Vipps! Fiks ferdig urtehage på balkongen!

Eller altanen, verandaen, terrassen eller hva det nå er som er den rette benevnelsen på det. Jeg har aldri helt skjønt forskjellen på det. For meg er det bare forskjellige ord på samme tingen.

Men nå var det ikke akkurat det jeg ville frem til da. Jeg har nemlig vært på Jula og kjøpt flatpakkede blomsterkasser. Og de har jeg selv skrudd sammen. Og i samme slengen kjøpte jeg planteduk som jeg foret kassene med. Ganske smart, for da slipper jeg at jorden renner ut, samtidig som vannet slipper gjennom. Jeg vil jo ikke akkurat drukne plantene heller!

I hagen har vi noen urteplanter som jeg liker, men det er så tungvint å springe to etasjer ned og rundt huset for å plukke når jeg skal bruke dem, så nå har jeg gjort noe med det!

Jeg har spadd opp et par små urtedingser fra hagen og satt ned i kassene, og så er jeg så utålmodig at jeg ikke orker å vente på at det skal spire og gro fra frø. Så jeg har likegodt kjøpt 5 forskjellige urter i potte fra Rema1000 og plantet oppi :) I tillegg kjøpte jeg frø av den ene sorten og sådde i det ene hjørnet ved siden av den ene sorten jeg bruker mest av :) Forhåpentligvis kommer det noe opp av de frøene :)

Sånn ble det, kjenner du igjen noen av urtene mine?

I tillegg til kassene, har jeg også altankasser hengende på rekkverket, og et par krukker stående der også. Og der har jeg sådd! I altankassene skal det komme hagejordbær, og i krukkene blir det markjordbær... Håper jeg. Egentlig tviler jeg på bær i år, men til neste år... *smatt*

6 kommentarer

I gode og onde dager!

28.05.2013 kl.10:15

Er det ikke morsomt nå og se det spirer og gror...

muumimamma

28.05.2013 kl.10:32

I gode og onde dager!: Joda, men det har jeg ikke tålmodighet til ;)

frodith

28.05.2013 kl.14:13

Gressløk kjenner jeg :-D Terrassen er uten "gjerde" rundt eller? Og veranda MED? Prøve meg på en liten defenisjon ;-) Så fint du kan ha urter nå da, og kokkelere litt med dem:-) Maler du noe om dagen eller? :-)

Unni

28.05.2013 kl.16:41

Jeg er heller ikke beriket med verdens beste tålmodighet, så jeg må stålsette meg for ikke å grave med fingeren i jorda for å se etter spirer :-D Ha en fin ettermiddag og kveld, håper ryggen er snillere i dag :-)

muumimamma

29.05.2013 kl.07:41

frodith: maler og maler fru blom... Jeg har hvertfall malt terrassen :) Og i urtepottene står det som du sa gressløk, i tillegg til persille, basilikum, timian, estragon (den kom etter bildet ble tatt) løpstikke, bjørnerot og koriander :)

muumimamma

29.05.2013 kl.07:42

Unni: høres ut som meg du, hehe!

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits