos dem, må hun alltid være med å rydde etter at de har lekt, mens når de er her springer naboens hjem og overlater til Julie å rydde. Dette har jeg tatt opp med moren og nabojenta, uten at det hjalp noe særlig.

Bestemors krok

04.04.2012 kl.17:10

Dette høres ut som en vond sirkel...men håper dere får satt en stopper for dette her...lykke til...:))

Solblom

04.04.2012 kl.20:16

Ups.. Knerten og Kompis var borte hos nabogutten klokken 10.00 idag, da syntes jeg at de hadde ventet lenge nok.. Knerten var klar som et egg allerede klokken 05.00 i morges (eventuelt natt..), hehe.

muumimamma

04.04.2012 kl.20:56

Solblom:Så lenge man er enig med naboen om at det er greit ser ikke jeg noe problem med det da :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits