Uti min hage...

Eller, ikke akkurat hage, men i kasser og krukker på terrassen min. Der har jeg i år KUN plantet og sådd nyttevekster. Noen planter har jeg kjøpt, noen er spad opp fra hagen, og noen er sådd av frø :)

Endelig!! Etter utålmodig å ha gått og ventet i noe som føles som en evighet, har det endelig kommet en spire i den ene krukken! Kan du se den? Det er altså spiren av en markjordbærplante! Jeg har også sådd hagejordbær, men de har ikke stukket hodet opp av jorda enda.

Løpstikke. Den har jeg hentet i hagen. Det var bare såvidt min flotte store løpstikkeplante i hagen har overlevd, den ble nesten kvalt av ugress. Men nå kommer det nye flotte spirer, så da er det håp for den! Ypperlig til salater og supper, da særlig kjøttsuppe!
Flerårig staude

Bjørnerot. Denne minner litt om karri på smaken og er kjempegod i supper og risretter. Ikke en vanlig plante i Norge, det er få som kjenner til denne urten. Opprinnelig fantes det bare 5 planter, men nå er det enkelte staudegartnerier som har begynt å dyrke denne gode urten! Bladene brukes som krydder/smakstilsetning, og roten kan brukes som grønnsak :) Navnet har den fått fordi de gamle stilkene fra tidligere år kan minne om bjørneragg når de fliser seg opp og blir brune :)
Flerårig staude

Koriander, kjøpt som potteplante i butikk. Ypperlig til kylling og fisk, og god i salater.
Ettårig, men kan frø seg og komme opp flere år

Timian. Fra potte i butikk, denne er god til allslags mat, særlig til kjøtt og potetretter syns jeg.
Flerårig

Estragon, kjøpt i potte. Knallgod til laks og annen fet fisk!
Flerårig

Basilikum. Her har jeg kjøpt plante som jeg snart har brukt opp, men du ser kanskje at det spirer litt rundt den, jeg sådde nemlig også sånn at jeg skal kunne ha av den gjennom sommeren :) min universal urteplante. Jeg bruker den til nesten alt!
Ettårig

Persille, kjøpt i potte. Denne kjenner vel alle :)
Flerårig

Gressløken kjenner alle til. Har kjøpt potte, men satser på at den kommer år etter år. Den er en flerårig plante.

I tillegg har jeg hagen full av spiselig ugress: løvetann, skvallerkål og geitrams. Og sitronmelisse og peppermynte som jeg tar inn og tørket til te :)

Er du glad i urter? Hvilke foretrekker/har du, og hva bruker du dem til?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits