Mas mas mas!!

Da jeg flyttet hit jeg bor nå, hadde jeg et marsvin. Han het i utgangspunktet Gruff, men etter nøye undersøkelser viste han seg  å være jente, og ble da tiltalt som Gruffla. Hun var herlig og kosete, og ikke redd for noe, unntatt bestekameraten min. Når hun hørte at han kom, sprang hun og gjemte seg. Han pleide nemlig å ta henne ut av buret, sette henne i sofaen og spenne bein for henne med fingrene. Stakkars Gruffla! Jeg forstår godt at hun gjemte seg!

Vel, en vakker dag lå hun stiv og kald i buret, og siden har jeg ikke hatt dyr, og har vært svært bestemt på at sånn skal det også fortsette. Jeg vil ikke ha noen dyr som binder meg til hjemmet, men vil ha friheten til å reise hvor jeg vil, når jeg vil uten å måtte tenke på dyr.

For et år siden ble jeg noe ufrivillig "bestemor" til en hagedings som snart er 5 år, og lyder navnet Willy. Han er en veloppdragen og godt disiplinert dvergveddergutt som datter Caroline er den stolte eier av.

Søt og snill liten premiekanin, bade på utstillinger og hoppekonkurranser. Elitekanin, må vite :) Han har et eget hus i hagen, med to etasjer. Første etasjen  består av uterom og soverom, og her har han god plass og har det ganske bra tror jeg. I tillegg til det har han også en utegarde som han får komme ut i om dagene for å få litt bedre plass til å bevege seg, med einerkvister og masse annetdigg koser han seg ute :) Andre etasje i huset hans er egentlig en hybel, men brukes foreløpig til kjøkken for matmor. Her oppbevares alt han trenger av saker og ting. Foreløpig. Snart får han en venninne på besøk, som til å begynne med skal bo i hybelen, og etterhvert som de blir kjent skal hun flytte inn til han. Hun heter Tuffsan, og er en svensk dvergvedderjente som har vært på for hos noen andre, men nå må komme hjem til mor igjen.

Greit nok med kaniner i hagen, så lenge hun tar ansvar og passer dem selv, men som "bestemor", må jeg for tiden trø til nesten hver helg, fordi hun reiser så mye, og da blir vi værende her uten de store mulighetene til å reise på våre helgeturer som vi liker så godt! I utgangspunktet bodde kaninene hos Caroline sin far, men diverse omstendigheter gjorde at hun måtte hente Willy ganske kjapt, og siden har han blitt boende.

Fra sommeren ser det heldigvis ut til at han og venninnen hans skal plasseres ut på for igjen, og da er vi endelig dyrefri igjen!

Men tilbake til overskriften: Min kjære nybakte tenåring har begynt å legge press på meg, for hun vil ha hamster. Og hun holder "tross alt" på å lage et luksus hamsterhus i to etasjer på sløyden! Hva skal hun liksom med det hvis hun ikke har hamster?? Og Caroline får jo ha dyr her! (hun tenker ikke på at det var kun for å redde han unna å bli avlivet. Og han skal jo vekk til sommeren igjen.  At jeg forklarer dette med ferier og reiser, og det å ha dyr da, det preller av som vann på gåsa. Hun har en løsning på alt.... tror hun. I en 13-årings hode er alt så lekende lett!

Og jeg som nekter, er selvsagt den store stygge ulven, og hun er den som ALDRI får lov til noen ting! For et MAS!

4 kommentarer

tombola

20.04.2013 kl.08:15

Kan ikke kaninen bo i hamsterburet da? To etasjer må være topp!

frodith

20.04.2013 kl.10:00

Herlig med litt dyr da :-) Og den hamsteren kan dere vel alltids få noen til å mate litt innimellom? Verre med en katt om man skal reise noe sted, eller en hund? Men skjønner problematikken :-D Hun tenker jo bare kosen med dette, og ikke at noen må ta vare på den alltid.. Og så er det sikkert kjempegøy å lage hus til den :-D

muumimamma

20.04.2013 kl.10:36

frodith: der er jeg ikke enig. Uansett katt, hund, kanin eller hamster. Skal du reise bort eller på ferie er problemet det samme. Hvem gidder å være hjemme å ta seg av våres dyr mens vi f.eks er 3 uker i syden og koser oss i sola i sommerferien? De fleste har ferie selv. Man bør ikke skaffe seg dyr uten å vite at man kan få pass når man skal bort. Skal man spørre de samme hver gang? Jeg liker ikke å utnytte andre... Nei. Ingen dyr her

muumimamma

20.04.2013 kl.10:42

tombola: Hehe, han hadde nok ikke kommet seg inn der :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits