Dette blir spennende :)

I hagen har vi to hagedingser. De har eget hus i to etasjer. Leilighet med soverom i 1. etasje, og hybel i 2.

Han som bor i første har bodd der ganske lenge. Han er 5 år gammel og heter Willy, og er en dvergveddergutt. For noen uker siden fikk han leieboer oppe i hybelen, en 6 år gammel dvergvedderjente som heter Tuffsan.

Planen er at de skal bli samboere nede i leiligheten når de har blitt godt kjent med hverandre.

Utenfor buret har de en innhegning på gresset, som vi fortiden har delt i to med netting. Der er de om dagen og koser seg og blir kjent. Det ser ut som de liker hverandre, for de legger seg gjerne tett sammen inntil nettingen og ser ut til å kose seg bra sammen.

Men: Willy har endret adferd de siste månedene. Han har alltid vært en kosete og sosial fyr, men kanskje litt vel mye HANN. Likevel en kjempesnill og herlig fyr. I september ble han kastrert, og etterhvert ble han roligere, og ikke så hannete av seg. Men nå i vår har han blitt skvetten og nervøs, og etterhvert ganske aggressiv når vi prøver å løfte han ut i innhegningen, eller inn i buret igjen. Vi trodde det ville bli lettere når han fikk en venninne, men den gang ei. Han er like sur og nervøs, og her om dagen bet han meg faktisk til blods da jeg skulle ta han ut. Så lenge vi ikke putter hånden inn i buret eller innhegningen virker han som den samme gamle, nysgjerrig og kosete og ser glad og lykkelig ut, men hvis vi åpner buret springer han og gjemmer seg med en gang. Fatter ikke hva som rir han!

Så nå har jeg kontaktet en dyretolk! Hun skal prøve å tolke han i løpet av dagen i dag, så kanskje vi kan få finne ut av hva som gjør at han har blitt som han har blitt. Og ikke minst få gjort noe med det :) I og med at de skal plasseres vekk i ferien, er det jo greit å vite om det er noe galt med psyken hans. Det er ikke så greit å plassere vekk et aggressivt dyr liksom. Jeg håper vi kan finne utav det og få den gamle gode Willy tilbake :)

Ps, jeg har funnet en måte å flytte han på. En godbit inni reiseburet, han hopper inn for å spise, så løfter jeg hele buret ut i innhegningen. Det syns han visst er greit :)

8 kommentarer

fridakj99

04.06.2013 kl.11:33

Ha en fin dag! :)

muumimamma

04.06.2013 kl.11:47

fridakj99: takk :)

frodith

04.06.2013 kl.11:49

Uff, han høres psykisk litt ustabil ut ja.. Ikke bra. Håper tolken finner ut noe, den "rabbit-whisperen" eller noe sånt ;-) De KAN jo sikkert mye om kaninatferd, så de ser det sikkert fort:-)

muumimamma

04.06.2013 kl.11:53

frodith: ja det håper jeg :) Jeg ble kjempeglad da hun svarte at hun ville prøve :(

Hanne

04.06.2013 kl.13:56

Når de to kaninene legger seg ved siden av hverandre med nettingen i mellom tyder jo det på at de ønsker kontakt.

Kanskje han skal flytte inn hos dama jo, før jo, heller:) Spennende å høre hva dyretolkeren sier. Må få vite det?

Ha en fin kanindag :)))

muumimamma

04.06.2013 kl.14:20

Hanne: ja klart jeg skal fortelle når jeg har hørt fra henne :))

Unni

04.06.2013 kl.18:00

Jeg har ikke greie på kaninadferd, men kanskje Willy har blitt litt 'jentete' etter han ble kastrert, pysete og småredd, hehe. Det jeg vil fortelle, som du ville vite resultatet av er at jeg laget Løvetannsirup i går kveld etter din oppskrift, men erstattet sukkeret med litt under halvparten Tagatesse :-) Den ble bare til å spise opp, haha, så i kveld lages det en stor porsjon :-D Har to bursdager til helga og da blir det is med løvetannsirup bl.a til dessert :-)

muumimamma

04.06.2013 kl.18:44

Unni: Åh! Så bra! Da skal jammen jeg også prøve det ut med tagatesse!

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits