Ugress eller ikke?

Vi har et blomsterbed som snart gror over av geitrams.

Egentlig hadde jeg tenkt å luke og kaste, MEN så kom jeg på noe:
Geitrams, er jo ypperlig å bruke som asparges! De unge plantene er sprø og fine. Plukk dem og gi dem et oppkok i lettsaltet vann, som du gjør med aspargesen. Nydelig! Og resten kan jeg plukke og gi til kaninen i hagen, litt om gangen selvsagt, så det ikke blir sjokk for den lille magen.

Og på en blogg: http://trollsmed.wordpress.com, har jeg fått enda et tips: hun bruker strutsevingebregnens nye skudd som asparges! Og de begynner vel snart å komme nå!

Har lånt noen av hennes bilder for å vise, og husk at det er de bregnene som vokser som en bukett, med fjorårets pollenbærere stående igjen, som vist på bildet, som er spiselig. Det finnes en som ligner, men vokser mer spredt/uregelmessig. Den kan man få vondt i magen av, og smaker/lukter ikke like godt heller.

Tror jeg skal prøve å komme meg ut på strutsevingejakt en dag :))

15 kommentarer

Det røde Legohuset

12.05.2013 kl.12:53

Jøss. Skulle ønske ugresset mitt var like interessant. :P Jeg tror faktisk kanskje at vi har to solbærbusker i bakhagen. Det er det mest spennende jeg har funnet så langt etter at vi har fått ryddet rundt huset.

frodith

12.05.2013 kl.13:07

De strutsevingene så spennende ut :-D og mye kan jo brukes til mat, som du påpeker, gjelder bare å kunne litt om det :-)

muumimamma

12.05.2013 kl.13:15

frodith: ja, jeg bruker å plukke mye forskjellig fra naturens rikholdige spiskammer, når jeg finner det :) kanskje jeg skal lage noen innlegg etterhvert som jeg finner ting?

muumimamma

12.05.2013 kl.13:16

Det røde Legohuset: hehe, du kan jo ta deg en tur ut i naturen :) Mye spennende der :)

frodith

12.05.2013 kl.13:19

Ja, gjør det :-)

Hanne

12.05.2013 kl.13:34

Dette var interssant, har slike bak huset, tenkete jeg skulle få tatt det bort jeg, men nå ser jeg jo at jeg kan bruke det.

Takk for tipset:))

Ha en fin søndag:-)

muumimamma

12.05.2013 kl.14:29

Hanne: ja man lærer stadig noe nytt :) lurte på om jeg skal ha noen sånne innlegg gjennom sommeren, når jeg er ute og plukker "ugress" som smaker godt :)

solkro

12.05.2013 kl.14:46

Jeg er nok ikke så modig som deg , tror jeg kunnet plukket giftige planter for synes det er vanskelig å se forskjell på plantene.

Så her må jeg enten lese meg opp eller kjøpe asparges på butikken :)

Flott tips for de som kan og har lyst :)

muumimamma

12.05.2013 kl.14:50

solkro: ja det er viktig å vite hva man gjør når man sanker planter, akkurat som med sopplukking

Unni

12.05.2013 kl.15:02

Takk for tipset om geitrams - det visste jeg ikke - og heller ikke strutsevinge - men den har jeg aldri sett rundt her. Tyskerkål/Skvallerkål har vi mye av i hjørnet av hagen, den er ny og sprø nå, jeg bruker den i salater og supper i tillegg til nykommet brennesle :-)

muumimamma

12.05.2013 kl.15:07

Unni: ja brennesle har jeg brukt endel, til supper og omeletter og sånn :) men skvallerkål har jeg aldri prøvd. Er usikker på hvordan den ser ut :) Kanskje noe jeg burde prøve!

Unni

12.05.2013 kl.15:38

Jeg googlet på skvallerkål og der fant jeg bilder av den, klarer ikke å tegne og fortelle hvordan den ser ut selv :-) Har forsøkt å lage en 'link' til deg, men det gikk IKKE :-(

muumimamma

12.05.2013 kl.16:27

Unni: ja fant mase bilder :)

muumimamma

25.06.2016 kl.01:53

THI: fantastisk! Det må jeg prøve :) Takk for oppskrift :)

THI

24.06.2016 kl.23:23

Brennesle og løvetann er to planter som går fint an å bruke i matretter. Brennesle har en smak som minner litt om spinat, mens kokte løvetannblader kan minne litt om rosenkål.

2 PORSJONER

200 g unge skudd av brennesle eller løvetann, renset og forvellet

1 ss meierismør

1 ½ ss hvetemel

3 dl kyllingkraft , eller annen lys kraft

2 ½ dl melk eller matfløte

0.13 ts pepper eller revet muskat

smak til med salt

dryss over friske urter, f eks hakket persille

Fremgangsmåte

Finhakk brennesle eller løvetann som allerede er renset og forvellet.

Smelt smøret og rør inn mel. Spe med kraften. Bland inn det grønne. La suppen småkoke ca 5 minutter.

Spe med melk til suppen er passe tykk, og smak til med krydder og eventuelt salt. Pynt med friske urter.

Server suppen med godt brød til.

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

49, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt. PS: Bildene mine er MINE. Jeg synes ikke det er greit at noen forsyner seg med dem og bruker dem uten å spørre om lov.

Kategorier

Arkiv

hits