Har du tenkt over dette?

Kom over et par kommentarer på en blogg ang bruk av smilefjes når man kommenterer og "prater" med andre bloggere. Og de snakket om noe jeg har tenkt ofte på.

Har du tenkt over hvordan du ordlegger deg, og tegnsettingen du bruker når du kommenterer eller svarer på kommentarer? Hvordan det blir oppfattet i andre enden?

Hvis jeg f.eks fortalte at idag har jeg bursdag! (Jeg har ikke det altså!)
Da kan du selv se hvordan du ville oppfattet de forskjellige responsene nedenfor. Jeg oppfatter dem slik:

Gratulerer! (Kraftig, rungende og kanskje med en stor bamseklem på kjøpet)
Gratulerer :) (litt forsiktigere, men med et smil om munnen)
Gratulerer ;) (som ovenfor, men med et glimt i øyet)
Gratulerer.... (Gjeeeesp!)
Gratulerer :))))))))))))))))))))))) (eh.. litt overdrevet, og kanskje litt falskt?)
Gratulerer c",) (litt humoristisk og kanskje også omtenksomt, siden de legger litt "arbeid" i smilyen)

Nåh.. Det var dagens refleksjoner.
Her skinner sola, og jeg skal ut på terrassen i t-skjorte med kaffekoppen og renne vekk litt ;)
Ha en fin dag!

10 kommentarer

Det røde Legohuset

07.05.2013 kl.15:50

Hahaha! Jeg så ikke dette innlegget før jeg svarte på kommentaren din. Men det der er tatt på kornet. :)

Hannah&Thekla

07.05.2013 kl.15:53

Man kan tolke hvordan en person er bare hvordan personen bruker ord og smiley. Det er ganske så facinerende. (:

muumimamma

07.05.2013 kl.16:02

Det røde Legohuset: haha! To hoder, en tanke :) ( ! ) (oj! Det utropstegnet i parentes kan få tankene over på noe heeelt annet, hihi!)

muumimamma

07.05.2013 kl.16:02

Hannah&Thekla: ja, man kan nesten "høre" at de snakker til deg :)

frodith

07.05.2013 kl.16:39

Ja, jeg tenker litt på det ja, og jeg tenker at kommentarer uten NOE tegn, eller lite uttrykk i ansiktet lett kan misforståes i noen sammenhenger. Hvis det er litt touchy temaer hvertfall, og da er det viktig å klargjøre i så fall om det er direkte det man mener, eller om det er fleip. Mye forsvinner av innhold når man ikke ser ansiktene deres, så smileyer kan være veldig viktige :-)

muumimamma

07.05.2013 kl.17:19

frodith: ja ingen tegn er en smule intetsigende til tider :)

Unni

07.05.2013 kl.19:23

Jeg har tenkt på det med å bruke smileys, men det har jo blitt så in. Før brukte jeg det aldri i mail, men det er først nå etter at jeg begynte å kommentere blogginnlegg at jeg har begynt med det, alle bruker jo disse fjesene. Jeg reagerer ikke så veldig lenger, men det jeg reagerer på er alle skrivefeil, men det er en annen sak :-p - har sikkert noen jeg også.

Karoline Johannesen

07.05.2013 kl.22:48

Har tenkt en del over det der selv. Hvordan du ordlegger deg og bruker smileys har mye å si for hvordan du blir oppfattet. Har tenkt en del over dette mye fordi når jeg har guttungen på fanget og skriver, så blir det ofte kort og uten smileys. Da har folk for vane å tro jeg er sur. Men, det skjønner jeg godt. Er viktig å ordlegge seg riktig og tenke seg litt om når det kommer til tekst, for vi har ingen ansiktsutrykk å koble ordene til. Og da tolker vi alt ut i fra tekstene vi leser.

muumimamma

07.05.2013 kl.23:11

Unni: ja jeg sliter litt med skrivefeil jeg også. Er litt prippen sånn, så jeg får helt fnatt hvis jeg ser at jeg har skrevet noe feil. Og det skjer jo ofte fra mobil da, med den teite ordlistefunksjonen, hehe :)

muumimamma

07.05.2013 kl.23:13

Trollkaro: ja der sa du det! Folk oppfatter deg som sur hvis du ikke bruker smilefjes. Og "stemmen" blir veldig anonym uten smileys :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits