En deilig søndag i finværet!

I dag da vi sto opp skinte sola og vinden var mer eller mindre fraværende. Og jeg som vanligvis synes at gubbelille er en smule uromantisk fikk meg en positiv overraskelse :) Han spurte nemlig om vi skulle dra ut på piknik! Deilig! Bare oss to, siden Julie var på hyttetur, og Caroline skulle til Haugesund. Så vi kokte kaffe, og planla å stoppe på en bensinstasjon eller noe og kjøpe oss noe godt å tygge på, og så dro vi av sted, uten noe spesielt mål :)

Her skal du få være med oss på vår piknik/kjøretur :)

Først ut på motorveien

Ut mot flyplassen

Og forbi, langs Solastranden

Og langs stranden/flyplassen legger det sanddyner i veien. Ganske spesielt :)

Det er en del kuer også langs veien :)

Her er Hellestø-stranden, en av de fineste badestrendene langs Jæren :)

Forbi denne søte lille vindmøllen. Men nå kjenner jeg at jeg må ha noe å putte i munnen ganske snart. Hoppet over frokosten, så nå kjenner jeg blodsukkeret rase og blir helt shaky og kaldsvetter. Så det bærer innom en bensinstasjon for å kjøpe sjokolade og boller. Etter en sjokolade blir jeg fort litt bedre :) Bollene sparer vi til vi raster.

Til første stopp på turen, Obrestad Fyr :) Syns de har vært ganske kreative når de pyntet fyret :)

Da vi kom forbi Vigrestad, stoppet vi og drakk kaffe og spiste boller på Hårr, som ligger langs det som kalles "Kongeveien"

Forbi "Hitlertennene" på Brusand. Disse ble satt opp av tyskerne under krigen så ikke de allierte skulle komme i land med tanks og sånt

Vi kom til den gamle Jærbanen, og bestemte oss for å gå litt langs den gamle traseen, og der er det mye fint å se :) Her ei gammel brygge med en gammel båt :)

En gammel nedlagt stasjon er gjort om til et slags rekreasjonsområde for turfolk. Masse benker og store gressplener som unger kan leke seg på.

Dette treet er fullt av inskripsjoner :)

Turen går videre gjennom en gammel jernbanetunnell

Tittei, her er vi :)

Jeg elsker vannliljer!

Vi gikk litt videre før vi snudde

Her snudde vi. Men først drakk vi litt mer kaffe :)

Etter at vi kom tilbake til bilen, kjørte vi til Eigersund, og spaserte litt rundt. Her er kirka i Egersund. Jeg syns den er ganske fin :)

Noen av butikkene her har morsomme navn, som denne :)

På vei hjem igjen stoppet vi på Brusand ved en gammel stenbro, rett over veien for hitlertennene, og drakk opp resten av kaffen vår :)

Under den nye brua er det såpass lavt at gubbelille må bøye seg litt. Han er over 1,8 meter, som er makshøyden her :)

Og på andre siden av broa set det sånn ut. Fint, hva?

Dette var altså vår lille pikniktur i dag. Den varte altså i 6-7 timer og vi koste oss masse :)

3 kommentarer

I gode og onde dager!

01.07.2013 kl.09:10

Skikkelig fin tur det der.

Fotballmammaen

01.07.2013 kl.12:06

Så fin tur! Også så godt å gjøre bare som kjærester :-) Jeg brukte gårsdagen til å rydde på Knerten sitt rom (med fortsettelse idag) og så tørrtrente vi og øvde oss til Bulgariaturen - å ligge heeeelt i ro på ei solseng og sole seg. Det var ganske vanskelig. Iallfall for Knerten...

muumimamma

01.07.2013 kl.17:36

Fotballmammaen: hehe, tenker nok at en liten knert har litt for mange lopper i blodet til å ligge helt i ro på en solseng! Rommet ble forresten kjempefint :) (jeg sliter litt med å få til å kommentere på bloggen din, men jeg leser alle innleggene dine. Liker veldig godt reiseinnleggene!

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits