30 day Challenge - dag 3, Noen jeg savner

Jeg savner farmor. Hun døde da jeg var 19 år. Hun bodde langt borte, nesten i andre enden av landet, men vi skrev brev til hverandre, og hun var den eneste jeg stolte nok på til å fortelle absolutt alt uansett. Jeg tror hun var sånn for omtrent alle sine barnebarn, uansett hvor i landet de bodde. Og selv om hun bodde så langt vekk, hadde jeg et nærere forhold til henne enn til mine foreldre, selv om jeg alltid har vært glad i dem også.

Da jeg var 18, fikk jeg en bestevenninne, Merete. Vi var så tett knyttet til hverandre i 18 år at vi kunne føle på oss hvordan den andre hadde det. Vi fullførte hverandres setninger, vi levde temmelig parallelle liv, både før vi møttes og etterpå. Og vi kranglet aldri. Ikke en eneste gang faktisk. Det gikk knapt en dag uten at vi snakket sammen, enten var vi sammen eller vi ringte hverandre. Etter 18 år døde hun helt plutselig på ferie i Danmark. Henne savner jeg enda så det gjør vondt av og til. Jeg har mange gode minner fra tiden med henne.

Her er meg og Merete :)

5 kommentarer

frodith

04.05.2013 kl.18:24

Det er skikkelig vondt å miste folk maner glad i og som betyr noe helt spesielt, de savner man helt klart.. Uansett hvor lang tid det går.. Klem <3

Blunck-sieri

05.05.2013 kl.02:56

Så trist... <3 men godt å ha gode minner <3 selv har jeg mistet mange som har stått meg nær...alt for mange... de jeg savner mest er nok min kjære snille mann og far til mine barn, min Lars <3 som døde fra oss i 99, da ungene var bare henholdsvis 3 mnd og 8 år <3 og min kjære snille mor som døde i 95 av svulst på hjernen <3 hun var bare god, og hun var limet som holdt familien samlet... men har mistet over 100 familemedlemmer, venner og bekjente i døden... det er voldsomt, og det er noe man aldri kommer over...man bærer sorgen på en annen måte ettersom tiden går..men en blir aldri "herdet" selv om en har mistet mange...flotte bilder av dere jentene på tur i svabergene <3 viktig å ta vare på de vi har..daglig <3 klemmer

muumimamma

05.05.2013 kl.11:01

Blunck-sieri: huff, vet ikke helt hva jeg skal si til sånt. Får meg liksom til å føle meg litt sytete og egoistisk som klager over tapet av to personer, når andre har mistet så mange. Men jeg har bestemt meg for at mitt tap er akkurat like stort som andres, i hjertet, uansett hvor mange som er borte.
Tapsfølelsen minker jo endel med årene, men den sitter som en torn i hjertet, som stikker litt ekstra hver gang man opplever noe som minner om de som er borte. Går ut fra at de fleste føler det sånn :)

Blunck-sieri

05.05.2013 kl.12:27

Kjære deg, ingen tap er mindre alvorlig og vondt enn andre. Sånn må hverken du eller andre tenke noen gang <3 det er jeg alltid veldig bevisst på. Det kan være like vondt for et menneske uansett hvem som forlate en.. og hvordan. Mennesker som feks har vært igjennom en skilsmisse (friviliig også..) går jo ofte gjennom en stor sorg el tap følelse de også...så det var ikke meningen og sånn får du ikke lov å tenke! Høres ut som et så godt forhold til din bestemor...jeg hadde mine besteforeldre i Danmark, så jeg så de kun en gang i året. Det burde være en lov om at alle måtte ha sine besteforeldre boende i nabohuset...for det er en viktig generasjon <3 gleder meg tl jg selv kan bli bestemor, om jeg får bli det <3 klemmer

muumimamma

05.05.2013 kl.17:13

Blunck-sieri: Neida, jeg tror ikke det gjør mindre vondt eller noe, det virket bare litt puslete med to kontra hundre liksom. Men når det gjelder farmor, så var hun min fortrolige, ja. Jeg traff henne heller ikke mer enn en gang pr år, ofte sjeldnere. Det er laaaangt til nordtroms fra stavanger, da tar det mye kortere tid å reise til Danmark faktisk, i allefall herfra. Men vi skrev brev, og telefonen var jo oppfunnet :)
Jeg gleder meg også til å bli bestemor når den tid kommer, har jo to voksne barn, og ei som snart er det... Pluss minstejenta som akkurat ble tenåring :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits