Jeg vant, Jeg vant! Og snart kommer julekvelden!

I julekalenderen på bloggen til Frodith :))) Så gøy! Jeg elsker å vinne, uansett hva det gjelder. Spiller ikke noen rolle om jeg vinner noe, så lenge jeg vinner, hehe, selv om det aldri er dumt med premier, så klart :) Så tusen takk til deg, Frodith, jeg gleder meg til å følge med i postkassen fremover :)))

Denne julen gleder jeg meg til.  Vi pleier annethvert år å feire jul hjemme hos mor og far, hele storfamilien, med mine foreldre, søsken, svigersøsken, barn og tantebarn, og er ganske mange. Det er veldig kjekt, men man blir ganske sliten når så mange skal spise sammen og ikke minst når alle skal åpne pakker! Det tar hele kvelden når nærmere 20 stykker skal åpne presanger, og alle skal vente til en er ferdig med en pakke før neste pakke åpnes. I år blir det litt roligere jul.  Da blir det bare meg, Gubbelille, Caroline og Julie, og mor og far her hjemme hos oss. Vi skal spise ribbe med det tradisjonelle tilbehøret, og så skal mor og far ha med seg riskrem til dessert. Noen julekaker blir det vel også utover kvelden vil jeg tro, og så må jeg selvfølgelig lage en stor gryte med gomme! Det bare MÅ jeg ha når det er jul, så får diabetes være diabetes. Den gleden skal jeg unne meg uansett!

De to eldste barna mine kommer ikke hjem på julaften i år. De pleier å være med på storfamiliefeiringen annethvert år. Min eldste datter skal feire sammen med familien til forloveden sin ikke langt fra Oslo, det blir jo litt enklere for dem da, siden de bor i Lillestrøm selv. Men i romjulen kommer de hjem til oss og skal være til over nyttår! Det kommer til å bli kjempekos, og da skal vi ha en minijulaften sammen med dem og åpne presanger og kose oss med god mat :)  Sønnen min flyttet for seg selv i sommer, og har tenkt å feire jul sammen med sin far hjemme hos seg selv. Han skal også servere ribbe. Han har øvet seg litt et par ganger, siden ribbesteiking er nytt for han, og den ene gangen fikk jeg smake. Jeg må si at jeg er stolt av min 22-årige gutt som steiker ribbe og får den perfekt til, med sprø svor og greier! Det er jammen ikke alle som klarer det, mange trenger lang trening for å få god ribbe :)) Men uansett gleder han seg veldig til å feire jul i eget hjem for første gang, selv om jeg nok tror det blir litt stusselig med bare han og pappaen og hunden hans.

Denne uka har jeg tenkt å se om jeg får mekket litt julekaker, jeg må få ryddet litt og ta en storvask, vaske klær og denslags, sånn at vi til helga kun trenger å konsentrere oss om å finne frem julepynten, sette opp treet og pynte det, og så, på søndag kveld kan vi benke oss foran tv og få med oss grevinnen og hovmesteren mens vi koser oss med kakao og pepperkaker og tenner adventslysene og kjenner julefreden senker seg :) Alle julegavene er i boks, julematen er handlet inn og alt er tima og tilrettelagt (som Egon Olsen alltid sier.. Jeg har en plan!) Dette kommer til å bli en deilig, men veldig travel uke :)

3 kommentarer

frodith

18.12.2012 kl.06:25

Så fint du ble så glad :-) for å vinne. Håper du får en god julaften, med alle 20. Man får bare prøve å ta det med ro. Jeg skal være sammen med 6 stykker og det er ganske deilig. Tanteungene har blitt store :-)

muumimamma

18.12.2012 kl.09:06

frodith: vi blir bare 6 stykker vi også, men til neste år er vi ca 20 igjen :)) Men julen blir fin uansett, det håper jeg din også blir :))

Vera Lynn

18.12.2012 kl.10:10

Gratulerer, så morsomt :o)) Min familie bestod bare av mamma, pappa og meg så jeg har aldri vært vant med store familiesammenkomster. Nå som de er borte feirer jeg julaften alene, helt etter eget ønske. Så blir det mer liv på første juledag, som jeg har bursdag.

Julemiddagen blir ribbe og medisterpølser med engelsk Christmaspudding til dessert :o))

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits