Bunadssølvet er stygt? Fortvil ikke!

I fjor fikk jeg et tips som virkelig forenklet bunadssølvpussingen! Jeg var rimelig desperat, for knappene og veskesølvet var virkelig misfarget, og det er ikke akkurat lurt å bruke sølvpuss på det som er sydd fast i tøyet. Da blir jo tøyet stygt og flekkete. Mange sverger nok til spesielle kluter fra gullsmed, men hva om du plutselig står der, uten klut og MÅ bruke bunaden, og så har du glemt å pusse sølvet? DA har jeg løsningen for deg :)

Slik så min bunadsveske ut i dag da jeg tok den frem. Skikkelig ugly!

Så da fant jeg frem noe som de aller fleste har i hus:

Et viskelær! Jada, jeg vet at det ikke ser særlig vakkert ut, men det spiller ingen rolle. Det gjør susen uansett.

Da er det bare å viske ivei :) etter 3 minutter så min veske slik ut:

Vakkert, hva?

Og til de som ikke liker å pusse sølv:
Alt det løse sølvet kan du enkelt pusse uten videre anstrengelser, bare på få minutter.

Finn frem en plastbolle som du kler innvendig med aluminiumsfolie. Fyll i så varmt vann du kan fra springen, og bland i 1-2 ss salt, alt etter hvor stor bolle du bruker.

Så legger du sølvet oppi og venter et øyeblikk. Du kan formelig se misfargingen forsvinne på magisk vis! I enkelte kriker og kroker, på de verste flekkene kan det være nødvendig å hjelpe til med en tannbørste. Men ellers er det metoden jeg bruker hvertfall. Sølja mi er nemlig filigran, og jeg tror ikke viskelæret kommer til på den. Men den ble da fin, ble den ikke? Etter et minutt eller to i badet er det bare å skylle, og tørke over med en myk klut, og vips så er du ferdig!

4 kommentarer

tromsfruen

09.05.2013 kl.18:16

Takk for tipset!

muumimamma

09.05.2013 kl.19:00

tromsfruen: :)

synnovesyr

09.05.2013 kl.22:00

Jøss så genialt,viskelærtrikset har jeg aldri hørt om før. Forøvrig en nydelig sølje du har:)

muumimamma

09.05.2013 kl.22:31

synnovesyr: Ja det er utrolig raskt og effektivt med viskelær :)) Sølja er til Lofotbunaden, jeg syns også den er nydelig :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits