Stakkars lille Tuffsan :(

Som du kanskje fikk med deg her om dagen, mistet vi en kanin her om dagen. Han var blitt så tynn i løpet av ferien at han ikke klarte mer. 5 1/2 år ble han, og for min datter var dette et stort tap. Han har vært som en hund for henne, fulgte henne overalt og de trente agility sammen, som om han var en hund. De har også vært rundt i hele sørnorge på konkurranser og utstillinger, og fått sølvmedalje i NM.
R.I.P, Williegutten vår.

Men så var det Tuffsan da. Dama til Willie. Hun ble nesten like tynn og avmagret, og kjemper for livet sitt. Vi var hos dyrlegen med henne og fikk i første omgang Critical Care som vi mater henne med. Viktig å ha i hus hvis kaniner blir syke! Vi vet ikke hva som feiler henne enda, men i dag er hun hos dyrlegen igjen, for prøver og ultralyd.
Hun hadde gått ned fra ca 3 til 1,4 kg på skremmende kort tid! Kaniner er jo byttedyr, så de skjuler sykdom og smerte så lenge at når man merker noe på dem, er det ofte for sent.

Willie var en frisk og fin liten fyr

Tuffsan var også utrolig flott, og kjempemuskuløs

Kos og lek i løpegården

En syk liten frøken, pelsen er blitt alt for stor og henger og slenger på henne. Men heldigvis spiser hun gjerne både eple, gulrot, urter og grønt når vi byr henne. Hun trenger all energien hun kan få nå. Veterinæren sa at dette kan gå begge veier.

Heldigvis har vi fått i henne det hun trenger siden vi var hos dyrlegen på mandag, og i dag hadde hun gått opp nesten 150 gram! Hun virket også mer tilstedeværende, selv om hun er fryktelig svak i bakkroppen sin. Håper bare de finner ut hva som feiler henne i dag! Men siden hun har lagt på seg ser det jo lovende ut :)

Her mates hun med Critical Care

Hun slapper mest mulig av, og det er bra. Heldigvis spiser hun, men mest når vi er til stede. Hun savner nok Willie, og sturer endel når hun er alene.
Hvis hun overlever dette, kommer vi nok til å adoptere en venn til henne fra dyrebeskyttelsen tenker jeg. Ingen kaniner har godt av å være helt alene.

4 kommentarer

Lithanna

21.08.2013 kl.10:12

* Tåre i øyet

Stakkars lille dott :'(

Håper inderlig Tuffsa'n kommer til hektene snart. det er så vondt når dyr vi er glade i, har det vondt og er syke.

Har selv en degusrotte som ligger hos vetrinæren idag, hun skal opereres for en brukket halespiss. Dakars lille.

Uhu. Masse lykke til og håper indelig den ikke lider <3

frodith

21.08.2013 kl.11:05

Nei, få tak i en til så hun har selskap. Uff, at de ble syke begge to, var det noe smittsomt tror du? Siden begge var syke? Dere må jo bare sitte der så mye dere kan å fore dem da. Og håper de finner ut hva det er som er feil. Lykke til med henne, håper hun legger på seg ltt fort nå. KLem <3

Siv Svanem

21.08.2013 kl.11:09

Lykke til med kaninen.

tombola

21.08.2013 kl.12:53

Hm, fikk ikke med meg det med Willie. Men kanskje Tuffsa sørger? Hadde selv en japansk langøret dvergkanin en gang (ved navn av Putte), og han ble 7 1/2 år. Det er artige krabater, særlig når de springer og hopper som geitekillinger! Håper det går bra med Tuffsa!

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits