Husker, husker ikke :)

Frodith inspirerte meg til et barndomsinnlegg :) Når man er voksne, er det mye man ikke husker fra man var små, men det er utrolig hvor mye man egentlig husker, og hvor langt tilbake minnene går!

Jeg skal vise frem noen av mine minner/ikke minner fra min barndom :)

Jeg ble født i Harstad, og farmor og farfar var ofte på besøk fra Senja. Farfar pleide å ta meg med ut på tur, men jeg husker han ikke, han døde da jeg var 4. Han måtte ha meg i bånd for at jeg ikke skulle springe vekk, ca 1 år gammel. Det husker jeg altså ikke:

Da jeg var to år flyttet vi til Markabygda på Skogn. Vi leide en leilighet på en gård, i andre etasje. Vi hadde bare halve etasjen, og jeg husker enda den smale knirkete trappa opp, og gangen. Nede bodde to gamle damer på noenogåtti og nitti år. Jeg pleide besøke dem og få appelsiner. DET husker jeg, selv om jeg bare var to år. Da vi flyttet derfra et halvt år senere var det så mye snø der at flyttebilen inne kom seg opp den lange bakken opp til gården, så vi måtte flytte med hest og slede. DET husker jeg ikke, men hvor mange på min alder har opplevd sånt? Her er jeg og mine søstre i gangen på Skogn

Fra Skogn flyttet vi til Skjetnemarka. Julen da jeg var 3 år husker jeg godt. Og huset vi bodde i. Vi hadde inngang nede, og måtte opp en trapp for å komme til stuen og kjøkkenet. Rett innenfor trappa var stua delt i to med et sånt blomsterespalier, hvor mor hadde sy-kroken sin på den ene siden. Jeg husker at hun satt der og sydde. Og da det ble jul, ble jeg så redd da nissen kom at jeg sprang og gjemte meg bak blomsterkassen! Skikkelig traumatiserende!

Fra Skjetnemarka flyttet vi til en gård på Tiller. Vi leide et helt hus. Og dette huset husker jeg godt. Med kjøkkenet til venstre og stua til høyre da vi kom inn i en stor gang. Og opp trappa til venstre lå badet. Jeg hadde to ulykker der. Den ene gangen hadde jeg en diger tøyelefant i armene, og snublet i filleryen på gangen, over en stråleovn og fikk brannsår på lårene som enda blir røde i sola. En annen gang skulle jeg få en brøskive gjennom kjøkkenvinduet, og klemte fingrene så den ene neglen løsnet. AU! Har ingen bilder herfra. Mens vi bodde her bygget vi hus i Skjetnemarka, og da grunnmuren var på plass, kom et regnskyll så voldsomt at mor og vi ungene bygget hytte av isopor som vi satt under. Her ble vi boende til jeg var 12 år.

8 år og ivrig turner

Jeg husker påsketurer til byglandsfjord i Setesdalen. Vi stekte skiver med ost på bål, og bandt skiene sammen og brukte som akebrett ned bakkene fra fjellet

Hver sankthans dro vi til Gaulas bredder og koste oss. Vi dro med oss bord og stoler og hadde bål på stranda.

Jeg har mange andre minner også, men dette var hvertfall et lite knippe av dem :))

4 kommentarer

frodith

21.04.2013 kl.18:20

koselige minner og koselige bilder :-) Jeg har turet også :-) Moro med de bildene med ski, staver klær og niste :-) for det var alltid så koselig. Og bildene av stranda, med også mat :-) for det var en del av poenget med tur, å "raste" :-)

muumimamma

21.04.2013 kl.18:28

frodith: ja det er gøy å mimre tilbake til barndommen :))

Solblom

23.04.2013 kl.09:13

Så koselig lesing :-)

muumimamma

23.04.2013 kl.09:57

Solblom: Takk:) Alltid koselig å mimre tilbake til bekymringgsfrie barndomstider. Hvordan er det ned deg for tiden? Tid til en kaffe igjen snart?

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits